İrem Haliloğlu Oğlak burcunda Ay Tutulması: Zorun sonu
HABERİ PAYLAŞ

Oğlak burcunda Ay Tutulması: Zorun sonu

Kasım 2018’den beri Oğlak- Yengeç aksında gerçekleşen tutulmaların özellikle de Oğlak burcunun duygusuz ve materyalist zorluğunun sonuna geldik. 5 Temmuz Pazar günü 07.43’te Oğlak burcunun 13 derecesinde gerçekleşecek olan Ay Tutulması ile iki yılı aşkın süredir gündemimizde olan meseleler nihayete eriyor.

Bu tutulma neler getirir?

Dolunay etkisinde bir tutulma yaşayacağız, yani hayatımızda bir şeylerin sonlanışına tanık olacağız. Ay Tutulması olduğu için duygusal gerilimler, uykusuz geceler yaşatacaktır. Özellikle bu tutulmada Ay, sevmediği Oğlak burcunda yerleştiği için duygusal güvenlik ihtiyacımız ve duyguları somutlaştırma isteğimiz artabilir.

Haberin Devamı

Tutulma haritasını incelediğimizde, gizli saklı konular, kendimizden bile sakladıklarımız, bizi korkutan, engelleyen, devleşen, soğuk insan ve olaylarla yüzleşme zamanının geldiğini gösteriyor. Yani tutulmayla beraber korkularınızla yüzleşmeye hazır olun. Bir diğer açıdan tutulma; inziva, gizli kapalı alanlar, arka planda oynanan oyunlar, hastaneler, hapishaneler, memurlar, sağlık ve askerlerle ilgili gündemlerin olabileceğine dikkat çekiyor. Genel olarak Oğlak burcu; iş dünyası, ekonomi piyasaları, üst düzey yöneticiler, devlet adamları, ceo vb. konumda yer alan kişileri temsil eder. Bu tutulmanın yükseleni Aslan burcu olduğu için aslında daha çok ekonomi, para piyasaları ve özellikle yöneticilerle ile ilgili gelişmeler yaşayacağız. Bu etkiyle birçok ülkede doğa olaylarıyla karşılaşırken Uranüs açısıyla tüm dünyada şok üstüne şok yaratacak gündemler oluşabilir. Tutulma Afrika, Çin, Meksika ve en çok da ABD’yi etkileyecek. Tutulma ile salgının yeniden alevlenebilme ihtimali de oldukça yüksek.

Burcunuza göre tutulmanın etkileri

Koç: Tutulma 2020’nin başından beri en çok odakladığınız konulara, yani kariyer hayatınıza vurgu yapacak. Bu tutulma ile yılın başından beri adım adım planladığınız iş değişikliğini gerçekleştirebileceğiniz gibi tutulmanın etkisi ile yöneticiniz iş yerinde ayrılabilir. İş yerinde sizin görev tanımlarınızda ve sorumluluklarınızda değişimler meydana gelebilir. Tutulma ile yine, evlilik hayatınızla ilgili meseleler gün yüzüne çıkabileceği gibi varsa çocuklarınızla da ilgilenmeniz gereken bir süreç oluşabilir. Taşınma, miras gibi konularda yeni gelişmelere sebep olabilir.

Haberin Devamı

Boğa: Belki de geride bıraktığımız iki yıl boyunca en çok hayata olan bakış açınızı değiştirdiniz. Bu tutulmayı yine eğitim, seyahat, hukuksal konular, yurt dışı bağlantıları, akademik hayat, uzak akrabalar ve inançlarınızı temsil eden dokuzuncu evinizde yaşayacaksınız. Uzun süredir devam eden bir eğitimin sonuna gelebileceğiniz gibi devam eden hukuksal süreçlerde bir sonlanma ya da gelişmeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer yeni bir dava açacaksanız Merkür Retrosu’nun sonlanmasını beklemenizde yarar var. Yine tutulma etkisiyle yurt dışı seyahati planlayabilir, uzak arkadaşlarınızla iletişim kurabilir, tez, makale gibi projelerin sonuna gelebilirsiniz.

İkizler: Tutulma, iki yıldır sizi maddi konularda sınadığı gibi yine ve son kez finansal kararlar, sorumluluklar, kredi, faiz, miras, nafaka burs, maddi konular ve sağlığı temsil eden alanlarda etkileyecek. Ekonomik anlamda nefes almanızı sağlayacak tazminat, prim ödeme gibi finansal şanslarla karşılaşabilirsiniz. Yine sağlığı temsil eden bu alanda ameliyat, tedavi gibi konular gündeme gelebilir, ortaklı paralarda iyileşme, eşinizin maddi gelirinde artış gibi etkiler de söz konusu olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerinizden destek alabilir ya da onlarla beraber yeni bir ticari bir girişimde bulunabilirsiniz. Ayrıca bu iki yıllık süreçte kriz yaratan insanlar ve ilişkilere karşı mesafeli olmayı öğrendiniz, şimdi bu insanları hayatınızdan çıkarma zamanı.

Haberin Devamı

Yengeç: 2 yıldır burcunuzda ve karşıt burcunuzda gerçekleşen tutulmalar hayatınızda yepyeni süreçler başlattı. Oğlak burcunda gerçekleşen bu tutulmayla artık son düzlüğe adım attınız. Tutulma ile hayattaki amaçlarınızı, dış görünüşünüzü, çevrenizi ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz, bazı döngülere son vereceğiniz bir etki altına giriyorsunuz. Bu konularda atacağınız her adımda da hem maddi hem de manevi olarak kazanmaya odaklanıyorsunuz.Tutulmayla bekarsanız evlenme kararı alabilir, uzun süredir sonlandırmak istediğiniz yürümeyen bir ilişkiniz ya da evliliğiniz varsa artık verebilirsiniz. Açık açık düşmanlarınız karşınıza çıkabilir, yeni iş birliklerine imza atabilir, yürümeyen iş ilişkilerinize son verebilirsiniz.

Aslan: Uzun süredir, sağlığınız, çalışma koşullarınız ve gizli düşmanlarınızla uğraşıyorsunuz. Bu tutulmayla işinizle ilgili değişimler, yeni iş fırsatları daha fazla sorumluluk almanız gereken durumlar ortaya çıkabilir. Etrafınızdaki insanları gözden geçirip kimin arkanızdan iş çevirdiğini, kiminse gerçekten yanınızda olduğunu kavrayabilirsiniz. Yine eğer kendi işinizi yapma kararı aldıysanız, kariyer evinizden gelen Uranüs desteği beklenmedik fırsatlar sunabilir. Öte yandan sağlığınızla ilgili ciddi şekilde takip etmeniz gereken durumlar varsa bu konuda gerekli tedbirleri almanız gerekebilir. Psikolojik olarak sıkışmış hissederseniz, yoga ve meditasyon desteği alın.

Başak: 2 yıldır umutlarınız, beklentileriniz ve aşk hayatınızla ilgili değişimler yaşıyorsunuz. Tutulmayı aşk, çocuklar, hobiler ve eğlenceyi temsil eden beşinci evinizde karşılıyorsunuz. Bu da yeni ilişkiler, yeni flörtler olabileceği gibi yürümeyen ilişkilerde sonlanma da getirebilir. Bu tutulma daha size sonrasında kariyer fırsatına dönüştüreceğiniz bir hobi ya da sanatsal faaliyete başlama cesareti verebilir. Yine tutulma ile arkanızdan konuşan insanlar ve gizli düşmanlarınız önünüze düşebilir. Eğer aldatılıyorsanız bu dönemde bu süreçten haberdar olabilirsiniz. Eğer çocuk sahibiyseniz çocuklarınızla ilgili meseleler gündeminizi meşgul edebilir ya da sürpriz bir bebek haberi hayatınızı güzelleştirebilir. Yine bu tutulmayla arkadaş çevrenizde bir genişleme yaşayabilir ya da sınanabileceğiniz beklenmedik durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

Terazi: Tutulmadan en fazla etkilenen burçlardan biri olarak, etkiyi aile, ev ve köklerinizi temsil eden dördüncü evinizde yaşayacaksınız. Tutulmanın etkisiyle evinizde değişimler yaşanabilir, taşınma, gayrimenkul sahibi olma, miras, aile büyükleri ile gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu tutulma 2 yıldır uğraştığınız, aile yaşamınız ve evinizle ilgili konularda bir sonuç getiriyor. Bu etkilerin yanı sıra kariyeriniz ya da yine sosyal statü sayılan medeni durumunuzda değişimleri de yanında getirecek etkiler barındırıyor. Aile büyükleri ve miras konularında yaşanacak gelişmelerin yanı sıra bu tutulma ile arkadaş çevrenizde dost sandığınız düşmanlarınız karşınıza çıkabilir.

Akrep: Son iki yıldır iletişim, eğitim, yakın seyahatler ve yakın çevre, hukuksal konular, ticari anlaşmalar ile iligli birçok gelişme yaşadınız. İşte bu tutulma bu süreçlerde hayati önem taşıyan kararlar vermenize sebep olacak. Yakın çevrenizle olan bağlarınız kesebileceği gibi bir eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Yeni bir seyahat planı yapabilir, yalnızsanız ani bir evlilik kararı alabilir, yurt dışından ve uzak akrabalarınızdan haber alabilirsiniz. Eğer devam eden hukuksal bir uğraşınız varsa bu konuda hareket etmek için Merkür Retrosu’nun bitmesini beklemek en uygun adım olacaktır. Ayrıca iletişim, turizm gibi alanlarda dijital medyada yeni bir projeye başlamak ya da yeni bir iş fırsatı da karşınıza çıkabilir.

Yay: İki yıldır gelirleriniz ve finansal koşullarınızı değiştirme konusunda attığınız adımların şimdi sonuçlarını göreceksiniz. Bu tutulma size maddi gelirlerinizle ilgili yeni bir kapı açacaktır. Gelirleriniz artabileceği gibi beklediğiniz bir paraya kavuşmakta zorlanabilirsiniz. Yeni bir iş teklifi alabilir, zam ya da terfi çalışma koşullarınızda bir iyileşmeyle karşılaşabilirsiniz. Bu tutulma ile bir borcunuz sonlanabilir. Ancak kredi çekmek için hiç uygun bir süreç değil. Ne borç alın, ne de borç verin. Sağlığınızla ilgili, özellikle cilt, diş, kemik konularında dikkatli olun.

Oğlak: Son iki yıldır, özellikle de 2020’nin başından beri hayatınızda büyük değişimler meydana geldi. Bu tutulmayla son kez kararlarınızı gözden geçirerek yeni rotanızda yolunuza devam edeceksiniz. Tutulma ile dış görünümünüzde yenilik yapabilir, evlilik kararı alabilir, ya da yürümeyen bir ilişkiyi sonlandırabilirsiniz. Yine bu tutulmanın etkisiyle beklediğiniz bir para gelebilir. İçinde bulunduğunuz sosyal çevre ya da dernekte yöneticilerin istifası nedeniyle daha fazla sorumluluk sahibi olabilir ya da yönetim kadrosunda yer alabilirsiniz.

Kova: İki yıldır psikolojik olarak sizi zorlayan çok olayla karşılaştınız, bu tutulma tüm süreçlerin sonunu getiriyor. Tutulmayla arkanızdan konuşulanlar, gizli düşmanlarınız, korkularınız, aşk hayatınızdaki beklenmedik değişimler birer birer ortaya çıkıyor. Tutulma sonrası çalışma ortamınızda dikkatli olmanız gereken bir sürece adım atıyorsunuz. Özellikle otorite figürlerle çatışmalar, sorumluluk artışları gibi konular gün yüzüne çıkabilir. Yine kronik sağlık sorunlarına karşı çok daha dikkatli olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirisiniz.

Balık: Son iki yıldır gelecekten beklentilerinize odaklanmıştınız. İşte bu tutulma iki yıldır emek verdiğiniz kadar, karşılığını alacağınız koşulları gösteriyor. Bu tutulma, arkadaş çevrenizi revize edebilir kimin dost kimin düşman olduğunu fark edebilirsiniz. Bir ekip çalışmasının sonuna gelebilir ya da daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Varsa çocuklarınızla iş yoğunluğu arasında kalabilir ya da arkadaş çevreniz ve ilişkiniz arasında bir tercih yapmak zorunda hissedebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder