Memet Özer Çay saatleri şölen olsun
HABERİ PAYLAŞ

Çay saatleri şölen olsun

Değerli Posta okuyucuları, kışın en güzel anlarından biri de, akşamüstü demlenen güzel bir çay ve yanındaki atıştırmalıklardır bence. Ben de bu hafta sizlerle, güzel bir çayın yanında gidebilecek tarifler paylaşmaya karar verdim. Sizlere keyifli çay saatleri diler, mutlu, sağlıklı ve iyi bir yıl geçirmenizi dilerim. Afiyet olsun!

ISPANAKLI, PEYNİRLİ VE PIRASALI BÖREK

MALZEMELER

1 paket milföy hamuru

2 sap pırasa (ince halkalar halinde)

2 bardak ıspanak (temizlenmiş)

1 bardak rendelenmiş kaşar peynir

1 çay kaşığı muskat rendesi

Haberin Devamı

2 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

Açmak için nişasta Üzerine sürmek için: Yumurta ve susam

HAZIRLANIŞI

Fırını 190 derecede ısıtın. Kelepçeli bir fırın kabını iyice yağlayın. Nişasta döktüğünüz bir zeminde milföy hamurunu kalıbınızın kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Kalıba yerleştirip bir bezle örtün ve buzdolabında bekletin. Bir tavada pırasaları, zeytinyağı ekleyerek, tuz ve karabiber serperek soteleyin. Yumuşayınca ıspanakları ekleyin. Renkleri kaybolmadan yumuşayıncaya kadar pişirip, bir süzgeçe alın. Ilımaya bırakın. Sonra süzgece bastırarak fazla suyunu sıkın. Peynir rendesi ile karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamura çatalla delikler açın, üzerine harcı yerleştirin. Kalan milföy hamurunu üzerini kapatacak şekilde açın, yine üzerine delikler yapın. Çırpılmış yumurta sürüp susam serpin, önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin.

TON BALIKLI VE YUMURTALI KANEPELER

MALZEMELER

4 dilim tost ekmeği

2 kutu ton balığı konservesi

1 adet haşlanmış katı yumurta

2 sap taze soğan (ince kıyılmış)

1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)

1 kaşık acı olmayan hardal

4 adet kornişon turşu (ince kıyılmış)

1 kaşık mayonez

1 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı bal

Tuz, karabiber

Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Tost ekmeklerinin içinden küçük yuvarlak ya da kare şeklinde dilimler çıkarın. Üzerlerine biraz zeytinyağı sürerek, 180 derece ısıttığınız fırında çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın. Geri kalan malzemeyi derin kase içersinde, bir kaşıkla iyice ezerek püre haline getirin. Ekmek dilimlerinizin üzerine sürüp servis yapın.

Haberin Devamı

PEYNİRLİ POĞAÇA TOPLARI

MALZEMELER

1,5 bardak un

2 adet yumurta (1’inin beyazını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)

1/2 bardak yoğurt

1/4 bardak zeytinyağı

1/4 bardak erimiş tereyağı,

1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 çay kaşığı karbonat

Üstüne serpmek için iri taneli tuz

Çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

Un ve karbonatı eleyerek karıştırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Sıvı malzemeyi iyice çırpın. Sonra un ve karbonat karışımını ekleyin. Rendelenmiş peyniri de ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamındaki hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 20 dakika bekletin. Sonra ceviz büyüklüğünde topları pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürün ve iri taneli tuz, maydanoz serpip, altın rengi olana dek pişirin.

ÇİKOLATA PARÇALI VE TEREYAĞLI KURABİYELER

MALZEMELER

120 gr tereyağı

1/2 bardak toz şeker

1,5 bardak kahverengi şeker

2 yumurta

1 çay kaşığı vanilya

2,5 bardak un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Haberin Devamı

1 çay kaşığı karbonat

2 bardak damla çikolata (marketlerde var)

2 kaşık irice dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI

Un, tuz, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karıştırın. Bir kasede, yumurta, tereyağı, şekeri çırpın. Önceki karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. En son parça çikolataları ve fındıkları ekleyip, bir kaşık ile kabaca karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın, üzerine 2 kaşık büyüklüğünde kurabiyeleri sık olmayacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

KAHVELİ VE CEVİZLİ KEK

MALZEMELER

115 gr un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

3 yumurta (yumurtalar iriyse 2 tane yeter)

115 gr şeker

1 çay kaşığı granül kahve (üzerine su koyarak içtiğiniz)

50 gr ceviz (iyice dövülmüş)

1 çay kaşığı vanilya

1 fiske tuz

KREMASI: 2 bardak süt

1/2 bardak şeker

1 fiske tuz

4 yumurta

1/4 bardak mısır nişastası

2 kaşık tereyağı

1 çay kaşığı granül kahve

1 çay kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kremayı hazırlayın; iyice soğuması gerekiyor. Sütü, şekerin yarısını, bir fiske tuzu ve kahveyi bir tencerede ısıtın. Yumurtaları, nişastayı, vanilyayı ve şekerin yarısını çırpın. Isınan sütün yarısını yavaşça, karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin. İyice çırpın. Bu karışımı tencereye ekleyip, karıştırarak kaynama noktasına getirin. 2 dakika kalınlaşana dek pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika daha çırpıp soğutun. Kek için, derin bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırın. Ceviz hariç diğer malzemeyi ekleyip çırpın. Mikser kullanmazsanız daha iyi sonuç alırsınız. Cevizleri ekleyip bir kaşık vasıtası ile kabaca karıştırın. Yağladığınız fırın kalıbına alın. 170 derecede ısıtılmış fırında iyice kabarana dek pişirin. Ilındıktan sonra kekinizin üzerine iyice soğuttuğunuz kremayı kalın bir şekilde sürüp buzdolabında soğutun. Üstüne ceviz serpin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder