EKMEK ARASI MUCİZE LEZZETLER!

26 Mayıs 2013, Pazar 05:00
AA

Değerli Posta okurları bu hafta hepinizin seveceğini umduğum bir konu seçtim: SANDVİÇ. Geçmişi 18. Yüzyıla kadar uzanan bir yemek yeme geleneği bu. Kısacası iki dilim ekmek arasına konan farklı tatlar. Kumara düşkünlüğü ile bilinen Sandwich kontu John Montagu’nun kumar masasından kalkmamak için geliştirdiği bir yemek yeme biçimi olan sandviç, o tarihten sonra tüm dünyaya yayılan bir gelenek olarak kaldı. Ben de gerçekten bir sandviç tutkunu sayılabilirim. Ama zaten kim sevmez ki lezzetli bir sandviçi? Bugün özellikle kendim de yemekten çok keyif aldığım sandviç tariflerini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

TON BALIKLI SALATALI SANDVİÇ



MALZEMELER


2 dilim çavdarlı tost ekmeği
1 kutu ton balığı konservesi
1/4 adet kırmızı soğan (çok küçük kıyılmış)
2 yaprak marul (ince kıyılmış)
1 adet salatalık (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı hardal
1 kaşık mayonez, 1 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerinizi kızartın. Diğer tüm malzemeyi derin bir kapta iyice karıştırın. Dilerseniz ağzı kapalı olarak yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Lezzetler iyice birbirine geçmiş olacaktır. İç harcı ekmeklerin arasına yerleştirin ve ikiye keserek servis edin.

IZGARA TAVUKLU VE KÖZLENMİŞ BİBERLİ SANDVİÇ



MALZEMELER
2 kaşık mayonez
1 kaşık hardal
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 adet kornişon (çok ince kıyılmış)
Tuz, karabiber

SOS
1 adet tavuk göğüs (dövülmemiş)
1 adet közlenmiş biber
2 adet marul
2 dilim chedar peyniri
1 adet panini tipi sandviç ekmeği
(ya da dilediğiniz tür bir ekmek)
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Sos malzemesini bir kase içinde iyice karıştırın ve kenara alın. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Bir tavayı ocakta ısıtın. Tavuk göğsünüzü zeytinyağı ile iyice ovun. İki tarafına da tuz ve karabiber serpin. Kızan tavada iki tarafını da altın rengi olana dek pişirin. Daha sonra içinin kurumaması için yaklaşık 5 dakika da fırında pişirin. Kenara alın. Ekmeğinizi fırında hafif kızartın. Ekmeğin alt tarafına yaptığınız sostan kalın bir tabaka sürün. Üstüne kıydığınız marulları, peyniri, közlenmiş biberi yerleştirin. En üstüne de ince dilimlediğiniz tavuk etlerini dizin. Ekmeğin üst tarafına da sos sürüp kapatın ve servis edin...

DOMATES SOSLU VE KÖFTELİ SANDVİÇ



KÖFTE HARCI
150 gr orta yağlı köftelik kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
(sütle ıslatılmış ve sıkılmış)
1 /4 adet soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
1 tutam maydanoz
(ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

DOMATES SOS
4 adet olgun domates (çekirdekleri sıkarak çıkartılmış)
1 kaşık domates salçası 1/4 adet soğan ince kıyılmış
2 diş sarımsak ince kıyılmış
1/2 bardak su
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz, karabiber
DOMATES SOS

HAZIRLANIŞI
Soğanlarınızı bir tencere içinde zeytinyağı, tuz, şeker ve karabiber ile hafif kavurun. Üstüne sarımsakları ilave edin. Salça ekleyin 5 dakika daha kavurun. En son küçük doğradığınız domates ve suyu ilave edip en az 45 dakika kısık ateşte pişirin. Köfte harcınızı yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri az yağda dışı kıtır olacak şekilde kızartın. Kızarttığınız köfteleri domates sosu içine alın ve birlikte 15 dakika daha pişirin. Ekmeğinizi ikiye bölün, altına domates sosu sürüp üstüne köfteleri alın. Rendelenmiş peynir ve fesleğen ile servis edin.

(19.05.2013 tarihli Karnaval'dan alınmıştır.)

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.