Merve Duran Kendinizi cazın kollarına bırakmaya hazırlanın: Caz festivaline geri sayım
HABERİ PAYLAŞ

Kendinizi cazın kollarına bırakmaya hazırlanın: Caz festivaline geri sayım

Bu sene 4. yılını kutlayacak olan PSM Caz Festivali, 30 Nisan – 5 Temmuz tarihleri arasında ruhumuzu, gözümüzü, kulağımızı doyuracak! Bu kadar yükselmemin birkaç nedeni var. Öncelikle gelen isimler için ‘efsane’ desem sanırım abartmış olmam. Naçizane kendimin ‘çığlık attığım’ birkaç ismi sizinle paylaşayım: Parov Stelar, Woodkid, Suede, Chromatics, Hauser, Wishbone Ash… listeyi bitiremiyorum o derece. Kendi sanatçılarımızdan da müthiş isimlerin katılacağı (Erol Evgin, Fatih Erkoç, Jehan Barbur, Kalben, Ceylan Ertem, Kerem Görsev ve daha nicesi) festival için ben şimdiden etrafımı ‘darlamaya’ başladım.

Haberin Devamı

Gelen isimler ve atmosferin yanı sıra; bu sene festivalin ana teması tamamen ‘cinsiyet eşitliği’ne dayanıyor. Bu sene yüzde 30 oranında kadın sanatçıya yer veren festivalin 2022 hedefi ise bu oranı yüzde 50’ye çıkararak her alanda olması gerektiği gibi, sahnede de tam bir eşitliği sağlamak. Oh nihayet! Böyle güzel haberleri öğrenince içim umut doluyor. Ayrıca, bu sene ‘Özel Erişim Kategorisi’ biletini hayata geçiren festivalde; ücretsiz refakatçi bileti ve asistan uygulamasıyla özel ihtiyaç sahibi bireyler için etkinlik tamamen erişilebilir oluyor.

Bununla birlikte genç sanatçıların seslerini duyurmalarına da imkan sağlayan festivalde bu yıl daha çok isme fırsat verilecek. Böylece genç yetenekler PSM sahnesinde müzikseverlere kendi müziklerini dinletme şansını yakalayacak.

Arka planda hepimizi üzen-yoran toplumsal sorunlara el atan, ön planda ise muhteşem bir görsel-işitsel şölen sunacak olan festival için şimdiden ajandalarınızda yer açın derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder