Merve Tokaz Senin için mutluluk hangi istasyonda?
HABERİ PAYLAŞ

Senin için mutluluk hangi istasyonda?

Zamana, gelişen teknolojilere ve yaşadığımız bu hızlı çağa inatla direnen bir yolculuk tren yolculuğu. Biz 21'inci yüzyıl insanlarının her an telaşlı, koşturma içinde ve karmaşık hayatlarının ötesinde bir seyahat hali... Bir düdük sesiyle çıkıyorsunuz yola... Dağları ve tepeleri aşıyor, nehirlerden geçiyor, yol boyunca geçtiğiniz her şehrin tarihine, doğasına ve kültürüne şahit oluyorsunuz. Ülkemizde, bu deneyimi yaşamak isteyenler için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Doğu Ekspresi’nin dışında alternatif pek çok ana hat treni var. Biraz yavaşlamaya ihtiyacı olanlar için işte pek çoğumuzun haberdar olmadığı o ekspreslerden bazıları...

Haberin Devamı

1- Doğanın koynuna doğru: Karesi Ekspresi

Senin için mutluluk hangi istasyonda

23 Nisan 1938’den bu yana sefer yapan ve ismini de tarihten alan bir ekspres Karesi Ekspresi. Balıkesir’den başlayan yolculuk Balıkesir Tren Garı, Çukurhüseyin, Soğucak, Savaştepe, Soma, Kırkağaç, Akhisar, Kapaklı, Saruhanlı, Manisa Tren Garı, Muradiye, Ayvalık, Emiralem, Menemen, Çiğli, Halkapınar, Basmane Tren Garı istasyonlarından geçerek ortalama 5 saatte seferini tamamlıyor. Kaz Dağları gibi bir doğa harikası başta olmak üzere Balıkesir’in her biri birbirinden sakin tatil beldelerini görmek isteyenler için yeşilin ve mavinin her tonu yol boyunca sizlerle olacak. Hayali bile rahatlatmaya yetiyor, değil mi?

2- Zaman tünelinde yolculuk: Van Gölü Ekspresi

Senin için mutluluk hangi istasyonda

İç Anadolu’dan başlayarak ülkemizin doğusuna kadar uzanan bir yolculuk imkânı sunuyor Van Gölü Ekspresi. Ankara’dan yola çıkan tren Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ güzergâhı üzerinden ilerleyerek toplamda 23 saat 27 dakika süren yolculukla Tatvan’a ulaşıyor. Özellikle Türkiye’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek ve ziyaret etmek isteyenler için büyük bir fırsat bana kalırsa. Kayseri’de Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü topraklarda yaşadığı evi görmek, Sivas’ın Dünya Mirası listesinde de yerini almış tarihi Divriği Ulu Camii’ni ziyaret etmek ve çok daha fazlası... Bir de tabii ki yol boyunca her durağın kendine özgü geleneksel lezzetlerini de hesaba katacak olursak bence yola çıkmaya değer.

3- Mavinin bin bir tonu: Göller Ekspresi

Senin için mutluluk hangi istasyonda

Ege’den Akdeniz’e doğru maviye yol alan bir tren Göller Ekspresi. Başlangıç noktası Isparta olan tren toplamda 30 duraktan geçerek 8 saat 30 dakika sonunda İzmir’e ulaşıyor. Başta Eğirdir Gölü olmak üzere Kovada Milli Parkı, Gölcük ve son yıllarda “Lavanta Kokulu Köy” olarak bilinen Kuyucak Köyü’nü ziyaret etmek isteyenler için ideal bir seçenek. Doğal güzellikleriyle bilinen bölgelerden geçen bu ekspres eşsiz manzaralara şahit olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Haberin Devamı

4- Büyülü ve bir o kadar lezzetli: Toros Ekspresi

Senin için mutluluk hangi istasyonda

Adana’dan başlayıp Mersin, Niğde, Karaman illerinden geçerek “Mevleviler Şehri” Konya’ya doğru yola çıkan Toros Ekspresi... Hattın en büyük avantajlarından biri, diğer ekspreslere göre seyahat süresinin fazla uzun olmayışı. Özellikle diğer hatlar gibi uzun saatler süren yolculukları tercih etmek istemeyenler için bu hat 5 saatte sizi bitiş noktasına ulaştırıyor. Konya’nın o mistik havasını solumak ve dönüşte de Adana’nın meşhur kebabını tatmak isteyenler için lezzetli ve keyifli bir yolculuk olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder