Mesut Yar 37 yerli dizinin düşündürdükleri...
HABERİ PAYLAŞ

37 yerli dizinin düşündürdükleri...

Hayatımız dizi olmuş yazılarına devam edelim. Daha doğrusu bir tatil gününde, haftamızın tamamına rezervini koyan diziler nereden gelmiş, nereye gidiyorlar bir bakalım... TV ekranında halen devam eden 37 yerli dizi var. Hepsini 7 ekranda izliyoruz. En yaşlıları 19 Nisan 2007’de hayatımıza girmiş; Kurtlar Vadisi Pusu (Kanal D). Henüz doğmuş olanı da 2016’nın ikinci haftasında, 12 Ocak’ta izleyenlere merhaba demiş; Gecenin Kraliçesi (Star TV). En genç dizileri elinde tutma rekoru atv’de. 6 diziden sadece Kertenkele 2014 çıkışlı. Kalanların hepsi geçtiğimiz yıl ve bu yıl hayatımıza girmiş. En gençleri de Yeter... Dizileri elinde tutma konusunda en istikrarlı kanal ise TRT 1. Kanalın 4 dizisi 2015’ten önce başlamış ve hâlâ yayında; Yeşil Deniz, Diriliş Ertuğrul, Seksenler ve Filinta... Dizilerin soyağacı özetle böyle. Hayatımızdalar ve belli ki uzun bir süre daha öyle kalacaklar. (Teşekkürler Interpress)

Haberin Devamı

En çok dizisi biten oYuNcu kİM?

En çok dizisi son bulan aktris o. Ama ne olursa olsun yapımcılar ondan vazgeçemiyor. Sadece son iki yıl içinde üç kez imaj değiştirdi. Sarışın, esmer ve kumral oldu. Saçlarını kesti ve uzattı. Göz renginin değiştiğine bile bahse girerim. Ceyda Ateş’ten bahsediyorum... Hayatının dörtte üçü dizi setlerinde geçen Ceyda yaşı üzerinden gidersek hâlâ yolun başındaymış gibi görünüyor. Yani kendisini daha sıklıkla izleyeceğiz gibi. Kariyerini kendi yetenekleri değil, oynadığı dizilerin ömrü belirlerse sıkıntı olur maazallah... Aynı kısa ömürlü dizi bahtsızlığını yaşayan Naz Elmas’a bakarsak mesela, şimdi konuk oyuncu olarak dizilere girip çıkıyor. Ve eminim ki çok yakında bu sabrının meyvesini sağlam bir gol atarak alacak. Herkes için hayırlısı!

HANGİ DİZİLER ZİRVEDE BIRAKTI?

Bakın bu da önemli. Henüz reytingleri iş yaparken, reklam verenden teveccüh görürken, kısacası argo deyişle “gideri varken” biten dizilerimiz de var. Bazıları birden çok ekranda karşımıza çıktı ama deyim yerindeyse hepsi tadında bıraktı... Mesela bir Kaderimin Yazıldığı Gün, son bölümüyle ilk yüz listesine 2’nci sıradan girdi. Diğerlerine de bakalım; Kiraz Mevsimi, Kocamın Ailesi, Alın Yazım, Benim Adım Gültepe, Yılanların Öcü, Deniz Yıldızı, Doksanlar ve Aşkın Bedeli ilk akla gelenler. Fazlası da var ama yerim dar

Haberin Devamı

İŞTE EN YAŞLI DİZİLERİMİZ!

Yıllardır izliyoruz. Uzun ömürlü olmalarının nedeni kendilerini sıklıkla tekrar etseler ve hatta klişe hatlarından çıkamasalar da bir şekilde sevilmiş olmaları... Ne yalan söyleyeyim, ben de yeni bölümlerini merakla bekliyorum. Belki içlerinden birkaçı önümüzdeki aylarda aramızdan ayrılacak ama mevcudiyetleri izleyicilerini hâlâ mutlu ediyor. Peki bunlar hangi diziler? Kurtlar Vadisi Pusu, Güllerin Savaşı, Arka Sokaklar (Kanal D), Seksenler, Filinta, Diriliş Ertuğrul, Yeşil Deniz (TRT 1), Paramparça, Beni Affet (Star TV), Karagül, Unutma Beni, O Hayat Benim (FOX), Kertenkele (atv) ve Elif (Kanal 7).

2015’te geldiler ve gittiler!

2015 içinde başlayan, çok kısa sürede izleyici tribünü oluşturup, aynı hızlılıkla tribünü dağılan diziler de var. Hiçbirini pas geçmeyelim. Anılarını yad edelim... Görünürde toplam 18 dizi girdiği gibi hayatımızdan çıkmış. Hemen her kanal dizi sonlandırmada eşit rakamlara ulaşmış. Kanal başı son bulan dizi sayısı ortalamada 3. En az dizi bitiren kanal ise yine TRT 1... İşte geçen yılın geldiği gibi gidenleri; Son Çıkış, Maral: En Güzel Hikayem, En Son Babalar Duyar, Analar ve Anneler, Kara Ekmek, Şehrin Melekleri, Adı Mutluluk, Sen Benimsin, Hom Ofis, Bir Deniz Hikayesi, Yaz’ın Öyküsü, Kalbim Ege’de Kaldı, Gamsız Hayat, Ne Münasebet, Acil Aşk Aranıyor, Hatırla Gönül, Tatlı Küçük Yalancılar ve Çilek Kokusu...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder