Mesut Yar Ağustosun gidişatı belli mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ağustosun gidişatı belli mi?

Aylık reyting sonuçları artık ayın ilk günü değil ortasına doğru gönderiliyor. Dolayısıyla “geçen ayın birincisi filanca kanal oldu” demek için elde hesap makinesi saatlerce analiz kasmak lazım. Neyse önemli değil. Geç olsun da güç olmasın...

Bugün yaz aylarının geçtiğimiz yıla oranla en boş ekranına sahip temmuz ayında kim ne yapmış onu sizinle paylaşacağım. Toplam izleyici grubundan başlayalım. İlk beş sıraya bakınca tüm gün izlenmede FOX zirveye yerleşmiş. İkinci sırada Star TV var.

Üçüncü sıraya Show TV ve dördüncü sıraya tüm gün izlenirliğini bir hayli yükselten Kanal D oturmuş. Önceki ayın birincisi atv’yi ise beşinci sırada görüyoruz. Reyting ortalamaları neredeyse sezonun yarısı kadar görünüyor. Ama sonuçlardan alacağımız en önemli ipucu ağustos ayının da farklı geçmeyeceği. Yükselişte olan kanallar yükselmeye devam edecek gibi!

Haberin Devamı

İtalyan şefin mutfak aşkı...

Ekranlar İtalyan mutfak şefleriyle sevgili Batuhan Piatti sayesinde tanıştı. Batuhan anne tarafından İtalyan asıllı genç bir şef olarak uzun dönem TV ekranlarında yer aldı...

Ağustosun gidişatı belli mi

Şimdi yeni bir İtalyan şefimiz oldu; Danilo Zanna. Bu ünlü şef kendisini bir mutfak maestrosu, mutfağı da bir orkestra gibi görüyor. Daha doğrusu hem ilk bakışta hem de dün NTV’de başladığı programın ismini duyunca aklıma bu geldi... Yemek programlarıyla aramızdaki aşk ilişkisini daha dün yazmıştım değil mi? Şimdi de İtalyan usulü aşkı izleyelim biraz. Artık her cumartesi NTV ekranında “Lezzetin Şarkısı” çalacak!

Bir temenni

Yarın Kanal D’de başlayacak “Koca Koca Yalanlar” dizsinin ekibine içtenlikle başarılar dilerim.

Ağustosun gidişatı belli mi

Kadronun içinde enfes isimler ve gülen yüzler var... Ekranlar özellikle Hakan Yılmaz’ı çok özlemişti. Reyting listelerinde şimdiden bol şanslar olsun!

TRT Çocuk yeniden lider!

Çocuklar ne izliyor diye merak edenlere hemen bir not düşelim. TRT Çocuk bu kez birinciliği atv’ye vermemiş. Sıralama da önceki aya göre bir hayli farklı... TRT Çocuk, FOX, Kanal D, Show TV ve Star TV yaz aylarında kumandayı fazlasıyla elinde tutan çocuk izleyicinin tercih ettiği kanallar. Akşam saatlerinde ise Star TV birinciliği TRT Çocuk’tan devralmış... Bu arada geçen haftanın en büyük talihsizliği üç saniyelik bir eşek görüntüsünden cinsel içerik çıkaracak kadar zihni bulanmış tuhaf insan kitlesi. TRT Çocuk öznesinde yapılan bu tartışmayı bir hayli bayağı bulduğum notunu düşeyim!

Haberin Devamı

Reklam verenler ne diyor?

Reklamcının ilgilendiği izleme grubu artık ABC1 20 oldu. Yani yirmi yaş üstü harcama kabiliyeti olan insanlar... Peki bu grupta durum ne? İlk beşi sıralayalım. Tüm gün sonuçlarına bakınca TRT 1 maç yayınlarıyla birinciliği elde etmiş.

Ağustosun gidişatı belli mi

İlk beşe giren diğer kanallar ise Star TV, FOX, Show TV ve Kanal D olmuş! Star TV’nin “Erkenci Kuş”u, Kanal D’nin “Çarkıfelek” ve “Gelinim Mutfakta” gibi içerik işleri bu grupta taşıyıcı kolonlar gibi görünüyor.

Ağustosun gidişatı belli mi

FOX, haber ve “Yaparsın Aşkım” ile durumu toparlamış.

Haber kanallarının durumu

Seçim sonrasında haber kanallarının izlenme oranları da ciddi ölçüde düştü. En azından temmuz ayının reyting verileri bunu söylüyor...

Haberin Devamı

Ağustosun gidişatı belli mi

Toplam izleyici grubunda haber kanalları A Haber, TRT Haber, TGRT Haber, NTV, CNN Türk ve Haber Türk sıralamasıyla izlenmiş... Ancak habere daha meraklı olan AB grubunda sıralama farklı. CNN Türk, A Haber’in hemen ardından ikinci sırada. Devam sıralaması ise; NTV, Haber Türk, TRT Haber ve TGRT Haber olarak görünüyor...

Bu arada CNN Türk’te yayınlanan “Günlük” programı Başak Şengül’e emanet edildi. Taze bir bilgi olarak şuraya iliştirelim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder