Mesut Yar Aşk ve Ceza'da nüfus hatası
HABERİ PAYLAŞ

Aşk ve Ceza'da nüfus hatası

Aşk ve Ceza’nın (atv) sezon finalinde dikkat çeken bir ayrıntıyı not düşelim. Dizimizin baskın karakteri Şahnur ana, dizimizin esas kızı Yasemin’in seceresini ortaya çıkartmak görevini adamı Eşref’e veriyor... Artık adamımız nasıl yaptıysa, Yasemin’in nüfus kaydı örneğini çıkarıp Şahnur’a getiriyor. Sıradan bir vatandaş bile bilir; nüfus kaydı örneği kişinin kendisinden başka kimseye verilmez. Ha eğer bu meselelerde de rüşvet çarkı dönüyorsa o ayrı... Fakat samimiyetiyle beğeni kazanan bir dizinin “ayrıntıda da samimi olması gerekir” derim ben.

Haberin Devamı

Peruk tanınmaz hale getirdi!

Okurlarımdan biri misafirlikte göz ucuyla seyrettiği dizide karşısına çıkan manzaraya çok bozulmuş... Hassasiyetinden anladığım kadarıyla güvenlik kuvvetlerimizden birinde görevli kendisi. Uzatmayayım, durum şöyleyken şöyledir... “Atv’nin Aşk Bir Hayal adlı dizisinde; Miran Ağa’nın eşi kaçırdıkları çocukları ile Miran’ın halasının evine sığınıyor... Hala bu kadının tanınmaması için değişiklik yapıyor. Değişiklik sadece ağanın eşine makyaj yapılması ve kafasına sarı bir peruk geçirilmesi... Kadın güya farklı bir tip haline geliyor. Hatta bu yeni haliyle Miran Ağa’yı cezaevine ziyarete bile gidiyor. Bu küçücük değişiklikle jandarma ve polis bu kadını tanımıyor. Bu Türk polis ve jandarmasına hakaret değil midir?”

Sonunda bu da oldu...

Yaprak Dökümü, Ezel, Aşk-ı Memnu, Samanyolu ve daha birçok önemli dizinin müziklerine hayat veren Toygar Işıklı da albümlendi... “Sonunda” isimli çalışmasıyla sadece dizi severlerle değil, farklı kitlelerle de buluşmaya hazırlanan Işıklı, benzerini çeşitli dizilerde de gördüğümüz solo şarkılarını beğeniye açıyor... Kendi adıma tüm zamanların en yetenekli müzisyenlerinden olan Toygar’ın sesini de en az besteleri kadar seveceğimizden eminim... Hadi meslekten alıştığı temenni ile bitirelim; reytingi bol olsun.

Karar ver Sabiha!

Sabiha Akdemir, kişisel olarak tüm sevimliliğine rağmen izleyicisini çileden çıkarmaya devam ediyor... Günbegün isimli (TRT 1) programında önceki gün çok hayranı olduğunu bildiğim şarkıcı Baha’yı konuk alan Sabiha deyim yerindeyse mikrofonu bırakmadı... Anladığım kadarıyla Sabiha bir albüm hazırlığında. Ancak bunun ne albümü olduğunu kestirmek mümkün değil... Çünkü programı boyunca Sabiha şiir okuyor, şarkı söylüyor, hikayeler anlatıyor, dans ediyor, stand-up yapmaya çalışıyor. Anlayacağınız her an farklı bir tribüne oynuyor... Bakalım sonunda hangisinde karar kılacak?

Haberin Devamı

Çay mucizesi!

Bir çay firmasının film ve dizi müziklerinin unutulmaz bestecisi Lalo Schifrin’i otuzlu yaşlarında bir müzisyen yapıp Görevimiz Tehlike isimli efsane filmin müziğini bir yudumda besteletmesi bir hayli komik geliyor bana... Bildiğim kadarıyla ünlü müzisyen 1932 doğumlu. Yani reklamdaki arkadaş olsa olsa torunu olur Schifrin’in... Ne diyeceğiz şimdi bu işe; acaba bahsi geçen çay bir yudumda elli yaş gençleştirebiliyor mu?

Kenan Birkan kim olur?

Ezel’de gerçek meselenin Kenan Birkan karakterini kimin oynayacağı olduğunu not düşmüştüm. Atv’den jet hızıyla yanıt geldi... Kanalın açıklamasına göre mesele hakkındaki son noktayı yapımcı şirket koyacak. Ama bildiğim kadarıyla orada da durumlar biraz karışık... Şener Şen oynasın önerisiyle başlayan isim karmaşasında bir dolu önemli aktörün ismi geçiyor. Belli ki bu yanıt üç aydan önce bulunamayacak. Ne diyelim iyi olan kazansın o zaman...

Haberin Devamı

Olan mazluma olur!

NTV’de Basın Odası son günlerin popüler meselesi İsrail’in Mavi Marmara baskınını konuştu. Ruşen Çakır meslektaşlarına geniş geniş söz verdi... Ve tüm o farklı sözlerin birleştiği tek nokta, meselenin iç politika malzemesi yapıldığıydı. İşte bu noktada benim de itirazım aynı... Baskına oy potansiyeli gözüyle bakmak kısa vadede kazandırır ama uzun vadede kaybeden mazlumun kendisi olur. Dikkatinize sunarım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder