Mesut Yar Çiçek Abbas değilmiş!
HABERİ PAYLAŞ

Çiçek Abbas değilmiş!

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan ve bu köşeden de okuduğunuz bir gelişmenin aslı sanıldığı gibi çıkmadı. Açıkçası Sinan Çetin’in en iyi eseri diyebileceğim “Çiçek Abbas” filmi diziye uyarlanacak diye duymuştuk, öyle bir şey yokmuş... Daha doğrusu yönetmen Sinan Çetin beni aradı ve “Vallahi benim haberim yok ama burası Türkiye bir anda kendi filmimi dizi olarak ekrandan izleyebilirim” diyerek meseleyi mavraya bağladı... İşin aslına gelirsek Erler Film’in bir esinlenme olarak kabul edeceğimiz benzeri bir dizi hazırlığı medyaya “‘Çiçek Abbas’ geliyor” diye yansımıştı... Peki dizinin filmle bir alakası var mıydı? Yok. Bu kesin bir yanıt oldu. Dizide belki biraz andıran sahneler olacaktı ama “Çiçek Abbas” gülmecesi olmayacaktı... Haydi dizinin şimdilik belirlenen ismini de yazalım; “Savcı”. Hangi kanalda olacağı da artık duayen ağabeyimiz Türker İnanoğlu’nun inisiyatifinde saklı...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Demlenerek katran oldu!

Vallahi ateş üzerinde bir saatten fazla kalan demliğin içindekine artık çay denmez. Malum taze içilince çayın tadından geçilmez... Demlemek her anlamda iyi bir eylemdir. Sadece çay değil, pilav üzerinden gidelim. Bak orada da ne kadar demlenirse tencere o kadar iyi sonuç verir. Ve fakat pilav dediğin de soğumadan yenince lezzetlidir... Yazıyı Vedat Milor kıvamına getirmeden konuya girelim isterseniz. Malum bu yıl “Muhteşem Yüzyıl”, “Son Dem” üst başlığı altında yoluna devam etti. Neydi? Dizi sezon sonunda final yapacaktı. Yaşananlar anlatılan yüzyılın son demiydi ve sanırım en lezzetli yeriydi, değil mi? Bana göre değil. Çünkü tarihte karşılığı olmayan kişilerle harcanan o uzun bölümlerin ardından Hürrem ve veliaht kavgalarını finale yetiştirme heyecanı içinde birkaç bölüme sıkıştırmaları dizinin demini bozdu... Mesela önceki akşam Selim ile Beyazıt kavgasını izledik ama aksiyon filan yoktu. Neden sonra anladık ki mesele gelecek bölümde ete, kemiğe ve kana bürünüyor... İzlerken kendimi pişmiş aşa su katılmış gibi hissettim ya da demini kaybedip katran tadına dönüşmüş bir bardak çayı zorla içer gibi!

Haberin Devamı

Sevdamuz çabuk bitti

Bir bu hafta bitiyor haberi verelim. Sezonun ortalarına doğru hayatımıza giren sevimli Karadeniz dizisi “Sevdaluk” (Show TV) önümüzdeki çarşamba akşamı son buluyor... Köyün ayısı dahil tüm karakterleri peşinen özleyeceğimizi not düşelim. İlk bölümlerinde çok iyi bir izlenme rüzgarı yakalamasına karşın ekibin değişmesi, iki hafta tekrar filan derken dizi seyirciyle bağını koparıverdi... Bizde o bağ kopunca iki tarafı da bir daha düğümle bağlayamıyorsunuz. Dolayısıyla son zamanlarda ekranda tersine esmeye başlayan Karadeniz dizileri rüzgarının son ve en sevimli örneği olma işini de “Sevdaluk” üstleniyor... Tersine dedim çünkü güzide yöremizi anlatan son diziler bir “Gülbeyaz”, bir “Fırtına” gibi dizilerin gördüğü ilgiyi göremez olmuştu... Belki “Benim İçin Üzülme” bir miktar enerjik kalmış, ardından o da finale yürümüştü. “Sevdaluk” ise bu türden dizilerin en hızlı biteni oldu... Ama bitse de arkasında bıraktığı izlerle unutulmayacağını da ekleyelim! (Tam da şiveler düzelmişken hem de.)

Haberin Devamı

Yanlışı düzeltelim

Ben Kanal D’de yayınlanacak diye not düşünce “Kaçak Gelinler”in bahsi bütün medya sitelerinde Kanal D’de yayınlanacak dizi diye geçer oldu... Oysa minik bir fikir sürçmesinin kurbanı olmuş, Star TV yerine Kanal D’nin ismini vermiştim. Neyse, rötarlı da olsa işin gerçeğini not düşelim... Hareketli ve sevimli bir dizi geliyor; adı da “Kaçak Gelinler”. Yayınlanacağı kanal ise netlikle altını çiziyorum; Star TV. Verdiğim geçici rahatsızlık için “pardon

Gelecek sezon Urfa’dayız...

“Eskiye rağbet” de diyebiliriz, “dön dolaş başa dön” de. Ama ismi ne olursa olsun önce “Karagül” (FOX), ardından “Küçük Gelin” (STV), hemen peşi sıra da “Küçük Ağa”yla (Kanal D) başlayan Güneydoğu orijinli dizi rüzgarı gelecek yıl bildiğiniz fırtınaya dönüşecek gibi... Tanıdığım birçok yapımcı ve kanal yöneticisi genellikle feodal düzeni anlatan ve içinde ya ağır dram ya da ağır gülmece barındıran Doğu dizilerini önümüzdeki sezondan itibaren peşi sıra ekrana sürecekler... Yani önümüzdeki sezonun hit eşleri yine “ağalı/ beyli” olacak sevgili okur. Şu sıralar bu meselede en popüler kent durumuna gelen Şanlıurfa ekranda ciddi bir hacim kaplayacak... “Urfalıyam ezelden” diyen, dinleyen herkese duyurulur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder