Mesut Yar Gecenin Kraliçesi bir çiçektir!
HABERİ PAYLAŞ

Gecenin Kraliçesi bir çiçektir!

Haberin Devamı

Gecenin Kraliçesi (Star TV) önceki hafta sona eren Kaderimin Yazıldığı Gün’ün yerine oturdu. Ama açıkçası halefi olduğu dizinin reyting boşluğunu dolduramadı. Rakamsal olarak iyi bir başlangıç yapamasa da ekranda 3 saatlik bir izlence şöleni yarattı, hakkını verelim... Fransa, İstanbul ve Karadeniz üçgenindeki ihtişam kokan atmosferiyle ilk bakışta Muhteşem Yüzyıl’a görkemini veren Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin sinema filmini izliyormuşuz gibi geldi. Peki, bu görselliğin içini doldurabildi mi? Meryem Uzerli daha önce hiç görmediğimiz kadar sevimli ve çekici, Murat Yıldırım dersini iyi çalışmış bir öğrenci kadar parlaktı... Açıkçası Uğur Polat’ı ayrı bir yere koymayı tercih ederim; Ulan İstanbul’daki profilinin 180 derece tersinde bir duruş ortaya koydu. Ve Seda Akman ve Selim Bayraktar (özellikle de sakallı imajıyla) oyunculuk yeteneklerini bir üst seviyeye taşıdılar... Görsellik müthiş, kadro doğru, hikaye sürükleyici ama süre çok uzundu. Ekran karşısında reklamsız 3 saat geçirdik. Ben sıkılmadım ama belli ki geleneksel TV izleyicisi fena halde sıkıldı!

YENİ SARAYINIZA HOŞGELDİNİZ!

Muhteşem Yüzyıl’da biri Sümbül Ağa’yı diğeri Hürrem’i oynadı. Önceki gece Gecenin Kraliçesi’nde tanışma sahneleri vardı. Sümbül Ağa’nın (Selim Bayraktar) Hürrem’e (Meryem Uzerli) “Sultanım yeni sarayınıza hoş geldiniz” demesini bekledim, ne yalan söyleyeyim!

Vurgusuz aşk olur mu?

Meryem Uzerli tek başına bir diziyi sırtlayamayabilir. Ama tek başına ciddi kitle yaratacak cinsten bir oyuncu. Bozuk Türkçesine gelince: Oynadığı dizi bir Türk dizisi ve bize gerçekliği yansıtabilmesi için kelimelerin vurgularını doğru yapması gerekiyor... Doğru yapılmayan her vurgu Meryem’in oyunculuğundan ve dizinin bütününden çalıyor. İzlediyseniz yakalamışsınızdır; oynadığı karakter Selin’in annesi Fransız olmasına rağmen dizi içinde 40 dakikada Türkçe’yi doğru düzgün konuşmayı başardı... İnsan aynı tuhaf şaşkınlığı Meryem’in konuşmasında da yaşamak istiyor! İşte o zaman tek başına bir diziyi sırtlayıp götürenlerden olur!

Bir monarşi savaşı

Bir gecede iki kraliçe birden olunca seyircinin pusulası da şaştı. Sosyal medyadaki takipçilerine “Gecenin Kraliçesi” başlığıyla ulaşmaya çalışan Star TV’nin yeni dizisi karşısında, Show TV’nin aynı saatlerde yayınlanan dizisi Mayıs Kraliçesi de bir alternatif başlık atmıştı; “Salının Gerçek Kraliçesi”... Salı ekranında yaşanan bu monarşi savaşından “Gecenin Kraliçesi” zaferle çıktı. Ne denir ki, “eski Kraliçe öldü, yaşasın yeni Kraliçe!”

KOLONYA SEVER MİSİNİZ?


Türk Sineması’nda ilaçlı gazozlarıyla efsane olan Nuri Alço yeni filminde genç kızları bu kez kolonyasıyla tuzağa düşürüyormuş. Alın size grip salgınında hayat kurtaran kolonyadan soğumak için tek geçtiğim bir neden!

Keramet Süleyman’daymış...

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in (Star TV) tanıtımlarında Sultan Ahmed şiir okuyor. Beceriksiz bir müsamere öğrencisi gibi... İki yıl öncesine gidiyoruz. Halit Ergenç’in canlandırdığı Süleyman’ın Hürrem’e yazdığı şiirleri kendi sesinden dinlediğimiz günler aklımıza geliyor. Neresinden bakarsan bak bir şiir şöleni... Ekin Koç genç bir oyuncu ama iyi bir aktör. Ama bazı gömleklerin içine giremiyor. Bu özellikle Ahmed karakterinde iyice ortaya çıkıyor... Bari üzerine yukarıda sözünü ettiğim tüyü dikmeseler. İnsan ister istemez diziden, dizelerden soğuyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder