Mesut Yar Geleneklere bağlıyız ama...
HABERİ PAYLAŞ

Geleneklere bağlıyız ama...

Haberin Devamı

“Çocuklar Duymasın” (atv) ekrandaki diziler içinde önemli gün ve bayramları hiç sektirmeyen bir dizi. Birol Güven sosyal mesajların yanı sıra geleneklere sarılmayı da düstur edinmiş kendisine. Mesela bu pazar kutlanacak Babalar Günü mesajını önceki akşam yayınlanan bölüme epey hüzünlü bir şekilde sığdırıverdi. Dizinin genç karakterlerinden dizinin babalarına gelen mesajlar hakikaten samimi ve içtendi. Bunu bir kenara not düşelim.

Bir de şuna bakalım derim ben; Meltem ve Haluk’a bir hiza getirmek lazım artık. Öyle ya, ailede yaşanan önemli gün ve ziyaretlerde ikili hep evin başköşesinde oturuyor. Oysa bizim kültürümüzde gelenekler en rahat koltuğun misafire verilmesi üzerine kuruludur. Her konuda hassasiyet gösteren bir dizinin bu konuyu atlaması dikkat çekici bana göre. Tamam, kamera açısı da önemli ama iyi fotoğraf alacağım derken hikayenin bütünlüğü bozulabiliyor işte!

[[HAFTAYA]]

Alişan ile Ayşe tutar mı?

Star TV’de yaza hazırlık olduğunu yazmıştık. Şimdi biraz daha netleşti işler. Mesela yaz sabahları için Alişan ve Ayşe Özyılmazel ikilisinde karar kıldı kanal. “Melek”in yaz tatiline girmesiyle birlikte o saate yerleşecek ikili. Aslında proje ilk etapta Reha Muhtar ve Ayşe ikilisine gitti ama olmadı bir şekilde. Bunun üzerine Alişan isminde karar kılındı. Alişan kuşak programlarında az çok ustalaşmış bir isim. Sezonu biraz daha alt segment kanallarda geçirdiyse de Star onun için önemli bir dönüş noktası olacaktır. Ayşe ile ilgili bir fikrim henüz yok. Magazin kameralarındaki rahat halini burada da gösterebilirse sorun olmaz. Tersi durumunda maya biraz sulu kalacaktır. Sonuç itibarıyla “Yaz ekranı işte, gelir geçer” diyebilirsiniz. Öyle olmuyor ama. Artık yazın koşabilen işler kışın parkur değiştirip koşusuna devam ediyor. Mesela kanalın öğleden sonra kuşağına doğru.

FLASH RESTORANDA HER GECE!

Flash TV iyiden iyiye restoran içeriğine bağladı yayınını. Öyle ki her gece farklı bir restoranda atıştırıp sahneye dikiz atıyormuş gibi hissediyorum kendimi. Önceki gece pop müziği gecesiydi. Ondan bir gece önce türkü, bir gece önce de sanat müziği gecesi vardı. İçeriğe göre kurulan dekor bu konuda uzmanlaşmış Yunan kanalları gibi her gece değişebiliyor. Ah bir de lezzet değişse. Her gazinonun bir assolisti vardı eskiden ama bir bizim Flash TV’de çıkmıyor ondan.

Yarışmadan çıktı artık....

Star TV’nin eğlenceli yarışmalarından “Eyvah Düşüyorum” iyice stand up gösterisine dönüştü. Sunucu Eser Yenenler artık yarışmacılara ağabey, abla gibi sıfatlarla hitap ediyor. Yarışmacılar da öyle böyle oyuncu değil hani. Önceki gece resmen ikili sahne şovlarını izledik her birinin. Artık yarışmacıyı kim seçiyor, içeriği kim metne alıyorsa “Eyvah Düşüyorum” basit bir bilgi yarışmasından ziyade giderek gece şovu kıvamına geliyor. Biraz daha zorlayıp, bir iki oyuncu takviyesiyle “Çok Güzel Yarışmalar Bunlar” diye yeni bir içeriği çıkarmaları an meselesidir hani...

Sen görmezsen kim görecek?


Önceki gece Euro 2012 turnuvasında oynanan Almanya- Hollanda maçını yorumlayan Hikmet Karaman Hoca nasıl derler, izleyiciye saç baş yoldurdu. Kendi adıma bir şey söylemiyorum. Ama maçı birlikte takip ettiğim hemen herkes hocanın verdiği istatistiklerin yanlışlığından sözü açtı. Ben daha çok anlatımın bütününe takıldım. Hakem sarı kart gösteriyor, kime gittiğini kendimiz anlamaya çalışıyoruz. Bir kritik pozisyonda top dışarı çıkıyor; topun çizgiyi geçip geçmediği meselesi izleyiciye bırakılıyor. Toplayacak olursak biri spiker, biri yorumcu iki anlatıcının görüp de(!) yorumlayamadığı bir maç izlemek zorunda kaldık önceki gece. Bir süre sonra sesi kısmak iyi geldi hatta. Bilginize.

SIRADA KORNERLER VAR!

TRT Spor Grubu’nda sezonun en yakışıklı golleri yayınlanmaya devam ediyor. Ancak başlarda takım bazında goller yayınlanırken gelinen son noktada futbolcuların sezon boyunca attığı gollere kadar inildi. Bir spor kanalı elindeki görüntüyü en efektif kullanmasını bilendir diyelim. Bu anlamda TRT resmen Süperlig görüntülerini sinekten yağ çıkarırcasına etkin kullanıyor. Hani biraz daha zorlasalar müşterinin tamamını ana yayıncıdan kapacakmışlar hissi uyandı bende. Sezonun en iyi kornerlerini ve taçlarını da bekliyorum; bunu da ekleyeyim konuya girmişken...

Tv8 oyuncu değiştirdi!

Tv8 geçtiğimiz hafta “Telegol” ekibini bünyesine kattıktan sonra kanalda değişime gitmek durumunda kaldı. Önümüzdeki yıl, Okan haber önünde, “Telegol” de haftanın en az üç gecesi Okan’ın yerinde olacak. Gelenler gidenleri de doğurdu tabii ki. Faik Çetiner kanala yaptığı iki programı da yanına alarak tv8 defterini kapadı. Usta yorumcunun önümüzdeki sezon “Bizim Stadyum” programıyla büyük olasılıkla Tvem ekranında olacağı söyleniyor. Birileri geliyor, birileri gidiyor işte; hayırlısı olsun diyelim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder