Mesut Yar Giderayak güme gitmek!
HABERİ PAYLAŞ

Giderayak güme gitmek!

Açıkçası Zengin Kız Fakir Oğlan, Karadayı gibi diziler belki de çok uzun zamandır ilk kez son bölümleriyle iyi reyting alabilen yegane işler oldu... Şimdilerde sezon finali yapan dizilerin son bölümleri bile dökülürken bu türden işlerin değerini ne kadar bildiğimiz hakkında çekincelerim var... Bakın yirmiye yakın dizi yaz ekranında kendine izleyici arayacak. Yakından bakınca benim, Yaz’ın Öyküsü, Güneşin Kızları, Fabrika Kızı, Kiralık Aşk ve Çilek Kokusu dışında “eh bu dizinin ömrü kışa da yürür” diyebileceğim bir iş çıkmıyor... Ha, kimine göre bu rakam da yeterli. Bir kanal eğer iki dizisini sezona uzatabilirse bu yazı başarıyla bitirdiğini düşünecek. Peki ya sektör? Serçe Sarayı, Mutlu Ol Yeter, Bedel, Benim Adım Gültepe gibi (ilk aklıma gelenler) hakikatli işlerin etrafında bir daha hiç dolanmayacak. Acı ama gerçek!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Temcit pilavı nedir?

Beni Affet (Star TV) dizisi sezon finali yaptı. Bahar, Kemal’in kendisini terk edip boşanmaya karar vermesinden sonra bunalıma girdi. Sonunda inşaat halindeki bir binanın 4. katından atlayarak intihar etti... Ameliyata alındı ama ameliyat masasında kaldı. Bahar’ın vefat ettiği ailesine söylendi. Herkes yıkıldı. Ancak Bahar ölür mü dersiniz? Kendisi 100 canlıdır efendim. Saplantılı aşık Cesur, bir doktorla anlaşıp Bahar’ı hastaneden kaçırıp, hastane odasına çevrilmiş donanımı yüksek bir ev odasında Bahar’ı yaşatmaya çalışıyor sonuç itibarıyla... Bir önceki sezon finalinde bu kez Kemal, Bahar ve ailesi tarafından öldü biliniyordu ama meğerse Kemal’i Cesur’un kendi gibi saplantılı bir aşık olan kız kardeşi İnci bulmuş ve yine donanımlı bir ev odasında adamımızı hayata döndürmeye çalışmıştı, hatırlarsanız... Sonuç itibarıyla dizide hikaye aynı ama sezon sonlarında isimler değişiyor. Kemal ve Bahar’ın bir türlü ölemediklerini hesaba katarsak, gelecek sezonun final bölümünün konusunu da az çok çıkarıyorsunuzdur sanırım. Şaka gibi!

HİCİV DE VEFAT ETMİŞTİR BİNAENALEYH!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dün sabahın erken saatlerinde aramızdan ayrıldı. Belki çok romantik bulabilirsiniz ama ben ve çağdaşlarım siyasette “4 Yapraklı Yonca” dönemini yaşayan şanslı ya da şanssız insanlar olduk... Mevcut siyasi iklimde yonca yetişmiyor artık. Zehirli baldıran otu politika tarlasını sarmış durumda. Siyasetten söz etmenin bile eski keyfi yok... Seversiniz ya da tam tersi. Rahmetliler; Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş duruşlarıyla bu ülkenin son elli yılına imza atan o yoncanın yapraklarıydı... Kimini adı konulmamış bir öfke kimini ise minnetle anan çok insan var. Ama hepsinin yokluğunda insanın içinde başka türlü büyüyen bir yokluk hissi de duruyor; hiciv geleneği... Süleyman Demirel’in vefatıyla birlikte Türk siyasetini “ti’ye alma” dönemi de bitmiştir, ekranda işin skecini yapabilme lüksü de... Bir dönem “Plastipler” olarak bilinen kukla karakterleri içinde Turgut Özal ve Süleyman Demirel’e sesini veren bir kardeşiniz olarak, mevcut ekran hoşgörüsünü asla unutmayacağım. Siz de unutmayın olur mu

Haberin Devamı

İŞİN ASLI ŞU Kİ...

Haberin Devamı

Ortalıkta bir kulis var. Denilen o ki; bir dönemin efsane yarışması “Var mısın Yok musun” yine Acun Ilıcalı sunumuyla ekranda olacak... Formatın sahibi Endemol yetkililerine böyle bir girişimin olup olmadığını sordum. Açıkçası daha net bir adım atılmamış. Dolayısıyla kulislerde konuşulanlar sadece fikir okumadan öteye gitmiyor... Yine de Endemol Türkiye, eğer Acun isterse formatı ortak olarak büyük bir mutlulukla yapacağını not düştü, bunu da söylemek lazım... Acun’un aklından ne geçer bilemem. Ama bildiğim bu format sadece onun sunumuyla ciddi bir ivme kazanmış ve fenomen haline dönüşmüştü... Durma Dans Et isimli yeni yarışmanın hazırlıkları sürerken akılları bulandırmak istemem ama Survivor’dan sonra başlayacak olan bir Var mısın Yok musun yabana atılacak alternatif değildir!

DEĞİL DE DEĞİL

Star TV, BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) ekibine hazırlattığı dizi/skeç karışımı yeni programını yaz ekranı son bulmadan vizyona sürecek... Türkiye’de devamlılığı olan skeç programı henüz çekilmemişti. Yani alıştığımız üzere skeçler program içinde başlar ve biterdi... Ancak bu formatta skeçler kendini bir sonraki haftaya devredecek. Hani dizi gibi ama dizi değil, skeç gibi ama alışıldık tarzda değil... Tüm bu “değiller” arasından yeni bir izleme alışkanlığı çıkar mı, vallahi onu da izlemeden söylemek mümkün değil!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder