Mesut Yar Jüri rengini tanıtımlarla belli etti!
HABERİ PAYLAŞ

Jüri rengini tanıtımlarla belli etti!

Önceki akşam “Yetenek Sizsiniz Türkiye”nin (Show TV) ikinci tur seçmelerini izledim. Doğrusunu söylemek gerekirse ilk turu geçenler yeteneklerinin üstüne çok da bir şey eklememişti... Zaten Sergen Yalçın başta olmak üzere tüm jüri bu duruma isyan ederek oylarını sürekli kırmızı butonla ilişkilendirdiler. Yine de son söz salonda dağıtılmış oy makinelerinden oylama yapan izleyicilerindi...

[[HAFTAYA]]

Makineler neye göre dağıtıldı bilmiyorum ama ben jürinin aklındaki yeteneğin bizzat program tanıtımlarında ve az sonra jeneriklerinde verildiğin hissettim... Bir dövüş sanatları ustası olan Remzi Karataşoğlu’nun gösterisine yapım ekibi tarafından ayrı bir ilgi vardı. Jüri de ilgisini belli etti... Söylemek istediğim şey tüm o butonlar gerçek yetenekler için çalışmalı. Daha iyi haykırıyor diye tur geçen saçma sapan yeteneklerle filan değil... Vallahi bu yarışmayı kimi zaman zevkle izlememe rağmen ağırlıklı olarak acı çekerek izlemeye tahammül edemiyorum...

Haberin Devamı

Uçurum’un uçurumu...

Atv’nin yeni dizisi “Uçurum”u, “Ezel” dizisinden tanıdığımız senarist Kerem Deren kaleme alıyor. Geçenlerde bir röportajında bu dizi için düşündüklerini anlatmış... Özellikle izleyiciyi yeni bir “Ezel” beklentisine girmemesi için uyarıyor. Ve “Uçurum”da anlatılacak hikayeyi bir sokak dövüşüne benzetiyor... Muhteviyatına baktım, birazını aktarayım.

İçinde insan ticareti, taksicilik mesleği, kuryelik, fuhuş ve yüksek miktarda fuhuş argosu var... İzleyince bir yandan da memleketin görmediğimiz hallerini en sert haliyle resmedecekler havası şimdiden içime doğdu... Yapabilirler mi ya da izleyici böyle sert bir yüzleşmeye hazır mı; bilemiyorum? Ama belli ki “Uçurum” ya kendisinin uçurumuna düşecek ya da gereğinden fazla iyimser olanları uçuruma sürükleyecek. Söylemedi demeyin!

Bir kadın şovcu eksiği üstüne...

Nihal Yalçın son olarak “Yalan Dünya”da (Kanal D) yarattığı karakterlerle övgü topluyor. Bir dizide görüp ilgiyle takip etmeye başlamıştım... Sonra Okan Bayülgen bu genç kadının yeteneklerini keşfedip ekranının bir kısmını ona teslim etti. Son olarak Gülse Birsel, Nihal Yalçın’ı şöhretler karmasının içine soktu... Ama başından beri tek başına bir şeyler yapsa, Türkiye’deki eksik kadın şovcu ayağını tamamlarmış gibi geliyordu bana... Dediğim çıktı. Nihal Yalçın tek kişilik bir şov hazırlığındaymış. Muhtemelen Star TV ekranlarında haftanın bir günü orijinal bir şovla izleyiciyle buluşacakmış... Henüz imzalar atılmamış ama teoride bu şova start verilmiş. Şimdi diyorum, ister misiniz herkesin yakındığı “Yeni bir şov karakteri neden doğmuyor?” sorusu kallavi bir yanıt bulunacak olsun. Bulunacak da, ben eminim!

Haberin Devamı

Bir de yazana sor!

“Ülke gündemini ‘Kurtlar Vadisi’nden takip ediyorum” diyor bir okurumuz. Belli ki gazete okuyacak zaman bulamıyor. Olabilir... “Kurtlar Vadisi” yıllardır yayında ve uzun bir süredir dizi hakkında gelen maillerin hepsi aynı içerikli; “Ülke gündemi ‘Kurtlar Vadisi’nde. Üstelik önce onlar söylüyor, sonra olanlar oluyor!” gibilerinden... Yıllar öncesine gidiyorum.

Senaristlerden Bahadır Özdener ile buluşmuş, kahve içiyoruz. Olağanüstü bir mevzuunun haberi geriyor. Geçmiş gün, hangisi şimdi hatırlamıyorum... Büyük bir endişeyle “Bak şimdi bunu da bizden bilirler” diye bir şeyler söylüyor. Yıllar sonra haklı çıkıyor. Şimdi ülkenin en büyük hukuk meselelerinden birinde “Kurtlar Vadisi” tayfasının tanıklığını istiyorlar... Bulmacada doğru harfleri yan yana getirmek de kimi zaman bu ülkede mesele. Bulmacayı çözebilen tarafından endişeyle, çözümü okuyanlar tarafından ilgiyle izlenen bir mesele hem de!

Haberin Devamı

ZELİŞ’E YAZIK OLUR...

“Umutsuz Ev Kadınları” (Kanal D) popüler bir dizi olduğundan beri magazin programlarının özellikle Zeliş karakterine can veren Evrim Solmaz’a ilgisi arttı... Neden, çünkü iyi malzeme veriyor. Geçen gece inceden bir alkol alarak konuştuğu mikrofonlarda sözleri toparlayamama hali kime şirin geldi bilemem? Ben kendisi adına üzüldüm...

Bu işler nasıl başlarsa öyle gider. Yıllar boyunca Teoman’ın alkollü hallerinin magazine konu olması ilk intibahın sonucuydu. Teoman müziği bırakana kadar hep alkolüyle konuşuldu... Şimdi Evrim Solmaz benzer bir kadraja giriyor. Neresinden bakarsan bak, yaptığı işle devleşen bu genç kadın için bu hak edilmiş bir durum değil... O yüzden Evrim’i ekstra bir dikkate davet ediyorum. Çünkü bu görüntülerle anılmak dört yıldır sevgilisi olmamasından çok daha önemli bir mesele!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder