Mesut Yar Laz Ziya'yı unutmadılar!
HABERİ PAYLAŞ

Laz Ziya'yı unutmadılar!

“Kurtlar Vadisi Pusu” (TNT) kendine yakışanı yaptı ve hayatımıza nüfuz yolunda ilerlerken bir hayli katkısı olan Laz Ziya karakterine eşsiz bir ağıt gönderdi... Bilmeyenler için, karaktere hayatını veren İstemi Betil ustayı geçen hafta yitirdiğimizin notunu düşelim. ‘Asiye’ türküsünü ağızlara pelesenk eden Laz Ziya’nın “Kurtlar Vadisi”nden sonsuzluğa uğurlanması da bu türküyle oldu. Önceki gece dizi son bulurken çalan ‘Asiye’ türküsü İstemi Betil’e bir nevi “nur içinde yat” göndermesiydi ve dilerim yerine ulaşmıştır. Vefanın çeşidi olmaz; ne diyelim helal olsun Vadicilere.

[[HAFTAYA]]

PEPEE İLE TANIŞMAK

Haberin Devamı

Cüneyt Özdemir önceki akşam CNN Türk’teki 5 N 1 K isimli programında ilk Türk animasyonu Pepee ile tanıştı. Trend kovalayıcısı olan Cüneyt’in Pepee’yi bu kadar geç tanımasına şaşırdım. Ama Pepee’yi tanıyınca hepimizin yüzünde oluşan o ilginç gülümsemenin Cüneyt’te kahkahalara dönüşmesine de sevindim. Pepee şuu anda sosyal medyada en çok takip edilen çizgi karakterlerden biri. Her videosu milyonun üstünde hit alıyor. Ve her şarkısı resmen dillerde. Üstelik sadece veletlerin değil, biz ebeveynlerin de... Biliyorum önümüzdeki zamanda büyük ihtimalle ebeveyn olacak Cüneyt Özdemir. Ve biliyorum en az benim bildiğim kadar Pepee şarkısını ezbere bilecek. Ne yalan söyleyeyim ilk tanışmada bu kadar eğlenmesi çok hoşuma gitti.

Başlamayan dizinin sorusu

Bu da oldu. Televizyonla olan ilişkimiz televizyon eliyle bir basamak daha yukarı taşıdı kendisini. Önceki gece Kenan Işık’ın atv’de yaptığı “Kim Milyoner Olmak İster” isimli yarışmada dün yayına giren “Hayat Devam Ediyor” isimli dizi soruldu. Yani belki de bilgi yarışmaları tarihinde ilk kez henüz yayına girmeyen bir dizinin sorusu sorulup reklamı yapılmış oldu. Mahsun Kırmızıgül imzalı olan “Hayat Devam Ediyor” neredeyse 1 aydan beri her boşlukta reklamı yapılan bir iş oldu. Yarın reytinglerini açıkladığımızda dileriz bu çabaya değdi diyebiliriz. Malum amuda da kalksak dizi işinde işler seyircinin beğenisine bağlı. Hayırlısı olsun diyelim...

Kaydıklarıyla kaldılar...

“Buzda Dans” yarışması TNT’de yayınlanacaktı. İki aydır yarışmacılar programa hazırlanıyor, hatta çalışmalar sırasında bazıları sakatlık bile geçiriyordu. Neyse, yayın günü yaklaştı ve haber bomba gibi düştü. “Buzda Dans yayınlanmayacak!”. Nedenini vallahi bilmiyorum. Ama olasılık ki “Yok Böyle Dans” yarışmasının reytingleri bu yeni yarışmaya da ilham ya da umut vermemiş olmalı. Hani daha çok izlenen bir kanalda dansa burun kıvrılıyorsa, buz değil, kuş üstünde dans da yapılsa iş tökezleyebilir. İyi de neden hakikaten buysa, ne gerek vardı bunca hazırlık ve masrafa. Bir tuhaf iş şu televizyonculuk vallahi.

Doktorlar dönebilir


Duyduk duymadık demeyin. Şaka değil, yapımcısının aklından geçiyor. Ve şaka değil “Doktorlar” dizisinin üçüncü dönemi çok yakında çekime başlayabilir. Sanırım kimse unutmamıştır. Bütün bir yaz boyunca altı saatlik bloklar şeklinde yayınlanan “Doktorlar” tekrarı Show TV’yi ayakta tutmuştu. İkinci hali ilk halinin tekrarlarını bile geçemezken “Doktorlar” bir şekilde hayatımıza nüfuz ediverdi yeniden. Durumu gören Med Yapım, diziyi ilk kadroyla çekebilir miyiz sorusuna yanıt aramaya başladı. Bence imkansız değil. Çok izlenen karakterlerin birçoğu oyuncu olarak boşta bu sezon. Tek yapılması gereken Fatih Aksoy’un o ünlü ikna konuşmalarına hız vermesi. Kısacası hayal değil, “Doktorlar” her an hayatımıza yeniden girebilir!

Keşke taşınmasaydı

“Alemin Kıralı” (atv) tam da iyi bir reytinge ulaşmışken yeni dizi dolayısıyla perşembe gecesine alındı ve işler yine sil baştan noktasına geldi. Geçen haftayı zirvede kapatan dizi önceki akşam reyting listelerinde kendine onlu basamaklarda yer bulabildi. Bir dizi için en tehlikeli şey gün ve saat değişimi. İzleyici alışkanlıklarıyla oynandığını düşündüğü anda terk düğmesine basıyor... Şimdi filmi başa sararak yeniden zirveyi yoklamaya çalışacak “Alemin Kıralı.” Ama bu alemde arkanda kitle olmadıktan sonra Kral olmak öyle zor ki. Kolaylıklar diliyorum.

ASLA YALNIZ YÜRÜTMEMELİ

“Fatmagül’ün Suçu Ne” isimli dizide (Kanal D) önceki akşam Fatmagül’ün meşum davası görüldü. Fatoş adliyeye gelirken yolda yolunu bekleyen kalabalık ona Liverpool tribünlerinin ünlü “asla yalnız yürümeyeceksin” tezahüratını yaptı. O sahnelerde yüreği taştan bile olsa sıradan bir izleyicinin gözlerinin yaşardığını düşünüyorum kendi adıma. Ben duygulandım bir hayli. Yine de daha önceki hafta 13 yaşındaki N.Ç. skandalının yaşandığı ve kimsenin “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” tepkisini göstermediği bir ülkede Fatmagül’ün bu halini bir hayli fantastik buldum. Dilerim artık dizide bile olsa tecavüz ve taciz meselelerini gündeminden çıkarıp atar bu ülke. İnsanları yalnız yürütmek de, asla yalnız yürümeyeceksin gazlaması da çok sakil duruyor bu dönemde!





Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder