Mesut Yar Oktay burada asuman nerede?
HABERİ PAYLAŞ

Oktay burada asuman nerede?

Stüdyo ortamında yapılan aksiyon yarışmaları özellikle yaz aylarında çok iş yapıyor. Oysa işin serinletici bir tarafı da yok. Malum yarışmacılar kan ter içinde ödülleri kapmak için birbirini ezip duruyorlar. Neyse... Ekranın aksiyonu bol, bilgisi de soslu yeni yarışmalarından biri Ramazan ayı itibarıyla Star TV ekranında kendine müşteri arayacak... Daha önce ağırlıklı bilgi yarışması sunmuş olsa da böyle ortaya karışık yarışmaları da bulunan Oktay Kaynarca “Vay Arkadaş” isimli bu yeni yarışmanın kaptanı olacak... Ödüllerin büyüklüğü yarışmanın oyunlarına ve etaplarına göre değişecek. Ve sonunda bu Ramazan ayında yine birilerinin yüzü gülerken, ekran başındakiler de eğlenecek... Bu gibi yarışmaların vazgeçilmezi olduğunu düşündüğüm Asuman Krause hakkında bu sezon herhangi bir haber alabilmiş değilim. Eğer ekranda olmazsa eksikliğini hissedeceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Survivor ya da İhanet Sarmalı!

STV’de “İhanet Sarmalı” isimli bir dizi vardı. Hâlâ oynuyor mu, bilemiyorum. Açıkçası ismi kulağa hoş geliyordu. Çünkü ihanet duygu olarak insanı biraz sarmalar ve bulaşıcıdır... Bir süre sonra küçük ve yalnız bir adada yaşayan insan topluluğunun yoksunluklar sonrasında aniden ortaya çıkan karanlık yüzlerini görürüz. Değişim giderek hızlanır ve iş yaşama savaşından iktidar savaşına doğru yol alır. Savaş hep çocuklarını yer. “Survivor”da da (Star TV) olan budur zaten. O ilk heyecan yerini karanlık duygulara bıraktığında ihanetler başlar. En zayıf halkadan en kuvvetliye doğru sıkı bir dalga şeklinde yayılır ve asla hançerini yiyeceğinizi düşünmediğiniz Brutüs hançeri böğrünüze verir... “Survivor” ahalisi son üç haftadır Brutüs ile Sezar arasındaki tarihin hiç yanıtını bulamadığı “Sen de mi ?”sorusuna yanıt arıyor... Adada son olarak Merve en yakın dostu Serenay’ı eledi. Serenay da yakın gözüktüğü Tolga’nın ismini gidenler listesine yazarak bir başka ihanete imzayı atmıştı... Hançer sahibini bir şekilde buluyor işte. Ve ihanet sarmalı bize bir diziden ziyade bu sezon izlediğimiz “Survivor” yarışmasını çok daha iyi anlatıyor. Ne dersiniz? Bu arada favorim Gökhan Keser’dir. Şu ya da bu şekilde son üç sezondur bu yarışı “efendi” isimlerin aldığını düşünürsek; Brutüs ve Sezarların arasından sıyrılıp madalyayla gelir!

Haberin Devamı

iki milyonluk sos!

Yaren bir şarkıcı olarak girdiği hayatımızda yakında bir dizi karakteri olarak yerini sabitleyecek... “Kezzapla Mayonez” isimli “çakma” şarkısıyla bir anda sosyal medyanın gözdesi olan Yaren, aslında oyuncu Şebnem Bozoklu’nun canlandırdığı bir karakter... Uğraş Güneş (senarist) imzalı bir kaybeden de diyebilir kendisine. Ama o kaybını daha başlamadan dizi lehine ciddi bir galibiyete dönüştürdü... Tuhaf bir armonisi olan şarkı bir dönemin Bergen’i ile Tüdanya’sı arasında kalan Yaren tipini iki milyon hayatın “konuşulanı” haline getirdi... “Ulan İstanbul” genç mizahın eli kalem tutan ilk senaristlerinden Uğraş Güneş imzasıyla haziranda Kanal D ekranında olacak... Ve emin olun ki “Kezzapla Mayonez” bu dizinin en az gülünen işi olarak kalacak. Çünkü dizi öyle geliyor, gümbür gümbür!

Haberin Devamı

Bİr Başka ekranda!

Ekranlarda Ramazan bereketi başladı. Daha doğrusu ekran şeflerine yine gün doğdu. İlk “bu Ramazan ayında şu kanalda olacak” haberi CNN Türk mecrasından geldi... Kanalın esas isimlerinden olan Arda Türkmen, mutfağını da alarak tv8 ekranına transfer oldu. Ramazan ayı boyunca yeni ekranında izleyicileriyle buluşacak olan Arda’nın eski kanalına dönüp dönmeyeceği konusunda net bir bilgi yok... Bu arada CNN Türk de sürpriz ama çok bilindik bir şefle Ramazan ekranında Avrupa üzerinden lezzetler kovalayacak. CNN Türk’ün İtalyan mutfağına meylettiğini kimi işlerinden biliyoruz... Merkez yine o mutfak, üstelik yerinden yayın yapan bir mutfak olursa inanın şaşırmayacağım...

Bazı programlar görünmeyecek!

Bu sezon reyting ölçümleri gösterdi ki hem TV ekranına rağbette ciddi bir eksen kayması hem de işler arasında müthiş bir rekabet evreni oluştu... İlk yüz sıralaması olarak bildiğimiz en çok izlenen programlar listesi haziran ayının başından itibaren neredeyse bir çıfıt çarşına dönüşecek sevgili okur. Çünkü TİAK isimli denetim kurulunun kararıyla TRT’nin yayındaki tüm kanalları liste için ölçülmeye başlayacak... Sadece TRT Çocuk’un günde 30 küsur küçük program soktuğu listeye yeni girecek olan kanalların programcıklarını da ekleyecek olursak kimi anlı şanlı kuşak programları ve eğlencelikler başta olmak üzere birçok yapım ilk yüz listesinin yüzünü dahi göremeyecek... Bu durumun reklam dağılımını nasıl etkileyeceğini bilemiyorum ama kanal ve yapımcıların dengelerini özellikle de morallerini bozacağı kesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder