Mesut Yar Pat sesi gelmezse küt sesi gelsin!
HABERİ PAYLAŞ

Pat sesi gelmezse küt sesi gelsin!

Haberin Devamı

“Kuzey Güney”de (Kanal D) içimizden geçen şey oldu. Kuzey ve Cemre gereksiz uzatılan naz niyaz bölümünü bir kenara koyup kamunun önünde öpüştüler... İşin sakatı kamu içerisinde Güney kardeşimizin de oluşu. Daha da sakatı Güney’in belinde silahın görünüşüydü... Tiyatroda bilindik bir klişedir; sahnede silah görülürse mutlaka patlar. Buna göre izleyici alemi olarak çok sündürmeden “pat” sesini bekliyoruz... O ses gelmezse, o etkiyi yaratacak bir başka ses de olur. “Küt” diye mesela. Kaldırımda bulunan bir odunun Kuzey’in kafaya ya da Kuzey’in “ormanda 10 kaplan gücünde” olduğu bilinen Fantom yumruklarından birinin Güney’in çeneye inmesiyle çıkacak bir ses!

[[HAFTAYA]]

Elde arama motoru varken...

Okurumuz Derya Danaoğlu’nun gözünden sekmemiş. İnce bir tarih araştırmasının ardından son noktayı bakın nasıl koyuyor; “‘Muhteşem Yüzyıl’ın (Star TV) geçtiğimiz bölümünde Mihrimah Sultan, kendisini Rüstem Paşa’yla evlendirmek isteyen validesi Hürrem Sultan’a ‘Denize düşen yılana sarılır’ dedi. Tuhafıma gitti üşenmedim biraz araştırdım. Bu deyimin, II. Mahmut’un Ruslardan yardım talep etmesi üzerine gösterilen tepkilere karşı söylediği bir deyim olduğunu öğrendim. II. Mahmut’un da Mihrimah Sultan’dan hemen hemen 160 yıl sonra filan yaşadığını düşünürsek ya Mihrimah Sultan 160 yıl sonra söylenecek bu deyimi gece rüyasında filan gördü ya da tarihi baştan yarattı”...

HAYIRLISIYLA 1000’LEDİ!

Geçtiğimiz gün Müge Anlı “Tatlı Sert” (atv) isimli programının 1000’inci bölümünü izleyicileriyle birlikte idrak etti. Bir polisiye dizi olsa bu kadar izleneceğini düşünmediğim programın 1000 bölümdür hiç gerilemeyen reytingleri ve ortaya çıkardığı performans hakikaten alkışa değer geldi bana... Her ne kadar ince bir şımarıklık haliyle kendisini eleştirenlere gider yapıyor olsa da Müge’nin izleyicisine hak ettiği alkışı vereceğine eminim... Çünkü bu performans gerçekten kolektif bir iş olarak kendisini sevdirdi. İzleyici malzeme çıkarmasaydı, Müge bu yolu alır mıydı; kendisi teslim etsin artık!

KARNE İZLEYİCİYE BIRAKILDI!


Biri Abbas Güçlü’ye “programın finalindeki şu alkış karnesini yapma” demiş olmalı ki önceki akşam “Genç Bakış”ta (Kanal D) ağırladığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında öğrencilerden yine karne istemedi... Geçtiğimiz hafta Hasan Celal Güzel ile başlayan bu yeni pozisyona göre karneyi artık bizzat izleyicinin kendisi vermek zorunda... Bu durumda reyting üzerinden gidersek, alengirli 1 Mayıs’ın hemen arkasından “Genç Bakış”a konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu AB grubunda program için efsane sayılacak bir reyting toplayarak ilk yüz sıralamasında 15’inci oldu... Toplam izleyici grubunda ise iyi bir izlenme oranı yakalayarak 30’uncu sıraya yerleşen Kemal Kılıçdaroğlu performansı, Abbas’ın iddia ettiği gibi ekranda “yayın saatinin” değil, “konuğun ve konjonktürün önemli olduğunu” gösterdi!

BANA MERHAMET EDİNİZ!

“Tarafsızlık gereği diziler arasında pozitif ya da negatif ayrım filan yapmam” desem de siz inanmayın... Her sezon gönül havsalamda kendim için sakladığım en az iki dizi bulundururum. Bu sezon kısmet “Merhamet” (Kanal D) isimli diziyeymiş... Kitabını filan okumadım. Ama okuyanlardan bildiğim kadarıyla dizi hali çok daha vurucuymuş. Bunu bir kenara koyalım... Aslında dizi için Narin karakterinin kardeşi Şadiye’nin hayatını anlatan bir “küçük Osman” tavrında olduğu hikayeler çeşitlemesi diyebilirim... Ve fakat o hikayeler ne kadar vurucu, yalın ve gerçekçi ki, kimi zaman benim kafa “Şadiye’nin Suçu Ne?” sorusuyla “Şadiye Nasıl Kurtulur?” sorunsalı arasında gidip gelmeye başlıyor... Anlatılan hikayenin Şadiye odaklı oluşunu bir ben mi fark ediyorum diye inceden bir kısa devre de yapmıyor değilim. Ama olur o kadar... “Merhamet” hayatımda en az tahrifat yaratan dizilerden biridir. Bilmem siz de katılır mısınız?

Geçtiğimiz ayın skor tabelası!


Nisan ayının reyting karnesi belli oldu. Show TV’nin küçük bir atağı söz konusu. Onun dışında ilk dörtte yer alan kanal şablonunda değişen pek de bir şey yok... Sözü uzatmadan hemen skoru verelim. Toplam izleyici grubu tüm gün reytinglerine göre Nisan ayını birincilikle bitiren ekran Kanal D oldu... Onun hemen ardından gelen atv ve tüm gün ekran sorunlarıyla bunalan Star TV’den sonra FOX dördüncülükteki yerini sabitledi... Show TV’nin beşinci sıradaki yerini sevdiğini görmekle beraber bir tık gerideki TRT ve STV’nin o yerde gözü olduğunu da eklemek gerekiyor... AB grubu izleyicide ise sıralama aynen şöyle; Kanal D birinci, Star TV ikinci, atv üçüncü ve FOX dördüncü. Show TV, TRT ve STV’de bu ilk dördü izleyen kanallar olarak tabelada yerini alıyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder