Mesut Yar Seçim ekranının galibi kim olur?
HABERİ PAYLAŞ

Seçim ekranının galibi kim olur?

Haberin Devamı

Reytinglerde öngörüye bulaşan tiplerden değilim ama 1 Kasım seçimlerinde seyircinin tercihinin yine iki kanal üzerinde yoğunlaşacağını tahmin ediyorum... Haber kanalları arasında hatta ana akım kanalları da topa katarsak geçtiğimiz seçimin en çok izlenen kanalı CNN Türk olmuştu. Bildiğim kadarıyla kanal iki aylık bir çalışmayla hazırlandığı yeni seçim gecesinden yine açık ara birinci çıkacak gibi... FOX’ta Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya iki ayrı haber ajansının verileri ve bir hayli de mimikli koreografileriyle ana akım kanallar arasında seçim gecesini başkasına teslim etmeyeceklerinin sinyalini tanıtımlarında veriyorlar... İktidara yakın kanallar arasında ise tercih sanırım A Haber’den yana olacak. Çünkü mevcut kanallar içinde en çok izlenen logo onunki...

Koray’ın altın günü olur mu?


Kiralık Aşk (Star TV) dizisinde “ince ve cinsiyetsiz” bir karakteri müthiş bir sempatiyle canlandırıp dizi komikleri arasında Koriş adıyla markalaşan Onur Büyüktopçu’nun diziye rastlantı sonucu girdiğini biliyor muydunuz? Şöyle ki dizinin oyuncu direktörü olarak kadroya giren Onur, bir okuma provası sırasında oyuncusu belirlenmemiş Koray’ın repliklerini okurken yönetmen tarafından “bu iş senindir” tebliğini alıyor. Sonrası mı? Gülüyoruz işte; Neriman ile Koriş’in müthiş diyaloglarına... Ve eğer diyorum, dizi içinden bir dizi doğurmak gibi bir mesele varsa Neriman ile Koray ballı kaymaklı bir çift olacaktır. Hiç olmadı filmleri çekilir be yahu! Bu arada Onur’a gelen maillerde hanımların altın günlerinde en çok konuşulan meselenin Koriş’in halleri olduğu yazıyormuş... Eh bu durumda bir dönemin efsane gezmece programı Şoray’ın Altın Günü yerine Koray’ın Altın Günü’nü çekmek çok da yaratıcılıktan uzak değilmiş gibi göründü bana, bilmem ne dersiniz?

Haber kadar önü de değerli!

Haberlerdeki durum değişiyor. Zirvede FOX Ana Haber var, bu tamam. Ama rakipleri arasındaki rekabet reyting listelerinde sürekli bir değişime neden oluyor... Peki, ana haberin izlenirliğini tek başına haberin kendisi mi sağlıyor? Elbette hayır. Haber bültenlerinin önündeki “taşıyıcı” programların rüzgarı da reyting meselesi için önemli... Mesela FOX Haber’in önünde Zuhal Topal bir izdivaç programı yapıyor. Ve selefi Esra Erol ile başa baş reytinglere sahip... Öte yandan Esra Erol da programını Atv Ana Haber’in önünde yapıyor. Bültene kuvvetli bir reyting rüzgarı taşıyor... Star ise ana haber kuşağına en iddialı günlük dizisi Beni Affet ile giriyor. Bu arada en yüksek reytingi yapan da bu dizi zaten. Daha güçlü bir bülten reytingi ortaya çıkması gerekiyor... Kanal D, yıllardır yaptığı Arka Sokaklar dizisinin tekrarlarını oynatma politikasından vazgeçmiş değil. Ama tekrarlar eskisi gibi bir rüzgar yaratmıyor. Hatta Baba Haber Bülteni daha çok izleniyor... Son olarak Show TV bu konuda en kararsız kanal sanırım. Orada da haber önlerinde farklı dizilerin tekrarı var. Buna rağmen yarıştan kopmuş değil... Ama önlerindeki işlere göre bile bir istikrar tablosu çizemeyen kanalların orta kısa vadede istikrarlı bir taşıyıcıya ihtiyacı olduğu kesin. En değerli saatlerin başlama düdüğünün cılız kalmaması için!

Evrim’e bir kal geldi!

Evrim Akın ile Ev Kuşu (Show TV) yeni formatıyla daha üretken bir vizyon kazanmış olsa da Evrim’in meselenin ana aksından ya da şöyle söyleyelim esas kızlıktan çıkmasıyla birlikte ciddi bir kan kaybına uğradı... Daha geçtiğimiz seneye kadar ünlülerin evlerindeki detaylardan kimi zaman yapma da olsa bir samimiyet çıkaran Evrim artık kendine bir oyun alanı bulmakta zorluk çekiyor... Geçtiğimiz bölümlerden birinde çalıştığı ustaların arasındaki atışmalardan gülmece unsuru çıkarmaya uğraşıyordu. Ustalar da maşallah bin yıllık TV marangozu gibiler... Çarşıdaki muhabbeti ilginç bir şekilde programın içine katabiliyorlar. İşte tam da burada Evrim’e bir kal geliyor... O eli kolu evin her yerine uzanabilen meraklı kızın yerine ben burada ne yapmalıyım merakı içine düşen çaresiz bir sunucu izliyoruz. Ne denebilir ki; Evrim evine dön kardeşim!

O sesleri çok sevmiştik!

Bir tespit yapalım, en azından bir dönem pembe dizilerin müptelası olmuş okurlarımız için. Mesela Hayat Ağacı (Generations) dizisinin bu kadar efsanevi ve çok sevilen bir dizi olmasında Sam Whitmore karakterini seslendiren Özlem Ersönmez ile Kyle Masters’ı seslendiren Şahap Sayılgan’ın payı çok büyüktür... TRT Türk, Sesin Yüzleri belgeseli ile seyirciyi Sezai Aydın, Uğur Taşdemir, Tülay Bursa gibi çok değerli usta dublaj sanatçılarıyla buluşturuyor... TRT, bu vefasıyla alkış alırken keşke onlarca kanalında toplam sayısı ikiyi geçmeyen yabancı dizileri çoğaltarak ya da hep tekrar gösterim yerine yeni ve daha fazla yabancı film yayınlayarak bu seslere bizleri hasret bırakmasa... Hatırlıyorum; Bütün Çocuklarım (All My Children) TRT’de birçok efsane sesin buluştuğu son pembe dizi olmuştu. Dile kolay aradan tam 15 yıl geçmiş...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder