Mesut Yar Spartalılar ile Atlılar işbirliğine dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Spartalılar ile Atlılar işbirliğine dikkat!

Haberin Devamı

Her ne kadar bir yaz ekranından bahsedilse de bir TV eleştirmeni için en zor aylardır şu içinden geçtiğimiz yaz ayları. Dolayısıyla dizilerde ya da içeriklerde bulduğumuz gaf ya da ayrıntılardan çok sektörden “transfer dosyası” tadında haberler vermek en doğrusudur bana göre. O yüzden şu önümüzdeki birkaç gün boyunca ekranın hangi sevilen ismi hangi adreste karşımıza çıkacak gibi şeylerden bahsedelim. Neyse. Son olarak “Mor Menekşeler”de başrol oynayan Sarp Leventoğlu’ndan başlayalım.

Sarp, bu yıl Star’ın en iddialı dizisi “Atlılar”da başrol oynayacak mesela. Dizi bir hayli ilginç konusu ve yüklü prodüksiyon bedeliyle önümüzdeki yılın sıkı işlerinden biri olacak gibi. “300 Spartalı” isimli kült filmin çekildiği Bulgaristan’daki stüdyolarda çekilen “Atlılar”ın alt yapısını büyük oranda Amerikalı yapımcılar destekliyor. Bu arada Spartalı’lar sayı olarak eksilse de filmin ikinci serisinin de aynı stüdyoda çekildiğinin haberini verelim. Kim bilir “Atlılar”ın içine kaçıp nanik yapan bir Spartalı’ya da rastlayabiliriz yeni dizide. Sürpriz olmaz hani!

[[HAFTAYA]]

Savcı Esra sizlere ömür!

“Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” isimli dizinin sezon finali sahnesinde vurulmuştu Savcı Esra. Akıbeti hakkında yorum yapmadan bitti dizi. Ancak şu kadarını söyleyelim, savcımız yeni sezonda dizide olmayacak. Bu da demektir ki, Savcı Esra’yı kaybettik. Sevenlerinin başı sağ olsun diyerek karaktere can veren Canan Ergüder’in yeni sezonda nerede olacağını da not düşelim isterseniz. Savcı Esra, fantastik dizi “Atlılar”da başrolde çıkacak karşımıza. Yani hukuktan elini ayağını çekmiş başka karanlık hikayelerin içinde göreceğiz onu. Özleyip de bekleyenlerine duyurulur.

Zordur almak kimden kızı?

“Çocuklar Duymasın”ın (ATV) sona ermesiyle birlikte Birol Güven cenahında da işler eksen değiştirdi. Ünlü yapımcı ve senarist Güven, yine kendi kaleminden çıkan “Zordur Almak Bizden Kızı” (muhtemel adı bu) isimli yeni dizisiyle TRT ekranlarında olacak önümüzdeki sezon. Projede olan isimlerden bazıları aslında bir zengin oğlan, fakir kız (ya da tam tersi) hikayesi olan yeni dizinin bir nevi ekranların en uzun soluklu işlerinden “Ayrılsak da Beraberiz” dizisinin havası taşıdığını söylüyor. Bu arada “Türk’ün Uzayla İmtihanı” isimli dizide değişik bir imtihan vermesine rağmen sınavdan çakan sevgili kardeşim Ufuk Özkan da yeni dizide başrollerden birini aldı. Kısacası Ufuk, ona “Geniş Aile”de derinden bağlandığımız Cevahir karakterine benzeyen bir tiplemeyle karşımızda olarak aramızdaki mesafeyi kapatacak. Bu arada işin inatçı baba tiplemesinde de çok tanıdık bir karakter var. Bu yıl “Öyle Bir Geçer Zaman ki” isimli dizide yarattığı tiplemeyle nefret odağı olan sevgili Hüseyin Avni Danyal kız babası olarak karşımıza çıkacak! Çekimleri Darıca’da başlayan yeni dizinin gülümsetirken bir inceden damar yapacağını da notlarımıza ekleyelim. Ve hayırlı olsun diyelim!

İzdivaç uzaylılardan gelme

Star TV’de önceki gün oynayan ilk yerli yapım uzay filmi “Uçan Daireler” i kült filmler kuşağında izlerken ilginç bir detayı yakaladım. Dizinin bir sahnesinde uzaylılar kadın kılığında dünyamıza gelerek koca arıyorlardı. Aradıkları eşler için saydıkları kriterleri duyunca aklıma ister istemez mevcut izdivaç programları geldi. Bundan elli yıl önceyle belki bundan elli yıl sonrasını buluşturacak tek şey izdivaç meselesi olmalı. Herkes dün, bugün ve yarın hep uygun ve “dolgun cüzdanlı” ya da şöyle söyleyelim; “münasip bir eş” arayışında sevgili okur. Bu hiç değişmeyecek kısacası!

Hakikaten eşin mi bilir?


Perşembe akşamı Türk televizyon izleyicisi ilginç bir ortak yetenek yarışmasıyla tanışacak. “Ben Bilmem Eşim Bilir” isimli yarışmada (Kanal D) evli çiftler eşlerinin yeteneklerini bir direnç testi havasında stüdyo ortamında öğrenecekler. Yarışma bir hayli hareketli ve doğal olarak komik. Sunucusu da son zamanların mizah işlerinin aranan isimlerinden oyuncu İlker Ayrık olunca özellikle yazdan kışa uzanan ilginç bir yapımla tanışacağımızı düşünüyorum. Bakalım dillere pelesenk olan o “Ben bilmem eşim bilir” deyimi yalan mıymış, gerçek mi? Yarıştırıp göreceğiz işte!

SEKSENLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

Şu bir gerçek ki “Seksenler” isimli dizi bu sezon TRT’nin yaptığı en etkili işlerden biri oldu. Kurumun ölçtürdüğü reytinglere bakılırsa rekortmen olduğunu da söyleyebiliriz. Ama ben genelde sokak ne konuşuyor, sokaktaki reyting hangi seviyede duruyor; onunla ilgilenirim. Biraz uzatmalı sayılacak tatilimizde yolumuz dizinin en parlak karakterlerinden Pastacı Sami’ye hayat veren Berat Yenilmez ile Datça dolaylarında kesişti. Minik çaplı bir balayına çıkmış olan sevgili Berat ve eşi Seda hakikaten çok renkli yol arkadaşları. 20 yıldır oyunculuk yapan ve bundan önce de birçok dizide (Gurbet Kadını, Ruhsar, Biz Size Aşık Olduk) önemli roller üstlenen Berat’ın sokaktaki reytingine bakacak olursak dizi de karakter de bir hayli popüler olmuş bugünlerde. Bunu kişisel bir performans güzellemesi olarak kabul etmeyin lütfen. Türk televizyonlarında başrollerin kolektif olduğu çok fazla dizi yok. Yolda gördüğümüz Berat hayranları bizzat o işteki her oyuncunun da hayranıdır aynı zamanda. TRT yaptığı iş ve yeni yüzleriyle övünebilir pekâlâ da...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder