Mesut Yar Yaz dizilerinin benzerliğine dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Yaz dizilerinin benzerliğine dikkat!

Haberin Devamı

Kalbim Ege’de Kaldı’nın (Kanal D) önceki bölümünde Mustafa, Zeliş ve Yaman’ın İtalya’ya birlikte gittiğini düşündü. Büyük hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadı. Ancak Mustafa, neden sonra Zeliş’i karşısında görünce çok sevindi. İtalya’ya Yaman ve annesi gitmişti... Kiralık Aşk’ta (Star TV) Defne, Ömer’in Yasemin’le İtalya’ya gittiğini düşünerek acı çekti.

Ancak Ömer’i Neriman’ın düzenlediği gecede görünce mutlu oldu. Çünkü Yasemin İtalya’ya Ömer olmadan gitmişti. Her iki dizide de esas oğlan ve esas kızlar birbirlerinden hoşlanıyorlar ama itiraf edemiyorlar. Eh ama bu türden sahneleri başka dizilerde de izlemiştik. Paramparça’da (Star TV) Cansu’nun; Adı Mutluluk’ta (FOX) ise Dolunay’ın gerçek ailelerini aramak için hastanede çevirdikleri oyun ile İlişki Durumu Karışık (Show TV) ve Çilek Kokusu (Star TV) dizilerinde esas kızların yüzme bilmemesi, deniz ve yüzmeyle ilgili korkularının hareketli hikayesi de benzerdi. Hatta esas oğlanlarla diyalogları bile... Kısacası yaz ekranında farklı hikayeler değil aynı hikayeleri farklı isim ve karakterlerle izlemeye devam ediyoruz sevgili okur. Buna da “sıcak bunaltısı” diyelim!

[[HAFTAYA]]

Ekran aktarlarla doldu!

Sen Benimsin (FOX) dizisinde esas kız Nağme hamile kaldı. Hamilelik haberi konağa bomba gibi düştü. Dizinin fena yengesi Şefika, zehirli bitki çayıyla Nağme’nin bebeğini düşürmek için harekete geçti. Bedel, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşkın Bedeli, Kara Ekmek, Güllerin Savaşı birçok yerli dizide hep aynı entrikayı izliyoruz. Bu sıvı yoluyla bebek düşürme modası, zehirli bitkisel çaylar ve içecekler ile boyut atlayıp kendini geliştiriyor. Ne kötü kalpli senaristlerimiz var yahu, hepsi de giderek birbirine benziyor...

Bundan sonra zorlanır mı?


Kırgın Çiçekler (atv) dizisinde melek yüzlü entrikacı genç kız Meral, bana göre bir hayli etkileyici bir performans çıkarıyor... Aleyna Solaker’in canlandırdığı karakter giderek dikkat çekiyor. Bu dizi de iyilerle kötülerin çaresizlik hattında kesişmesiyle ortaya çıkan ilginç bir kurguya sahip... Güzel yüzlü, kötü yürekli bir karakteri samimiyet eksenine sokmak ciddi bir iş. Belki de daha ilk işinde bunun sinyalini sıkı bir şekilde veren Aleyna kardeşimi alkışlamak gerek... Çünkü zor olandan başladı. Çift karakterden yani. Tek karaktere düşeceği rollerde inanın hiç zorlanmayacak. Altını çiziyorum, yakında göreceksiniz!

Komedi dizisi için ok yayı gibi!

Zengin Kız Fakir Oğlan (FOX) dizisini izlerken bilenler için “The Hand That Rocks The Cradle/Beşikteki El” filminin akla gelmemesi imkansız... Evin şeytani bakıcısı Alev, Nurhan ve eşinin yatak odasına girip, Nurhan’ı banyoda duş alırken izlemekten ona havuz kenarında ve herkesin gözü önünde masaj yapmaya kadar işi abartan bir karakter. Bu durumlarda Nurhan’ın bir suçu yok. Bilmeden dadının oyunlarına alet oluyor. Alev’in amacının entrika olduğunu nereden bilsin? Doktorlar dizisinde Suat ve Zenan’ın çocuğunun dadısı da aynen Alev gibi Suat’a musallat olmuştu hatırlarsanız. Doktorlar, bir dram dizisiydi. Bu mesele orada normal karşılanabilirdi. Öyle de oldu. Ama bir komedi dizisinde izlerken insan kafa dağıtmak, eğlenmek istiyor. Ok yayı gibi gerilmek değil. Yani özetle alternatif bir hikaye olamıyor.

Benim en iyilerim...

Bana ‘şu yaz ekranının en iyi rol çıkaran oyuncusu kim?’ diye soracak olursanız, kimse kusura bakmasın ama Emre Kınay’ı tek geçiyorum... Emre, Güneşin Kızları (Kanal D) dizisinde hayat verdiği Haluk isimli karakterle oradan oraya savrulan bir ruh halini bir ressam ustalığında resmediyor. Gençlerin üstüne, tuhaf aşk yaklaşımlarının odağına kurulmuş hikayede büyük oyunculuk gerçekten pırlanta gibi ortaya çıkıyor... Mesela aynı duyguyu yıllar sonra izleyiciyi resmen ters köşeye yatırarak şaşırtan Nergis Kumbasar için de paylaşıyorum. Kimi okurlar karikatürleşmiş Neriman karakterine bu kadar abanılmasına karşı. Bense tam tersi içimizde çiçekler açtırdığını düşünüyorum... Çünkü iyi oyunculuk kalabalıkların içinde ortaya çıkıyor. Bırakın da farkın tadını çıkaralım...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder