Mesut Yar Yeni bir kuşak doğuyor!
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir kuşak doğuyor!

Haberin Devamı

Yeni bir dizi kuşağı oluşuyor. Gece 23.00’ten sonra ekrana gelecek. O saatten sonra alınan reklam kuşakları genelde bu dizilerin maliyetlerini bile karşılamaz ama dur bakalım... RTÜK telkiniyle 23.00’ten sonra yayınlanmaya başlayacak olan “Behzat Ç.”nin yanında “İşler Güçler”, “Bir Erkek Bir Kadın” bu kuşağın ilk temsilcileri... Ertesi günü işe ya da okula gidecek kitle için kâbus gibi bir kuşaktan söz ediyoruz.

Ama bir yandan da dizilerin yayın sürelerini azaltıp yapım ekibinin üstünden yük kaldırmak gibi önemli bir ilkin de habercisi... O saatten sonra kimler dizi izler bu yıl sonuna kadar göreceğiz. Ve eğer prime time dışında değer biriktirebilirse TV’lerin dört elle sarılacağı yeni bir kuşaktan söz edeceğiz...

[[HAFTAYA]]

Uyuyan güzel bulacaklar mı?

İddia o ki “Tarihin Arka Odası” (Habertürk TV) isimli program bir prensesi daha yedi. Üç kişilik moderatör ekibinin neşesi olan Selin Barlas programdan ayrıldı... Şimdi Murat Bardakçı ağabeyimizin Pelin Batu ve Selin Barlas’ın ardından kulağının dibinde tambur çalacağı yeni bir “uyuyan güzel” aranıyor. Bir ara Aysun Kayacı’nın ismi geçmişti ama o iş olmadı... Şimdi başka isimler telaffuz ediliyor. Ama bilmiyorum hani eskilerin deyimiyle (teşbihte hata olmaz) “dinsizin hakkından gelecek bir imansız” bulunabilecek mi?

MUHTEŞEM YÜZYIL’IN ARDINDAN...


“Muhteşem Yüzyıl” (Star TV) önümüzdeki çarşamba yayına giriyor. Bu da Star TV’nin yeni sezona başlama gongu olacak... Ancak yeniliklerle birlikte eksilenler arada kaynayıp gidiyor. Mesela geçtiğimiz yıl “Muhteşem Yüzyıl”ın hemen ardından yayına girerek iyi reytinglere ulaşan “Eyvah Düşüyorum” son bulmuş, kimsenin haberi yok... Artık onun yerinde “İşler Güçler” isimli dizi olacak. Dizi, önündeki dizinin taşıdığı yüklü seyirciyle de muhtemel total izleyici grubunda da izlenir hale gelebilecek... Neyse. Önceki gün dizideki göndermelerin bir tanesi de bize geldi. “Burada Laf Çok”ta (CNN Türk) sıklıkla ağırladığımız Ahmet Kural diziden “yatıya da geleceğini” müjdeledi. Başımızın üstünde yeri var diyelim...

Kötü yola düşmek kolay mı?

“Kötü Yol” (Kanal D) yeni sezona girdi. Ama bir yandan yolunun yol olmadığını gördük. Öyle ki Nuran karakterinin Adana’dan İstanbul’a intikal eden kardeşi daha o yaşta yerleştiği varoş mahallesi neresiyse “tabanvay” kullanmak suretiyle taa Yeşilçam’ı vurdu... Valla kızın içinde bir navigasyon cihazı, ayaklarında da turbo motor varmış gibi hissettim. Ya da şöyle söyleyelim o zaman dünya büyük, İstanbul küçükmüş!

Ekranda da sorabilecek mi?

Magazin dünyasının yeni kalemlerinden, bin yıllık magazincilere haberleriyle takla attıran işletmeci İzzet Çapa anladığım kadarıyla TV olayına da ısındı... Çapa yeni sezon için SKY Türk 360 kanalıyla el sıkıştı. Bir gazetede yaptığı röportajlarıyla bir hayli ses getiren Çapa’nın aynı performansı ekranda da gösterip gösteremeyeceğini merak ediyorum... Malum ekran pek gazeteye benzemiyor. Sorduğun soruyu bile en az iki kere tartmak gerekiyor anacığım...

Tecavüz eksik kalaydı...

“Suskunlar” (Show TV) geçen sezon finalinde hikayesi bitmiş karakterlerin hepsini bir araya getirerek yeni bir başlangıç yaptı. Hikayesi olabilecek karakterleri de (Yılmaz Gruda gibi) görmezden gelerek mevzuu sündüreceğinin sinyalini verdi... İtici bir tecavüz sahnesiyle yeni sezona giren dizi, izleyiciyi bir mesafe çıkmazı içine soktu. Düğün evinde gelinin odası, hadi gelin evi diyelim düğünün yapılacağı alana ne kadar uzak olabilir ki? Arada nasıl bir mesafe varsa artık tacizci arkadaş kimse duymadan odaya girdi, çirkinliğini yaptı ve organize bir şekilde (yancılarıyla beraber) olay mahallinden süzüldü gitti... Hem tecavüz hem de akıl dışılık bir arada olunca suskun kalamadık doğal olarak!

ANTRENMANLI GELDİ!

“Kurtlar Vadisi” yeni bölümleriyle haftaya perşembe günü atv ekranında olacak. Sanırım atv izleyiciyi hazırlamak için geçtiğimiz perşembe akşamı “Kurtlar Vadisi Filistin” filmini yayınladı... Hem seyirciyi hem de reytinglerini ısıttı. Basit ve genişçe bir özet de hazırlanabilirdi ama sanıyorum yayın hakları konusunda sıkıntı yaşandı ve bu yola başvuruldu. Neyse... Maçtan önce ısınmanın kaçınılmazlığını tüm izleyiciye gösterdi. Bir yanıyla vadinin fanatiklerine bu antrenman da ilaç gibi geldi, ne dersiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder