Mustafa Kemal Topçu Bu dünyadan bir Kobe geçti
HABERİ PAYLAŞ

Bu dünyadan bir Kobe geçti

Dünyaca ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant, pazar günü geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Calabasas yakınlarında sisten dolayı düşen helikopterde kızı Gianna Bryant’ın da olduğu öğrenildiğinde ise acı ikiye katlandı. Kobe bir nesle basketbolu sevdirmiş, çoğunun da idolü olmuş, hem saha içinde hem saha dışındaki hareketleri ve tavrıyla sempati kazanmış, tüm zamanların en iyileri arasında yer alan bir basketbolcuydu. Emekli olduktan sonra bayrağı kızı Gianna’ya devretmişti. Çok ümitliydi ondan, daha 16 yaşında hayatının baharında bir ‘çaylaktı’. Kazayla birlikte ölüm onu da buldu.

Haberin Devamı

Mamba henüz 41 yaşındaydı. Başarıları, rekorları, kupaları hala hafızalarda tazeliğini korur vaziyette. Sadece birkaç gün öncesinde LeBron tüm zamanların en çok sayı atanlar listesinde onu sollayabilmişti. Yetiştiği, ömrünü geçirdiği takım bu sezon olumlu sinyaller veriyordu. Şampiyonluk istiyordu. Daha fazlasını görmeye ne yazık ki ömrü yetmedi.

Kazayı duyanlar önce inanmadı. Sonra tüm ailesiyle birlikte kazada vefat ettiği söylendi. Yalanlandı. Önce 5 kişi hayatını kaybetti dendi, sonra sayı 9'a çıktı. Kaza hakkında türlü türlü tevatürler dolaştı. Hala bazı kaynaklarda maça giderken mi yoksa dönerken mi veya kızının maçını izlemeye giderken mi kazanın gerçekleştiği hakkında çelişkiler mevcut. Ortada kesin olan tek bir şey varsa, o da O’nun bize miras bıraktığı hatıralar...

Jerry West 1996 yılında Lakers yönetimine sundu Bryant’ı. ’’Çok genç ama NBA’i değiştirecek’’ dedi. Öyle de oldu, Jerry haklı çıktı. Lakers’ta forma giydiği 20 senede 5 defa şampiyonluk yaşadı. Tam 18 defa All-Star maçlarında West takımının formasını terletti. Kariyeri sakatlıklarla boğuşmakla geçti ama o pes etmedi. Omzu, eli, ayağı, dizi hepsi sırayla nüksetti ama hiç vazgeçmedi. 2006 yılında Raptors maçında 81 sayı bularak bir maçta en fazla sayı atan ikinci kişi unvanını elde etti. Jübile yapacağı maçta 37 yaşında ve aşil tendonu sakatlığı yaşamış biri olmasına rağmen Utah’a karşı tam 60 sayı üretti. Lakers, Bryant için 8 ve 24 forma numaralarını emekliye ayırdı ve bu takım tarihi için bir ilk oldu. 2016’da biten aktif basketbol kariyerinden sonra Bill Russell gibi bir yaşayan efsane olması bekleniyordu. Ama elim kaza onun ve kızının sonu oldu. Huzur içinde yatsın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder