Nevzat Akdere Anna'yı kim öldürdü?
HABERİ PAYLAŞ

Anna'yı kim öldürdü?

DEADWIND

Dram-Suç 2018-2020

Netflix / 2 sezon 20 bölüm

Süresi: 41-48 dakika

OYUNCULAR: Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Mimosa Willamo, Noa Tola

Yabancı dizileri izlerken tercihlerimiz genelde ABD ve İngiliz yapımları oluyor. İyi tanıtım yapmaları ve bu sayede popülaritelerini artırmaları kararlarımızı etkileyen unsurlar. Biraz daha kuzeye, İskandinavya’ya doğru dönsek aslında onlardan geri kalmayan hatta birçok dizisiyle çok daha kaliteli işler olduğunu görebiliriz.

Annayı kim öldürdü

İsveç-Danimarka ortak yapımı olan Broen, İzlanda dizisi Trapped, yine Danimarka’dan Borgen ve Forbrydelsen, Norveç dizisi Okkupert bunlardan birkaçı. Son dönemlerde Netflix sayesinde tanınan Deadwind yani orijinal adıyla Karppi’de bir Finlandiya dizisi. Ritüel görüntüsü verilmiş halde bulunan bir kadın cinayetini araştırmak için görevlendirilen Sofia Karppi’nin hikayesi. 2 ay önce kocasını kaybetmiş olan dedektifin özel yaşamı da sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Haberin Devamı

Deadwind, yavaş temposuna rağmen sıkmadan kendisini izletiyor. Özellikle soğuk kuzey atmosferi ve manzarası eşliğinde keyifli bir zaman geçireceğinizi düşünüyorum. Zira mekan ve çekimler diziye ayrı bir çekicilik katmış. Anna’nın cinayetini çözmeye çalışan dedektifler Sofia Karppi ve Sakari Nurmi’nin de uyumu oldukça başarılı. Dizinin 2. sezonu da platformdaki yerini almışken kuzeyin bu soğuk dizisini izlemenizi öneririm.

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE

The Politician

(Netflix)

Gwyneth Paltrow, Jessica Lange ve Ben Platt’lı kadrosuyla eğlenceli bir dizi sizleri bekliyor.

UZUN SOLUKLU SEVENLERE

Orange Is The New Black

(Netflix)

7 sezonlu hapishane dizisinin 6’sı platformda sizleri bekliyor.

EL AYAK ÇEKİLİNCE

The Alienist

(Netflix)

1896 New York’unda evsiz çocukları öldüren bir katili yakalamaya yardımcı olması için psikolog Laszlo Kreizler görevlendirilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder