Nevzat Akdere Futbolun mucitleri
HABERİ PAYLAŞ

Futbolun mucitleri

Bu günlerde o sihirli oyundan yoksun kalmış olabiliriz ama bir şekilde yerini doldurma şansımız var. Netflix’in 6 bölümlük dizisi ‘The English Game’ sadece seyir zevki sunmuyor, futbolun tarihiyle ilgili güzel bir yolculuğa da çıkarıyor bizi. Futbolun kurucuları ve aynı zamanda kural koyucuları olan aristokrat kesim ile varolma mücadelesi veren işçi sınıfının da savaşını izliyoruz dizi boyunca.

İki taraf arasında ciddi bir eşitsizlik sözkonusu. Futbolun sahibi zenginler bunu 1800’lü yılların en prestijli kupası olan FA Cup’ta sürekli kazanarak tarihe de isimlerini yazdırıyorlar. İşçi sınıfın en büyük savaşı kısıtlı imkanlarıyla da olsa bu kupayı alıp “Biz de buradayız” diyebilmek.

Haberin Devamı

Karşılarında ise bu kupayı sürekli kazanan Arthur Kinnaird önderliğindeki Old Etonians takımı bulunmakta. Dizide futbolcuların o dönemde giydiği formalarından, filesi olmayan kalelerine kadar ilgi çekici detaylar var.

Futbolun mucitleri

Ama benim ilgimi çeken nokta, futbolun beşiği İngiltere olabilir ama diziliş ve pas oyununu geliştiren İskoçlar olmuş. Bazı tarihsel hatalarına göz yumarsanız size hoş vakit geçirmesi garanti bir yapımla karşı karşıyayız.

THE ENGLISH GAME

Dram-Tarih/2020

Netflix / 1 sezon 43-55 dakika

OYUNCULAR: Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope, James Harkness

IMDb: 7.6

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE

The Kominsky Method (Netflix)

Oyuncu koçu Sandy Kominsky’nin komik hikayesini Michael Douglas ve Alan Arkin gibi ustaların elinden izliyoruz.

BASKETBOLU ÖZLEYENLERE

The Last Dance (Netflix)

Efsane yıldız Michael Jordan’ın yaşamını anlatan dizi 1990’lardaki Chicago Bulls’u eksiksiz bir şekilde gözler önüne seriyor.

EL AYAK ÇEKİLİNCE

Broadchurch (Netflix)

İngiliz sahil kasabasındaki cinayetleri anlatan dizinin hali hazırda 3 sezonu platformda sizi bekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder