Nihat Dik Akne tedavisine akıllı çözüm akıllı lazer
HABERİ PAYLAŞ

Akne tedavisine akıllı çözüm akıllı lazer

Merhaba sevgili okurlarım,

Bu hafta köşemi akne ve leke problemi yaşayanlara ayırdım. Yaz mevsimi gelmeden akne tedavisinde kullanılacak yöntemler, güneş lekeleri, doğum sonrası ciltte oluşan çatlaklar bu haftanın konusu. Sizlerden gelen sorularla başlayalım o halde hemen.

Akne tedavisine akıllı çözüm akıllı lazer

Soru : 25 yaşındayım ve yaklaşık 3.5 yıldır yüzümdeki aknelerle yaşamak zorunda kaldım. Cildim; 1,5 yıl önce antibiyotik tedavisine yanıt verdi. Akneler geçti ancak izleri hala duruyor. Nasıl kurtulacağım bu izlerden?

E. AKIN/ Sivas

Haberin Devamı

Cevap : Akıllı lazer, leke tedavisinde FDA onaylı, tüm lekelerde kullanılan lazer sistemidir. Akıllı lazer; akne problemi yaşamış ve yaşamakta olan hastaların cilt dokusunda yer eden akne izlerinin iyileştirilmesine ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Akne tedavisine akıllı çözüm akıllı lazer

Soru : Akıllı lazer güneş lekelerinin giderilmesinde işe yarayan bir yöntem midir?

H. SOYLU / Gaziantep

Cevap : Akıllı Lazer, güneş lekeleri (melazma) başta olmak üzere; kişinin hormon yapısında meydana gelen değişiklikler ve yaşlanma sonucu metabolizmada yaşanan değişimler sebebiyle oluşan lekelenmelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca akıllı lazeri; çil, doğum lekeleri, sivilce lekeleri, gebelik çatlakları, yanık izleri, ciltteki ince kırışıklıklar ve yara lekelerinde de sıkça kullanıyoruz.

Akne tedavisine akıllı çözüm akıllı lazer

Soru : 19 yaşındayım ve yüzümdeki çillerden çok mutsuzum. Akıllı lazer hakkında bilgi alabilir miyim?

Y. YILDIRIM / Rize

Cevap : Akıllı lazer, genetik bir özellik olarak ön plana çıkan ve mevsimsel olarak belirginlik kazanan çillerin istenmemesi durumunda birkaç seans uygulandıktan sonra bu lekelerin giderilmesine ve silikleşmesine yardımcı olmaktadır. Akıllı lazer tedavisinin uygulaması oldukça kolay bir işlemdir. Acı ve ağrı hissedilmez. Seans sonrası hafif bir kırmızılık yaşanabilir ki bu oldukça normal bir reaksiyondur. Tedaviden sonra gündelik yaşantınıza devam edebilirsiniz. İlk seansta cildinizdeki renk açılmasını ve cilt parlamasını gözlemleyebilirsiniz.

Soru : 32 yaşındayım. Doğumda aldığım kilolar sonrası karnımda çatlaklar oluştu. Akıllı lazer çatlak tedavisinde etkili mi?

Haberin Devamı

K. BERDAN/ Sinop

Cevap : İzlerin ve çatlakların niteliklerine ve derinliklerine göre lazer cihazı üzerinden dalga boyu, atım ve sıklık gibi teknik detaylar ayarlanarak uygulama yapılmaktadır. Doğum sonrası çatlaklarda oldukça etkili olan akıllı lazer uygulaması, bu teknik ayarlamaların yapılmasının ardından 30 dk. içerisinde tamamlanır. Ancak çatlak derinliği ve leke türüne göre uygulamanın kaç tekrar gerektireceği farklılık gösterebilir.

Saç ekimi ile ilgili aklınıza takılan soruları sosyal medya hesaplarımdan ulaşarak iletebilirsiniz. Gelen sorularınızı bir sonraki hafta burada köşemde cevaplandırmaya çalışacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder