Nihat Dik Fransız askı ile gelen gençlik
HABERİ PAYLAŞ

Fransız askı ile gelen gençlik

Merhaba sevgili okurlarım, bu hafta yine sizlerin en çok sorduğu Fransız askı uygulamasına yer vermek istedim. Fotoğraflarınızdaki gençliğinizi size geri vermeye yardımcı Fransız askı uygulamasını bir kez daha detaylarıyla masaya yatıralım.

Nedir bu Fransız askı?

Fransız askı genel olarak cerrahi işlem uygulanan yüz gerdirme operasyonlarının aksine cerrahi işlem uygulanmadan ameliyatsız devrim niteliğinde bir yöntemdir. Kişinin gevşek yüz derisi cerrahi olarak çıkarılmak yerine, özel ipler kullanılarak istenilen bölümler askıya alınır.

Haberin Devamı

Bu işlem cildin gerdirilmesi için ideal olmasının yanı sıra iplikler, yaşlanmaya karşı başka bir şekilde de savaşır. Vücudun ‘iyileşme tepkisini’ teşvik ederek uygulama yapılan bölgelerde büyük miktarda kolajen üretilmesini sağlayarak işlemin kalıcılığını sağlar.

Nasıl bir uygulamadır?

Fransız askı yöntemi yanaklara, elmacık kemiklerine, çene altına, kaşlara, boyuna ve yüzün oval bölgelerine uygulanabilir. Uygulama yapılacak olan bölgeye lokal anestezik krem uygulanarak medikal ipler yerleştirilir ve yüz yukarı doğru askılanır.

Fransız askı yöntemi kasları etkilemediği için yüzün ifadesini değiştirmez ve mimikleri bozmaz. Doğal bir sonuç ortaya çıkarır. Fransız askı yönteminde kullanılan ipler kolajen üretimini desteklediği için işlemin etkisini uzun süre yüzünüzde görebilirsiniz.

Fransız askı yönteminin uygulama süresi ve etkisi ne kadardır?

Cerrahiye başvurmak istemeyen ve cildinin eski görünümüne kavuşmasını isteyen kadınlar / erkekler için tercih edilen bir uygulamadır. Uygulama mutlaka hekim kontrolünde yapılmalıdır. Kullanılan ürünün biyolojik anlamda insan vücuduna uyumlu olması sebebi ile uzun yıllar (7-10 yıl) cilt altında kalması mümkündür.

Sevgili okurlarım bu bilgilendirmenin ardından Posta Gazetesi’nde devam eden Dr. Nihat Dik’in Estetik Köşesini sonlandırıyoruz.

Tüm sezon boyunca köşemi takip eden, sorularını bana ulaştıran siz değerli danışanlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yeni sezonda, yazılarımla başka bir mecrada yeniden görüşeceğimizin müjdesini vererek hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder