Nihat Dik Mide botoksu nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Mide botoksu nedir?

Merhaba sevgili okurlarım, bu hafta size son günlerde adını sıkça duyduğunuz bir yöntem olan mide botoksundan bahsedeceğim.

İşte mide botoksu ile ilgili gelen sorularınıza cevaplarım;

● 22 yaşında oldukça kilolu biriyim. Mide botoksu yaptırırsam ne kadar zamanda, ne kadar kilo veririm? İşlem sonrasında hastanede yatmam gerekecek mi? B. Kartal / Antalya

Cevap: Mide botoksu yapıldıktan sonra iştahınız azalacak, tokluk hissiniz daha uzun sürecek. Böylelikle kilolarınızı vermeye başlayacaksınız. Mide botoksunun etki süresi 6 aydır. 6 ay sonunda uygulamaya bağlı olarak diyetisyen eşliğinde 8 / 20 kilo verebiliyorsunuz. İstediğiniz oranda kilo veremediyseniz ya da daha fazla vermek istiyorsanız işlem tekrarlanabilir. Uygulama 15 ile 30 dk arası sürüyor ve sedasyonla yapılıyor. Uygulama sonrasında 1 saatlik bir istirahatten sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Hastanede kalmanıza gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

Mide botoksu nedir

● 32 yaşında ve 2 çocuk annesiyim. Doğum kilolarımı veremiyorum. Mide botoksu ile ilgili bilgilenmek istiyorum. E. Yılmaz / Kahramanmaraş

Cevap: Dünyada yaklaşık 15 yıldır uygulanan mide botoksu, endoskopik olarak uygulanan, midenin iştah ve açlık üzerinde etkili olan; sinir ve kaslarını geçici olarak etkisiz hale getirmeyi amaçlayan ameliyatsız bir obezite tedavi yöntemidir. Ameliyat olmadığı için herhangi bir kesi, dikiş vs. olmamaktadır. Hastalar aynı gün sosyal hayatlarına dönebilirler.

● 44 yaşında 99 kiloyum. Bu uygulama herkese uygun mudur? Ö. Türkmen / İstanbul

Mide botoksu nedir

Cevap: Vücut kitle indeksi 28-40 arasında olan ve ideal kilosuna diyet ve egzersiz yaparak ulaşamayan hastalara başarı ile uygulanabilmektedir. Vücut kitle endeksinizi bulmak için; vücut ağırlığınızı yani kilonuzu boyunuzun karesine bölmelisiniz. Çıkan sonuç 28 ile 40 arasıysa mide botoksu uygulaması için uygun adaysınız demektir. 18 ile 70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerde uygulanabilir bir yöntemdir. 6-ay içinde fazla kilolarının %40’ının verilmesine yardımcı olmaktadır. Haftaya görüşmek üzere, hoşça kalın..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder