Öner Döşer 20 Eylül haftasına astrolojik bakış: Hoş geldin sonbahar!
HABERİ PAYLAŞ

20 Eylül haftasına astrolojik bakış: Hoş geldin sonbahar!

22 Eylül gecesi 22.21’de Güneş’in Terazi burcuna geçişiyle birlikte sonbahara merhaba diyoruz! Geleneksel astroloji döneminden beri kullanılan dönemsel haritalardan biri olan sonbahar mevsimi astroloji haritası entelektüel, bilimsel ve akademik çalışmaların, sanatın önem kazanacağı bir döneme işaret ediyor. Dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden birinin ise sağlık konusu olduğunu ve çocuklarımızın sağlığına özen göstermemiz gerektiğini vurguluyor! 21 Eylül’de gerçekleşecek Hasat Dolunayı ise, ektiklerimizi biçeceğimiz, verimli sonuçlarını alacağımız bir döneme işaret ediyor.

Haberin Devamı

Hasat Dolunayı

Balık burcunda gerçekleşecek hasat dolunayı bu haftaya damgasını vuruyor. Eski çiftçilerin almanağında kullanılan dolunay isimlerinden biri olan bu dolunayın “Hasat Ay’ı” olarak tanımlanmasının sebebi sonbahar ekinoksuna yakın olması ve gün batımı civarında doğduğu birkaç akşam boyunca çiftçilere birkaç ekstra ay ışığı akşamı sağlaması ve böylece sonbahar donları gelmeden hasatlarını bitirmelerine destek vermesidir. Dolunay, 21 Eylül Salı 02.54’te 28 derece Balık burcunda gerçekleşiyor. Nispeten Neptün’e yakın ve Plüton ile uyumlu dizilimde olan dolunay, giriştiğimiz işlerin ayağını yere bastırmak için genel anlamda olumlu bir yön çiziyor diyebiliriz. Hizmet ekseni olarak tanımladığımız, Başak-Balık ekseninde olduğu için de başkalarına destek ve fayda üretme, manevi ve maddi olarak yardımlaşma açısından güzel bir enerji içeriyor. Aynı zamanda verimli, doğurgan bir döneme işaret ediyor.

Gerçekçi olun!

Genel olarak tüm konularda, ama özellikle finansal konularda gerçekçi ve ayağı yere basar hareketler yapma gerekliliğine işaret etmekte olan dolunay haritası, eğer dağılır ve fazla hayalci olursak, özellikle spekülasyonlara şu dönem açık olan piyasalarda, yanlış yatırımlar yapabileceğimize işaret ediyor, dikkat!

Şanslının şanslısı!

Dolunay esnasında Merkür-Jüpiter arasında üçgen açı var. Jüpiter, Sadalsuud “şanslının şanslısı” ve Merkür, Spica ve Arcturus, yani sanatsal beceri ve yeni yollar, yeni yöntemleri temsil eden yıldızlarla birleştiği için; astrolojiyi de dahil edebileceğimiz, entelektüel, mental konularla ilgili çok güzel gelişmelere açık bir zaman dilimindeyiz. Bir şeyler yazmak, yayınlamak, öğretmek, öğrenmek, eğitimle ilgili konularda güzel gelişmeler yakalamak açısından harika bir zaman.

Haberin Devamı

Doğal afetlere dikkat!

Sabit burçta gezegen dizilimin yoğun olması Türkiye özelinden ziyade yine genel anlamda doğal afetlere dikkat çeken birkaç günlük süreç içinde olacağımızı gösteriyor. Dolunayın zorlu gezegen iz düşümlerinin denk düştüğü Amerika, Meksika bölgesi dikkat çekiyor. Bizim açımızdan da aşırı yağışlar, denizler ve sularla ilgili konularda dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Dolunayın kavuşumda olduğu zorlu enerjiye sahip Scheat yıldızı fırtınalar, seller, facialar, gemi kazaları, boğulmalarla ilişkili görülür.

Doğal kaynakların kullanımı

Öte yandan, Scheat yıldızı doğal kaynakların kullanımıyla ilgili gelişmelere işaret eder. Bu açıdan baktığımızda 21 Eylül’de gerçekleşecek dolunay, denizlerdeki enerji aramalardan bazı olumlu gelişmeler yakalanabileceğini düşündürüyor. Dolunayı takip eden bir aylık sürece dikkat kesilmekte ve bu açıdan da değerlendirmekte fayda var!

Haberin Devamı

Haftaya verimli başlıyoruz!

Haftanın ilk iki gününde etkili olan Merkür-Jüpiter üçgeninin olumlu etkisi yurtdışı, yabancılarla ilgili konuşmalar, yabancılarla ilgili işler, seyahatler, eğitim, yayıncılık, hukuk konularında iş yapabileceğimiz ve başarı elde edebileceğimiz bir zamanda olduğumuzu gösteriyor. Mars’ın Ay Düğümleriyle uyumlu açısına dayanarak cesaret ve girişimcilik isteyen işler açısından Pazartesi ve Salı günlerini kullanabileceğimizi söyleyebiliriz.

Dikkatli olmak gereken zamanlar

Öte yandan, Çarşamba günü Merkür-Plüton arasındaki dik açının zorlu etkileri de devrede olacak. Perşembe günü Venüs-Uranüs karşıtlığı da kesinleşecek. Dolayısıyla, Çarşamba ve Perşembe günleri gerek iletişimde sıkıntılar gerekse ilişkilerde dengesizlikler dikkat çekici olabilir. Bu iki güne dikkat! Zorlu açılar, ilişkilerde gerginlikler riskinin fazla oluşuna ve bu gerginliklerin kopuşlara, boşanmalara veya uzaklaşmalara sebep olabileceğine işaret etmekte.

Hafta sonunu değerlendirin!

Pazar günü kesinlik kazanacak Mars-Satürn arasındaki üçgen açının olumlu etkileri hafta sonunda devrede olacak. Birlikte yapılan işlerden güzel gelişmeler kaydedebiliriz. Sportif aktiviteler, doğa yürüyüşleri, yoga gibi faaliyetler açısından güzel bir fırsat sunan hafta sonunu değerlendirebiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

20 Eylül Pazartesi Uzlaşma yaratmak, anlaşmalar yapmak, paslaşmak ve fikir birliği içinde olmak açısından olumlu etkiler mevcut. Gece yarısını takiben 28 derece Balık burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunaydan önce Ay, Neptün ile kavuşacak ve onun ışığını Güneş’e taşıyacak. Yani dünyevi olandan ilahi olana bir akış gerçekleşecek.

21 Eylül Salı Günün ilk yarısı iletişim kurmak, haberleşmek, konuşmak anlamında ve iş birlikleri oluşturmak yönünde güzel bir atmosfer sunuyor. Günün ikinci yarısında sert, agresif, uzlaşmakta zorluk çıkaran türde enerjiler devreye girecek. Bugün özellikle yaptığımız işleri, bütünün hayrına yaptığımız takdirde güzel sonuçlar yakalayabiliriz.

22 Eylül Çarşamba Güç çekişmeleri, tartışmalar, ego savaşları devrede olabilir. Uzlaşma yakalamakta zorlanabiliriz. Fikirlerde, görüşlerde fazla ısrarcı davranmak ve karşımızdakilerin üzerine fazla gitmek işleri daha da yokuşa sürebilir, farkında olalım. Güneş gece saat 22.20’de Terazi burcuna geçiyor ve sonbahara giriyoruz!

23 Eylül Perşembe İlişkiler anlamında dengesiz bir enerji akışı var. İstediğimiz uyum ve dengeyi sağlayamayabiliriz. Karşımızdaki kişiler üzerinde fazla baskı yaratırsak, gereğinden fazla sahiplenici ya da yoğun tutkulu davranırsak bundan zarar görebiliriz. İntikamcı, ödeştirmeye yönelik davranışlardan uzak durmamız yararımıza olur.

24 Eylül Cuma Gün genelinde yine ilişkiler yönünde zorlu etkiler devrede olacak. Gerek ikili ilişkiler gerekse sosyal ilişkiler manasında dengesizlikler söz konusu. Hem Perşembe günü hem de bugün için piyasa hareketlerinde dengesizlikler oluşabilir. Bu bağlamda özellikle bugün çok daha dikkat çekiyor.

25 Eylül Cumartesi Günün ilk yarısında daha ziyade uzlaşmacı bir enerji akışı var. Öğle saatlerinde biraz abartılar, uç noktalara gelgitler devreye girebilir. Akşam saatleri ise önemli iş girişimleri, konuşmalar, yazışmalar açısından daha uygun gözüküyor. Akşam saatleri yapacağımız enerji, efor ve performans çalışmaları daha iyi sonuçlar getirebilir.

26 Eylül Pazar Gün boyunca girişeceğimiz işlerde daha sağlam, somut ve kalıcı gelişmeler kaydedebiliriz. Sportif aktivitelerle uğraşmak, vücudun direncini artırmak yönünde yapılacak çalışmalar için gayet olumlu bir enerji var. İş birlikleri içinde olmak, birlikte hareket etmek, birlikten güç doğar felsefesini gerçekleştirmek için güzel bir gündeyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder