Öner Döşer 24 Mayıs haftasına astrolojik bakış: Tam tutuluyoruz!
HABERİ PAYLAŞ

24 Mayıs haftasına astrolojik bakış: Tam tutuluyoruz!

Merkür, Venüs ve Mars’ın ekstrem deklinasyonda olacağı, bir müddet de böyle devam edeceği ilginç bir zaman dilimindeyiz. İletişimde sıra dışılık, ilişkilerde farklı, radikal durumlar ve hareketlerde keskin, sert, vurucu etkiler kendini gösteriyor. Aynı zamanda önemli bir Ay tutulmasının da gerçekleşeceği bir haftadayız. Tam Ay tutulması Asya, Avustralya, Pasifik Okyanusundan izlenecek. İkizler burcunda Merkür gerilemesi başlıyor! Önlemlerinizi almanız tavsiye olunur!

Sınır dışına taşanlar

Bir gezegenin deklinasyonu Güneş’in deklinasyon sınırı olan 23 derece 27 dakikayı Kuzey veya Güney Yarım Kürede aşarsa, bu gezegenin ifade ettiği enerjiler taşkın hale gelir. Bu Merkür ise ifadeler, beyanlar haddi aşabilir, düşüncesizce ifadeler artabilir. Ya da ekstrem fikir ve görüşlerde artış olabilir. Venüs ise ilişkilerde sıra dışı veya hızlı gelişmeler, tahammülsüzlükler ya da artistik ve sanatsal konular da ekstrem fikirler ve yaratıcılık artışı olabilir. Mars sınır dışına taşıyorsa, eylem ve aksiyonlar daha vurucu, agresif, ortalamanın üzerinde hızlı, gözü kara veya aşırı kararlılık şeklinde ortaya çıkabilir. Kazalar, yaralanmalar, kavgalar artabilir, savaş atmosferi yaratacak ortamlar oluşabilir. Ay’ın maksimum deklinasyonu aştığı zamanlar dışarıdan olma, dışarıda hissetme, ortama uymama, bu dünyadan gibi hissetmeme duygularıyla ilişkilidir. Duygular aşırı uçlarda gidip gelebilir.

Haberin Devamı

Yay burcunda tam Ay tutulması

26 Mayıs Çarşamba günü 5 derece Yay burcunda, tam tutulma olarak gerçekleşecek olan Ay tutulması, Jüpiter gezegeniyle de dik açı oluşturuyor. Dolayısıyla ekstrem durum değişikliklerine, beklenmedik gelişmelere çok açık bir zaman dilimindeyiz! Tutulma, fikir zıtlaşmaları, inançlarla ilgili konularda zorlanmalar ve fanatik bazı girişimlere adeta davetiye çıkartıyor. Mars-Plüton karşıtlığının etkilerinin de devrede olması ekstrem, sert çıkışlara açık bir zaman diliminde olduğumuzun işaretçisi, farkında olalım! Askeri konularda güç çekişmeleri artabilir. Allah korusun, bu açının etkili olduğu zamanlarda büyük katliamlar, terör, fanatik eylemler, büyük patlamalar görülebilmektedir. Aynı zamanda tutulma esnasında, Satürn-Uranüs dik açısının da etkili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, finans sistemleriyle ilgili çatırdayan, ekonomide değişim gerektiren durumların varlığını anlıyoruz. Yay burcu, yabancıların bulunduğu yerler, dini mekânlar, uluslararası işlerin yürütüldüğü mekânlarla da bağdaştırılabilir. Tutulma derecesi, tutulmanın yöneticisi de olan Jüpiter gezegeniyle dik açı yapıyor ve özellikle finansal konulara, din, felsefe, inançlarla ilgili konulara, etnik, kültürel konulara atıfta buluyor. Uluslararası hukuk veya uluslararası ticaret Yay burcu kapsamındadır. Tutulma stres işaretçisidir ve saydığımız bu konularda stresli dışa vurumlar da olasıdır.

Haberin Devamı

Yaratıcı ve yeni fikirler vurgu kazanıyor!

Çok sayıda gezegen İkizler burcundan geçiş yapmakta olduğu için; yeni fikirler, yeni yollar, yeni yöntemlerin, artistik ve sanatsal konuların daha çok ortaya çıkacağına, edebi eserler açısından güzel ve verimli bir sürecin oluşacağına göz kırpan bir tutulma yaşayacağız. Mars’ın Castor yıldızıyla birleşiyor oluşu da yazma becerisini tetikleyen bir etki yaratmakta. Yeni öğrenme sistemlerinin ortaya konulması, eski sistemlerin çözülmesi ve değişmesi, yeniden yapılandırılması, Yay burcundan geçişlerle ilişkilidir.

Haberin Devamı

Kendimizi gözden geçirme zamanı!

Bellatrix yıldızıyla birleşen Venüs, ilişkilerimizde kendimizi gözden geçirmemiz gereken bir zaman diliminde olduğumuzu gösteriyor. 27 Mayıs günü kesinleşecek olan Venüs-Neptün kare açısının da etkili olduğu hafta genelinde, ilişkilerde yanılgılara açık olabiliriz. Bu yüzden ilişkilerimiz hakkında uzun vadeli kararlar almaktan kaçınmamızda fayda var. 29 Mayıs Cumartesi günü, Merkür-Venüs kavuşumunun etkileri devrede olacak. Uzlaşma sağlama yönünden konuşmalar için bugünü bekleyebiliriz.

Pandemi konusunda da dikkatli olmaya devam!

Ülkemiz açısından ele aldığımızda, bilhassa, salgın halen tam anlamıyla kontrol altına alınamadığından yine çok dikkatli olmamızı gerektiren bir zaman diliminde olduğumuzu görüyoruz. Dış seyahatler ve turizm alanında oluşabilecek hareketlenme bir taraftan olumlu etkiler oluştururken diğer taraftan pandemi açısından tehlike oluşturmaktadır. Havayolları şirketleri, uzun ve kısa uçuşlar, seyahatler bu burcun kapsamındadır. Tutulma dönemlerinde bu konularda stres patlak vermesi olasıdır.

Merkür gerilemesi başlıyor!

İletişim gezegeni Merkür, 30 Mayıs Pazar günü İkizler burcunda geri harekete başlıyor. Genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkili konularda iyi düşünerek hareket etmek gereken zaman dilimine giriyoruz! Bu döneme denk gelen seçimlerde, sınavlarda, hesaplaşmalarda sayısal konularla ilgili hatalar, yanıltmalar, spekülasyonlar çok olasıdır.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

24 Mayıs Pazartesi Gün genelinde rahat bir akış var, özellikle sabah saatlerinde girişeceğimiz işlerde daha olumlu ilerleme kaydedebiliriz. Akşam saatlerinden itibaren enerji değişiyor ve zorlu, beklenmedik gelişmelere açık bir zaman dilimine giriyoruz, dikkat etmekte fayda var.

25 Mayıs Salı Özellikle sabah saatlerinde dengesiz, zorlu bir enerji akışının etkileri devrede olacak. Sıra dışı, ekstrem gelişmelere açık bir zaman dilimindeyiz. Cesaret isteyen girişimler ve işler açısından günün ikinci yarısını tercih edebiliriz, yine de dikkatli olmak kaydıyla.

26 Mayıs Çarşamba Yay burcunda gerçekleşen tam Ay tutulması, Jüpiter ile dik açı oluşturuyor. Bugün dengesiz akan bir enerji var, boyumuzun üstünde işlere girişmezsek daha isabet ederiz. Bu Ay tutulması Güney Ay Düğümü tarafında gerçekleşeceği için, kayıplara ve zorlanmalara dikkat çekiyor. Bir şeyleri bırakmak, vazgeçmek durumunda kalabiliriz.

27 Mayıs Perşembe Gün genelinde uzlaşmakta zorlanacağımız, fikir zıtlaşmalarına açık bir zaman diliminde olacağız. Venüs-Neptün karesinin etkileri devrede. İlişkilerde yanılgılar ve yanlış kararlara açığız olacağımızı bilmekte yarar var. Kişisel bakım ve estetik girişimleri içinde bugünü tercih etmemek yerinde olur. İlişkiler açısından da yanlış kişilerden zarar görme riski taşıyan bir gündeyiz ve bu açıdan uyanık olmamızda fayda var.

28 Mayıs Cuma Bugün enerji nispeten daha dengeli akıyor. Finansal, yatırıma yönelik konularda olabilecek girişimlerimiz açısından bugünü değerlendirebiliriz. Ay-Kiron karesinin etkili olduğu akşam saatleri duygusal yaralanmalara açık, farkında olalım!

29 Mayıs Cumartesi Özellikle günün ilk yarısında, ilişkiler, iş birlikleri oluşturmak, ortak kararlar için konuşmak, bilgi alışverişinde bulunmak açısından uygun bir zaman dilimindeyiz. Günün ikinci yarısındaysa sert, sakar bir enerji akışı var. Agresyon yükseliyor, dikkatli olmamız yerinde olur. Akşam saatlerinde enerji biraz daha yumuşuyor, karşılıklı kontaklar için akşam saatlerini de kullanabiliriz.

30 Mayıs Pazar Gün genelinde güzel, olumlu bir enerji akışı var. Sosyal ilişkiler açısından uygun bir gündeyiz. Önem verdiğimiz kişilerle bir araya gelebilir, toplantılar yapabilir, bilgi paylaşımlarında bulunabiliriz. Özel ilişkiler açısından da güzel gelişmeler kat edebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder