Öner Döşer 5 Nisan haftasına astrolojik bakış: Bağışıklığınızı güçlendirin!
HABERİ PAYLAŞ

5 Nisan haftasına astrolojik bakış: Bağışıklığınızı güçlendirin!

Mars ve Neptün gezegenleri arasındaki dik açının kesinleşeceği bir haftadayız. Bu iki gezegen arasındaki zorlu açılar alerjik sorunlar, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi riskleri de beraberinde getirir. Astroloji size bağışıklığınızı nasıl güçlendireceğinizi söylemez. Ama bağışıklığın zayıflayacağı zamanlar konusunda uyarılar yapabilir. İşte böylesi bir dönemdeyiz ve bu uyarı sadece Covid-19 ile ilgili değil pek tabii ki! Alerjik rahatsızlıkları da tetikleyen bu açı, geçici enerji düşüklüğü, tatlı bir tembellik, isteksizlik gibi etkiler de yaratabiliyor. Ayrıca alkol benzeri şeyleri tüketmeyi azaltabiliriz. Böylesi dönemlerde etkileri daha güçlü olabiliyor zira.

Haberin Devamı

Sevgi bağışıklığı güçlendirir

Venüs-Mars ve Venüs-Jüpiter altmışlıklarının etkili olduğu hafta genelinde bolca sevgi alışverişinde bulunmanızı tavsiye edebilirim. Sevgi her derde devadır, adeta ilaç gibidir. Sadece insanlarla değil, hayvanlarla ve bitkilerle de. Sevgi bağışıklığı güçlendirir. Sevgi canlandırır. Sevgi hayata bağlar.

Sevgi olan yerde hayat vardır

Evrenin her yerinde, bitmeyen ve aksamayan bir sevgi dolaşımı vardır. O sevgi dolaşımı bittiği anda, sistem durur, hayat biter. Hayat yalnız sevgi dolaşımının aktığı yerde bulunur. 11. yüzyılda yaşamış büyük filozof ve hekim İbn-i Sina’ya göre sevgi hayattır, yaşama kaynağıdır. 20. yüzyıla damgasını vurmuş isimlerden biri olan Hindistan’ın siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi “Sevgi olan yerde hayat vardır.” der. Bu sevgi dolaşımını aktive edecek şuurlu varlık insandır ve insan, sistemin devamını sağlamak ve gelecek nesillere ulaştırmak için, sevgi frekansını yüksek tutmayı başarmalıdır.

Toplumsal dayanışmanın önemi

Sevginin birleştiriciliği ve toplum yaşantısındaki önemi, kadim filozof ve düşünürler tarafından da vurgulanmıştır. 9. yüzyılda yaşamış ünlü filozof Farabi, eserinde nesilleri bir araya getirip kaynaştıran en önemli gücün sevgi olduğunu vurgulamıştır. 11. yüzyılda yaşamış mutasavvuf ve şair Ahmet Yasevi’ye göre sevgi, gelişmiş insanlık vasfıdır. 14. yüzyılda yaşamış ünlü sosyolog ve tarihçi İbn-i Haldun da bunun altını çizmiş ve “toplumun değişmesi ve gelişmesinin temelini, sevgi oluşturmaktadır” demiştir.

Haberin Devamı

İki elin sesi var

Sevgi kavramı deyince akla ilk gelen gezegen olan Venüs, bir şeyleri bir araya getirmekle ilişkilendirilir ve bir arada olmanın verdiği güç sayesinde, yaşamla daha yaratıcı bir uyum sağlanabileceğinin ifadesidir. Gönüllü bir şekilde bir araya gelmeyi ifade eden Venüs, ayrı gözüken iki unsurun bir araya gelerek farkları ortadan kaldırmasına, birbirlerini tamamlamasına, birlikte iken, tek başlarına olduklarından daha mükemmel yeni bir bütün oluşturabilmesine imkân sağlar. Atalarımız ne demiş: “Bir elin nesi var, iki elin sesi var!”.

Derdinizi söyleyin, derman bulun!

İçinde bulunduğumuz sorunları sevdiğimiz kişilerle paylaşmak da rahatlatıcıdır. Venüs-Mars altmışlığının etkili olduğu hafta genelinde, bu açıdan şanslıyız. Siz bir derdinizi deyiverin hele, ummadık bir şekilde yardım ve destek gelebilir. Ya da en azından paylaşmış olmanın rahatlatıcı etkisini deneyimlemiş olursunuz. Bir şey kaybetmezsiniz.

Haberin Devamı

Ticari fırsatlar

Bir taraftan ticari konularda stresler devam ederken, bir taraftan da bazı fırsatlar etrafımızda dolaşabilir. Yeni fikirler geliştirmek, entelektüel konularda girişimler içinde olmak açısından etkili bir haftadayız, değerlendirebiliriz. Önem verdiğimiz kişilerle iletişim kurmak, fikir alışverişleri yapmak, toplantılar oluşturmak, ticari faaliyetlere girişmek açısından da haftayı değerlendirebilir, hızlı neticeler alabiliriz.

Düşünmeden konuşmayın!

Aksiyon gezegeni Mars ekstrem deklinasyonda olduğundan hareket etme ve fikirsel gelişmeler konusunda ortalamanın ötesinde bir hızda olabiliriz ama aynı zamanda düşünmeden yapılan konuşmalar negatif sonuçlar da doğurabilir, unutmamak gerekmekte! Zira hafta genelinde Merkür-Kiron kavuşumunun etkileri de devrede olacak. Düşünmeden yaptığımız konuşmalar yüzünden kalp kırabiliriz.

Askeri konularda dikkat!

Hafta genelinde etkili olan Mars-Neptün karesi, askeri konularda da yanılgılara, hazırlıksız yakalanmaya yönelik durumlarla ilişkili olabiliyor. Tuzaklara karşı uyanık olmamız gereken bir haftadayız, farkında olalım! Hırsızlıklar ve sahtekârlıklara karşı da öyle.

Kişisel bakım zamanı!

Öte yandan, Venüs-Mars arasındaki ve Venüs-Jüpiter gezegenleri arasındaki uyumlu açıların etkileri de hafta boyunca devrede olacak. Hafta genelinde özel ilişkiler açısından da güzel gelişmeler yakalayabiliriz. Estetik, güzellik, kişisel bakım, dekorasyon gibi konularla ilgilenmek için uygun enerjilerin veriminden fayda sağlayabiliriz. Bu bağlamda öne çıkan günler: Salı, Çarşamba ve Cumartesi olarak gözükmekte.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

  • 5 Nisan Pazartesi Fikir alışverişleri açısından çok uygun bir gün. Özellikle önemli kontaklar kurmak, toplantı yapmak, ticari faaliyetler içinde olmak, entelektüel ve zihinsel konularda güzel gelişmeleri yakalayabiliriz. Yaratıcı fikirlerimizi ifade etmek açısından akşam saatlerini kullanabiliriz.
  • 6 Nisan Salı İkili ilişkiler açısından çok güzel bir zaman diliminde olacağız. İlişkiye başlamak, adım atmak açısından olumlu bir atmosfer içeren bugün, yine her türlü iş görüşmeleri, ebeveynlerle yapılacak konuşmalar içinde güzel neticeler verebilir. Sevginin gücünü kullanabileceğimiz bir gündeyiz. Günün mottosu: Nesilleri bir araya getirip kaynaştıran en önemli güç sevgidir! (Farabi)
  • 7 Nisan Çarşamba Günün ilk yarısında iş ve finansla ilgili konularda girişimlerden maksimumda istifade edebiliriz. Yatırımlar, ticari faaliyetler, uluslararası işler açısından uygun bir zaman dilimindeyiz. Günün ikinci yarısındaysa girişeceğimiz işler boşlukta ve kararsız kalabilir, dikkat.
  • 8 Nisan Perşembe Yeni ve değişik, farklı konulara girişimler için değerlendirilebiliriz. Daha evvel cesaret edemediğimiz konularda konuşabilir, yeni fikirlerimizi güvenle ortaya koyabiliriz. Bugün sürprizlere açık, hem sevdiklerimize sürpriz yapabilir hem de bize güzel sürprizler denk gelebilir! Venüs-Jüpiter altmışlığının güzel etkileri devrede, Ay da Balık burcunda. O halde günün mottosu: Seni olduğun gibi seviyorum!
  • 9 Nisan Cuma Yanılgılara, yanlış kararlara açıklık sergileyen enerjilerin farkında olmak iyi olur. Merkür-Kiron kavuşumunun ve Mars-Neptün karesinin etkileri devrede olacak. Sahtekârlıklara ve asılsız haberlere dikkat! Yanılabilir, yanıltılabiliriz! Alerjik rahatsızlıklara açık bir gündeyiz. Bağışıklığımızı yüksek tutmak için daha fazla gayret göstermemiz gerekebilir. Aceleci ve önyargılı olmaktan kaçınmalıyız. Konuşmalarımıza dikkat etmemiz yerinde olur. Günün mottosu: Düşünmeden konuşmayın!
  • 10 Nisan Cumartesi Her türlü eğitim faaliyetleri ve iletişim konularında destekleyen enerjiler devrede olacak. Parasal açıdan ve ticari işler ile ilgili uğraşlarda olumlu gelişmeler kaydedebileceğimiz bir gündeyiz. Geleceğe yönelik yatırımlar açısından değerlendirebiliriz. Evlilik, ortaklık gibi ilişkilere yönelik konularda maksimum faydayı elde edebiliriz.
  • 11 Nisan Pazar Önem verdiğimiz kişilerle konuşmalar yapmak açısından güzel bir akış içeriyor. Özellikle günün ilk yarısında iletişim içinde olmak gerektiren işlerimizden faydalı neticeler alabiliriz. Değerlendirebiliriz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder