Öner Döşer 9 Ağustos haftasına astrolojik bakış: Hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

9 Ağustos haftasına astrolojik bakış: Hazır mısınız?

Bugün, yani 8 Ağustos Pazar günü, 16 derece Aslan burcunda Dubhe yıldızıyla kavuşumda bir yeniay gerçekleşiyor. Dolayısıyla enerjisi ve motivasyonu yüksek bir zaman dilimine giriyoruz. Merkür ile kavuşumda olan yeniay, kendini ifade etme ve konuşma becerilerini ön plana çıkartan etkiler taşıyor. Aslan burcundaki yeniayla birlikte, yönetici figürlerinin özgüvenli davranışlarını tetikleyecek bir zaman dilimine giriyoruz. Aslan burcu liderler, yöneticiler, patronlar, güç sahibi kişilerle alakalıdır. Bu burçtan gezegen geçişlerinin yoğun olduğu zamanlarda ego ve güç savaşları da devreye girer.

Haberin Devamı

Sahne sizin!

Sahne sanatları, oyunculuk, şovmenlik, tiyatrolar gibi eğlenceli mekânlar da Aslan burcunun kapsamında görülür. Gezegenlerin Aslan burcundan birlikte geçiş dönemlerinde sosyal organizasyonlar artar. Bir taraftan da egomuz, yönetme ve liderlik pozisyonuna yükselme, tanınma ve kendini gösterme arzumuz testten geçer. Sahnede olma zamanı da gelmiştir. Sıcakkanlılık ve özgüven duygusu, kendini ispatlama ve gösterme, takdir ve hayranlık kazanma arzusu, merkezde bulunma ve etrafını yönetme güdüsünün en güçlü hissedildiği zamanlar, her şeyin en iyisini istediğimiz, kaliteye önem verdiğimiz zamanlar, bu burçtan gezegen geçişlerinin yoğun olduğu zamanlardır ki böylesi bir zamandayız.

Risk ve spekülasyonlar

Modern astrologlar, beşinci burç olarak Aslanı çocuklarla da ilişkilendirirler. Eğer bu yaklaşımı doğru kabul edersek, çocuklara ve onların eğitimlerine yönelik gelişmeleri, kanunları ve kuralları da bu burçla bağdaştırabiliriz. Bu bağlamda, oyunlar ve oyuncaklar, bunların satış ve pazarlamasının yoğunluk kazanması gibi gelişmeleri Aslan burcundaki gezegen geçişleriyle, yeniaylar, dolunaylar ve tutulmalarla bağdaştırabiliriz. Aslan burcuyla bağdaştırılan bir başka özellik de spekülasyon yapma yeteneğidir. Ateş elementi burçlardan biri olarak Aslan risk alma ve girişimcilik cesaretini gösterir. Riski yönetmek de bir sanattır ve bu Aslanın işidir.

Türkiye astroloji haritası nasıl etkileniyor?

Haberin Devamı

Yeniay haritasını Türkiye astroloji haritası üzerine iz düşürdüğümüzde, para evimizin etkilendiğini görüyoruz. Haritamızın 2.evine iz düşen yeniay, bu evde yerleşen Neptün ile kavuşuyor, borsa ve spekülasyonla, şans oyunlarıyla, sportif ve eğlenceli aktivitelerle ilişkilendirilen 5.evimizdeki Venüs-Şans Noktası orta noktasına kare açı yapıyor. Haliyle saydığımız bu konularda bazı zorlanmalara işaret ediyor.

Tabiat Ana’nın sert yüzü

Dubhe yıldızıyla birleşen bu yeniay, Tabiat Ananın sertliğine dikkat çekiyor. Dubhe’nin etkileri iyicil görülmez. Merhum astrolog Rosenberg’e göre bu yıldız bastırılamayan çok büyük bir iç enerji verir. Dünya Astrolojisinde alışılmış dışı aşırı hava koşulları, deniz kazaları, seller, fırtınalar, finansal krizler, salgın hastalıklar, kitlesel intiharlar, öldürülmeler, vahşi hayvanlardan gelen zararlar, çocuklarla ve çevreyle ilgili konuların öne çıkmasıyla ilişkili görülür. “Yüce Ana” ile besleyici ve koruyucu olan her şeyle bağlantılıdır fakat aynı zamanda Tabiat Ananın sertliğini de barındırır. Yeniay esnasında, her ne kadar uzaklaşan açılarla olsa da Satürn-Uranüs karesi tetikleniyor. Haliyle beklenmedik hava ve durum değişikliklerine, doğal afetlere, doğanın zorlu yönlerine dikkat çekiyor. Sabit burç ağırlığı olan yeniay haritasında orta ve yüksek ölçekte depremler riski de mevcut.

Haberin Devamı

Estetik ve kişisel bakım

Önümüzdeki haftanın ilk yarısında etkili olan Venüs-Neptün karşıtlığı özel ilişkilerde hayal kırıklıklarına ve yanılgılara açıklık getirebilir. Estetik, kişisel bakımla ilgili konularda da beklediğimizi elde edemeyebiliriz. Bu yüzden sıra dışı işlere kalkışmamamızda fayda var. Bu açıdan, Venüs-Plüton üçgeninin etkili olduğu haftanın ikinci yarısını kullanabiliriz.

İşbirliği yaratmak

Yeniay esnasında ve sonrasında etkili olan Merkür-Jüpiter karşıtlığının fikir zıtlaşmalarına atıfta bulunan bir yönü özellikle yönetici figürlerin güç ve gövde gösterileri arzularının daha aktif olacağı, bu yüzden de liderler arasında bazı problemler çıkacağına işaret etmekte. Bu karşıtlığın etkili olduğu haftanın ilk yarısında uzlaşma yaratmakta zorlanabilir, fikir zıtlaşmaları ile karşılaşabiliriz. Mars’ın Ay Düğümleri ile arasındaki dik açının etkilileri yine başkalarıyla iş birliği yaratmakta zorlanacağımız bir haftaya işaret etmekte. Bu yüzden yapacağımız önemli toplantı ve konuşmaları Merkür’ün de Başak burcuna geçeceği 12 Ağustos Perşembe günü ve sonrasına alabiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

9 Ağustos Pazartesi Fikirsel tartışmalara açık bir gün. Anlaşma ve uzlaşma yapmakta zorlanabiliriz. Akşam saatlerinden itibaren özel ilişkilerde de hayal kırıklığı ve zorlanma yaratan, çözülme yaratan etkiler devam ediyor. Dolayısıyla ticari konular, toplantılar ayrıca alışverişler, kişisel bakım, giyim kuşam, ilgili konular açısından çok uygun bir günde değiliz.

10 Ağustos Salı Özellikle günün ilk yarısında yine ilişkiler açısından kolay olmayan bir enerji akışı var. Yanılgılara, hayal kırıklıklarına açığız. Öte yandan sert, agresif etkiler de devrede olacak, dikkat. Günün ikinci yarısında daha özgür ve daha rahat hareket edebiliriz ama yine de henüz uzlaşma yaratma noktasına varmamış durumdayız.

11 Ağustos Çarşamba Gün genelinde stresli bir akış var. Uzlaşmazlıklara, fikir çarpışmalarına, zıtlaşmalara açığız. İlişkiler, kişisel bakım, güzellikle ilgili konularda öğle sonrasını değerlendirebiliriz. Kendimize fazla güvenerek yaptığımız konuşmalarla dikkat çekebiliriz, ama başkalarını küçümsemekten ve böbürlenmekten uzak dursak iyi ederiz.

12 Ağustos Perşembe İlişkiler yönünde adımlar atmak ayrıca toplantılar, ticari alışverişler, yazışmalar, duyurular, tanıtımlar açısından da günü kullanabiliriz. İletişim gezegeni Merkür’ün saat 00.56’da Başak burcuna geçmesiyle birlikte, mantıklı, rasyonel, detaylara hâkim ve analitik hareket etmeye yönelik potansiyelimiz artıyor.

13 Ağustos Cuma Olumlu bir enerji akış var. Önemli otorite figürleriyle görüşmek, saygın kişileri ziyaret etmek, hukuk, idari konular alanında adımlar atmak, iş kurmak, işi büyütmek ve duyurmak açısından güzel etkilerin ağırlık tuttuğu bir dönemdeyiz. Finansal hareketler açısından da bugünü değerlendirebiliriz.

14 Ağustos Cumartesi Günün ilk yarısını önemli konuşmalar, toplantılar için değerlendirilebilir. Sonrasında biraz daha engellenmeye, gecikmeye yönelik bir enerji akışı var. Yaptığımız işlerde kolay ilerleyemeyebiliriz. Akşam saatlerinde enerjimiz artıyor. Günümüzü daha hareketli bitirebiliriz. Enerji çalışmaları, yoga, yürüyüşler, spor için uygun.

15 Ağustos Pazar Zorlu bir enerji akışı var. Rekabet, mücadele, çarpışma ve zıtlaşma enerjisi devrede. Bunu özellikle ikili ilişkiler alanında deneyimleyebiliriz. Rekabete açık bu zorlu günde birbirimizin üzerine fazla gitmezsek, ısrarcı davranışlar içerisinde olmazsak isabet ederiz. Gece saatlerinden itibaren biraz daha dengeli bir akış devrede olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder