Öner Döşer Kışkırtan yeniay
HABERİ PAYLAŞ

Kışkırtan yeniay

Mars ile kavuşumdaki yeniayın damgasını vuracağı bir haftaya giriyoruz! 6 Ekim Çarşamba günü 13 derece Terazi burcunda gerçekleşecek olan yeniay, yine aynı derecede Terazi burcunda bulunan Mars ile çok sıkı kavuşumda ve Ay’ın önündeki ilk hareket Mars ile kavuşumunu kesinleştirmek olacak. Dolayısıyla, Mars gezegeni ile temsil edilen, askeri konuların, polisiye temaların, kavgaların hatta cinayetlerin, sıcak ve sert doğadaki olayların, örneğin kazaların, yangınların, sportif alanda da hareketlenmelerin daha yoğun yaşanacağı bir zaman dilimine giriyoruz!

Haberin Devamı

Kışkırtıcı ve hareketlendirici!

Yeniayla birlikte diplomatik ilişkiler abartılı bir şekilde vurgulanabilir ve uluslararası ilişkilerde bazı zorlanmalar oluşması yönünde olasılıklar yüksek diyebiliriz. Uranüs ile de yüz elli derecelik açı yapan yeniay, askeri konular, şiddetli olaylar, kavgalar, çekişmeler ve hukuki sıkıntılara yönelik etkilerin devreye girebileceğini ifade etmekte. Kışkırtıcı ve sert etkiler içeren, hareketlendirici bir yeniay süreci bizi bekliyor. 6 Ekim’den 20 Ekim’e kadarki süreçte yaşayacağımız gelişmelerin sonuçlarını göreceğimiz noktada ise 20 Ekim’deki Mars-Plüton kare açılı, hayli zorlu Koç burcu dolunayı duruyor…

Algorab yıldızı iş başında!

Mars ile kavuşum yapan yeniay, Algorab yıldızıyla da kavuşuyor. Algorab sert ve şiddetli olayları, kötücül bazı durumları ifade eden, aynı zamanda askeri alanda da hareketliliği anlatan yıldızlardan bir tanesidir. Dolayısıyla bu dönemde, bilhassa 6 Ekim’i takip eden yaklaşık iki haftalık süreçte, askeri alanda hareketlenmeler, sert ve şiddetli olaylar risk olarak bir kenarda durmakta. Bu bağlamda, Rusya ve Vladimir Putin’in astroloji haritası da dikkat çekici biçimde tetikleniyor. Daha fazla güç elde etmek amaçlı, atak bir profil çizileceği zamanlara doğru ilerliyoruz.

Türkiye astroloji haritası

Askeri konularda kurulan politik tuzaklara karşı da dikkatli olunması gereken de bir süreçteyiz. Ülkemiz astroloji haritasının iç olayları, sınırları ve güvenlik konularını ifade eden 4.evine denk düşen bu yeniay, saydığımız tüm bu konularda olduğu gibi, iç meselelerimiz konusunda da dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Göçmen konusunda yaşanacak gelişmeler stres yaratabilir.

Haberin Devamı

İletişim sorunları

Öte yandan Merkür’ün Terazi, Satürn’ün Kova, Jüpiter’in de Kova burçlarında olması ile çok sayıda hava elementinde gezegen yerleşimi bazen dengesiz, bozuk, gereksiz yerde gereksiz çıkış yapan bir iletişim yoğunluğuna işaret edebiliyor. Merkür’ün de retro oluşuyla birlikte, yanlış anlaşılmalara açık durumlar söz konusu olabilir. Bu yüzden insanlar arasındaki ilişkilerin gerileceği bir dönem, dikkatli olmakta fayda var! Öte yandan, Ankara’ya göre çıkarılmış astroloji haritasında, Uranüs gezegeni yine haritanın “Dip Noktasına” denk düşüyor. Bu yüzden genel anlamda ülkemizi de ilgilendiren, içinde bulunduğumuz bölgede doğal afetler riski dikkat çekmekte! Madenler ve maden kazaları konusunda da uyanık ve tedbirli olmamızda fayda var!

Dengesizlikler içinde dengeye gelmeye çalışmak

Haberin Devamı

Pazartesi, Merkür-Jüpiter üçgen açısı, Cuma günü Güneş-Mars kavuşumu, Cumartesi günü Merkür-Güneş kavuşumu, Pazar günü Terazi burcunda geri harekette olan Merkür’ün Mars ile kavuşumu kesinleşiyor. Dolayısıyla, hayli aktif, hareketli bir hafta bizi bekliyor. Zorlu ve dengesiz çıkışlar ile de karşılaşabileceğimiz bir haftadayız. Liderler arası rekabet, mücadele, politik arenayı fazlasıyla hareketlendirebilir ve dolayısıyla finansal piyasalarda da bir hareketlenme söz konusu olabilir. Öte yandan, hayatımızda hareket yaratacak bazı aktivitelere girişmek açısından kullanabilir, böylelikle enerjiyi dengeleyebiliriz. Örneğin spora başlamak açısından değerlendirebiliriz.

İş dünyası ve ekonomide reform zamanı!

Kriz ve dönüşümleri temsil eden Plüton gezegeni Çarşamba günü Oğlak burcunda direkt harekete dönüyor. Dolayısıyla iş dünyasında, ekonomide bir takım radikal değişiklikler ve reformlar yapılması gereken bir döneme giriyoruz. 11 Ekim’de Satürn’ün direkt harekete dönmesi, 18 Ekim’de Jüpiter ve Merkür’ün direkt harekete dönmesi de hesaba katılırsa, Ekim ayının ikinci yarısı birçok yeni gelişmeye sahne olacak gibi gözüküyor. Bir müddettir askıya alınan veya henüz yürürlüğe konma fırsatı bulunamayan bazı yaptırımlar ve uygulamalar aktifleştirilebilir.

İlişkiler gezegeni Yay burcunda!

İlişkiler gezegeni Venüs, 7 Ekim Perşembe günü 14.20’de Yay burcuna geçiyor. Plüton’un direkt harekete dönmesiyle bir müddettir yapılandırmakta zorlandığımız şeylerin son halini vermeye başlıyoruz. Venüs’ün Yay burcuna geçişiyle birlikte uluslararası ilişkiler hareketleniyor. Kişisel bazda ise ilişkilerde özgürlük temasının ve bağlı olmaktan uzaklaşma arzusunun ön plana çıkacağını görüyoruz. Venüs’ün, Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olacağı hafta sonunda, ilişkiler yönünde bazı spekülasyonlara, skandallara yönelik haberler duyabiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

4 Ekim Pazartesi Merkür-Jüpiter arasındaki uyumlu açının olumlu etkileri devrede. Her ne kadar Merkür geri harekette olsa da eğitim, iletişim, yayıncılık gibi alanlarda gelişmeler kaydedebiliriz. Teknoloji, internet, yayıncılık gibi temalarda çalışmalar gösterebiliriz. Akşam saatlerinde ise karmaşık, dengesiz ve kararsızlık oluşturan bir enerji akışı devreye giriyor.

5 Ekim Salı Günün ilk yarısında ilişkilerle ilgili olumlu gelişmeler kaydedilebilir, kişisel bakım, estetik ile ilgili konularda girişimler yapılabiliriz. Günün ikinci yarısı ve akşam saatleri özellikle, olgun, aklı başında kişilerle irtibata geçmek için değerlendirilebiliriz. Akşam saatleri kaderimizde önem taşıyan kişilerle iş birlikleri açısından uygun gözüküyor.

6 Ekim Çarşamba Günün ilk yarısında Ay kapanmakta, öğleden sonra gerçekleşecek olan yeniayla birlikte, yeni bir adım atmak üzere artık elimizdeki işleri tamamlıyoruz. Ama farkında olmamız gerekir ki Mars ile birleşen yeniay, yeni adımlarımızın mücadele içereceğine de işaret etmekte. Yani mücadele etmeden bir yerlere varamayacağız.

7 Ekim Perşembe Günün çoğunluğunda kararsızlık ve belirsizlik enerjisi hâkim olacak. Çok emin olmadığımız işlere girmesek daha iyi ederiz. Venüs’ün saat 14.20’de Yay burcuna geçeceği bir gündeyiz ve uluslararası işler alanında gelişmeler devreye girmeye başlıyor. Özel ilişkilerde özgürleşme arzusu artıyor.

8 Ekim Cuma Haftanın en zorlu günlerinden birindeyiz. Güneş-Mars kavuşumunun kesinleşmesiyle liderler arası çekişmeler, mücadele, politik dengesizlikler, yersiz ve zamansız çıkışlarla karşılaşma olasılığı artıyor. Öğleden sonra dengesiz akışla piyasalarda da iniş-çıkışlar oluşabilir. Önemli kişilerle görüşmeler için bugünü tercih etmeyelim.

9 Ekim Cumartesi Önemli konuşmalar yapmak için akşam saatlerini tercih edebiliriz. Zira gün genelinde bir şeyleri netleşmekte zorluk çekebiliriz. İlişkilere yönelik kayıp ve zorlanma riski taşıyan akşam saatlerinde bu anlamda dikkatli olmakta fayda var.

10 Ekim Pazar Günün büyük çoğunluğunda rahat bir akış var. Önem verdiğimiz kişilerle bir araya gelmek, konuşmalar yapmak, ikili ilişkilerde bir şeyleri yoluna koymak, düzeltmek adına olumlu bir zaman dilimindeyiz, değerlendirebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder