Öner Döşer Merkür gerilemesi bitiyor
HABERİ PAYLAŞ

Merkür gerilemesi bitiyor

Merkür gerilemesi ya da Merkür Retro ifadesi artık pek çok insan tarafından biliniyor. Yolda beni görüp tanıyan pek çok insanın sorduğu sorulardan biri de “Bir şeyler ters gidiyor, yine Merkür Retrosu mu var?” oluyor. Tabii her şeyi sadece Merkür’e bağlamamalı. Gökyüzü hareketleri sürekli değişiyor ve yaşadığımız olumlu ya da olumsuz gelişmelerle bağlantılı gözüküyor.

Zihninizi çözüme odaklayın

Klasik Astrolojide, direkt harekete dönmek üzere durağanlaşma durumu çok önemsenir. Bir gezegenin kendi doğasına ait özellikleri odaklanmış ve etkin bir şekilde göstereceği bir zaman dilimidir bu. Kişisel olarak Merkür’ün durağan olduğu dönemleri hayatımdaki önemli konular üzerine odaklanmak, düşünmek için kullandığımı belirtmeliyim. Size de hayatınızdaki önemli konular üzerinde düşünmenizi, zihnimizi çözüme odaklamanızı önerebilirim. Bu bağlamda 3 Kasım’ı değerlendirebilirsiniz. Ama henüz olay bazında çok net gelişmeler beklememek gerekir.

Haberin Devamı

Aksamalar devre dışı kalmaya başlıyor

Merkür 3 Kasım’da direkte dönmek üzere durağanlaşıyor. Durağanlık dediğimiz şey, Retro kadar olmasa da yine sorunludur. Direkt harekete döndüğü günlerde de çakılma, takılma, sorunlar yaşama olasılığı güçlüdür. Bu yüzden 3 Kasım’ı takip eden birkaç gün yine de dikkatli olmak, aksama, gecikme ve sıkıntılı durumları göz önüne almak gerekir. Önümüzdeki günlerde giderek iletişim ve kendini ifade ile ilgili aksamaları aşmaya başlayacağız. Önemli konuşmaları, toplantıları, yazışmaları gündemimize almaya başlayabiliriz. Şunu göz ardı etmeyelim, Merkür her ne kadar direkte dönse de gölge periyodundan çıkışı 19 Kasım’ı bulacak.

En azından cuma gününden sonra harekete geçin

Merkür-Satürn karesinin kesinleştiği bir haftadayız. Bu açı iletişimde kesinti, engellenme, gecikme işaretçisidir. Önemli toplantılar, yazışmalar, konuşmalar açısından bu açının etkili olduğu zamanlar önerilmez. Bu bağlamda, en azından 6 Kasım Cuma gününü atlatmakta fayda olduğunu düşünüyor ve biraz daha beklenmesini akıllıca bulduğumu söylüyorum.

Amerikan seçimleri 2020

İçinde bulunduğumuz günlerin en önemli konu başlıklarından biri de 3 Kasım’da yapılacak Amerikan Seçimleri hiç kuşkusuz. Merkür gerilemesinin tamamlanması, bir müddettir netleşmeyen şeylerin netleşmeye başlaması manasında görülebilir. Ama Merkür henüz gölge periyodunda olacak ve 19 Kasım’a kadar devam edecek. Dolayısıyla elektronik yolla kullanılan oylarda sıkıntı, şaibe çıkabilir. Yanlış oy kullanımı veya uygulama hataları yüzünden itirazlar yapılabilir. Bu yüzden sonuçların netleşmesi biraz zaman alabilir. Ayrıca Merkür bu dönemde ‘Yanan Yol’ olarak tabir edilen bölgede olacak (15 derece Terazi-15 derece Akrep arası) ve bu yüzden olumsuzluklara, sıkıntılara da açık bir zaman dilimine geliyor bu seçimler. Ayrıca 14 Kasım’a kadar devam edecek olan Mars gerilemesi de henüz devrede olacak. Dolayısıyla kararlılık ve netlik kazanmak açısından zorlu, belden aşağı vurma eğilimlerinin zirve yapacağı, hak arama yönünde tarafların fazla agresif davranacağı bir zaman diliminde olacağız. BÜYÜK PROJE 2020 kitabımda da belirtiğim seçim sürecinde “Amerikan politikasının yozlaşmış yüzünü görebiliriz. Amerikan seçimleri skandal durumlara sebep olabilir. Seçimin güvenilirliği ile ilgili sorgulamalar artacak.” Kasım ortasına kadar etkisini gösterecek Uranüsyen 31 Ekim dolunayı da beklenmedik durum değişikliklerine, şaşırtıcı açıklamalara, skandal gelişmelere açık bir zaman diliminde olacağımızı gösteriyor.

Haberin Devamı

Kim kazanacak?

Joe Biden önde gözükse de sürpriz başarı elde etmeye çok müsait bir haritası olan Donald Trump’ın kazanması beni hiç şaşırtmaz. Aslında kişisel harita karşılaştırmalarında Trump’ın doğum haritası Biden’inkine nazaran daha güçlü. Dengeyi Biden lehine bozacak şey Kamala Harris ile bileşik haritası olabilir. Biden- Harris bileşik haritası çok güçlü ve seçim günü destekleyici etkiler alıyor. Dolayısıyla seçimi Biden kazanırsa, benim açımdan bunun astrolojik gerekçesi Harris ile bileşik haritası olacak. Ayrıca Harris’in doğum haritası, Biden’in haritasının eksik element ve niteliklerini de tamamlıyor. Yani hayli destekleyici ve Başkan olursa, o dönemde de kendisine fayda sağlayacağını, onu iyi tamamlayacağını düşündürüyor. Tabii bu bileşik haritanın zorlu, anlaşmazlık riski taşına yönleri de var. Benim görüşüm, Biden-Harris bileşik haritası güçlü olsa da Trump’ı aşamayacağı ve Trump’ın kazanacağı yönünde. Tabii bu sadece lider haritalarına dayalı bir öngörüdür. Yanılma riskimiz de her zaman mevcuttur. Ama biz öngörü astrolojisi yapan astrologların da cesaretle kendi öngörülerini söylemesinden yanayım. Her şeyin doğrusunu Allah bilir. Bizimki sadece astrolojik bir tahminden ibarettir.

Haberin Devamı

Haftanın günlerine göre değerlendirmeler

Pazartesi

Pazartesi gününün ilk yarısında üzerinde uğraştığımız işler henüz netleşmeyebilir, şartlar beklediğimiz yönde gelişmeyebilir. Önemli iş, girişim ve konuşma ya da yazışmaları öğleden sonraya bırakmak daha isabetli olur. Akşam saatleri ilişkiler açısından verimli gözüküyor.

Salı

Salı günü genelinde özel ilişkiler açısından rahat bir akış var. Ama iş ve geleceğe yönelik hedefler açısından bir şeylerin biri beklettiği, takılma ve yavaşlama enerjisini sıkı bir şekilde hissedeceğimiz bir gündeyiz. Önemli konular üzerinde düşünebilir, zihnimizi çözüme odaklayabiliriz.

Çarşamba

Çarşamba gününün ilk yarısında biraz karmaşık ve kararsız bir atmosferde olacağız. Önemli konuşmalar, açıklamalar, duyurular, tanıtım ve pazarlama üzerine işler açısından günün ikinci yarısını kullanabiliriz. Ama 16:48’den sonra Ay boşluğa gireceğinden, bu girişimleri öncesinde yapmak isabetli olur.

Perşembe

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda sürpriz, yeni ve hoş gelişmelere açık olacağız. Akşam saatlerindeyse ilişkilerde yanlış anlaşılma, alınganlık riskleri artıyor. Sözlerimize ve hareketlerimize dikkat etsek isabet olur.

Cuma

Cuma günü genelinde sert ve zorlu bir enerji akışı var. Piyasa hareketleri keskin olabilir. İletişimde kesinti, engellenme, gecikme riski mevcut. Önemli toplantılar, yazışmalar, konuşmalar açısından uygun bir zaman diliminde değiliz.

Cumartesi

Cumartesi günü genelinde rahat bir akış var. Bize keyif veren, eğlendirici veya hayatımıza renk katan aktiviteleri yapabiliriz. Akşam saatlerinde ise beklenmedik gelişmelere, yön değişikliklerine açık olacağız. Farkında olalım!

Pazar

Pazar gününün ilk yarısında ilişkiler açısından şanslı bir zaman diliminde olacağız. Akşam saatlerinden itibaren şartlar değişmeye, zorlu hale dönüşmeye başlıyor. Ego çekişmelerine yatkın atmosferde olacağız. Şartları zorlamayalım!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder