Öner Döşer Sinirlerinize hakim olun
HABERİ PAYLAŞ

Sinirlerinize hakim olun

Güneş sistemimizdeki gezegenlerin birbirlerine göre değişen pozisyonları dünyamızın manyetik alanını, atmosferini etkiler. Bu yönde yapılan çok önemli çalışmalar var. Bunlardan biri teknisyen John H. Nelson’un 1950’lerde ortaya koyduğu teori. Nelson, değişen gezegen pozisyonlarına dayanarak yer manyetik alanındaki değişimleri, elektromanyetik fırtınaları yüzde 85 oranında doğrulukla saptadı. Dünya da dâhil olmak üzere tüm gezegenler büyük elektrik akımları taşır ve elektromanyetik yapıları nedeniyle yaydıkları manyetik enerji dalgaları elektriksel bir rüzgâr şeklinde Dünya’nın manyetik alanına ve biyosfere girer. Dünya’nın manyetosferi bu güçlere aşırı derecede hassastır. Her gezegenin Dünya manyetosferi üzerinde farklı bir etkisi var. Her ne kadar gezegenlerin direkt elektromanyetik ışınımları olduğu bilinse de, şu anda sahip olduğumuz teknolojiyle bunun ne derece etkili olduğu bilinmiyor.

Haberin Devamı

Sinirsel gerginlik hissedebiliriz

Sinirlerinize hakim olun

Manyetik alanla her an iletişim halindeyiz ve biz insanların da manyetik alanları var. Gezegenlerin birbirlerine göre değişen konumları bizi ruhsal, zihinsel ve bedensel olarak etkiler. Medikal astrolojide Merkür ve Uranüs sinirlerle, sinir sistemleriyle alakalı. Bu ikilinin gergin açılarında zihinsel huzursuzluklar, sinirsel gerginlikler de artar. Uranüs’ün titreşimi yüksektir ve uyum sağlayamayan kişilerde beklenmedik şekilde dışa yansıyabilir. Anormal tepkiler görülebilir. Sinirsel gerginliklere karşın gevşeme teknikleri, meditasyon tarzı çalışmalar, nefes çalışmaları önerilebilir.

Teknolojik aletlerde bozulmalar

Astrolojik açıdan Merkür manyetik alandaki hızlı değişimlerle çok ilişkilidir ve Uranüs de Dünya manyetizması ile ilişkilendirilen gezegendir. Merkür-Uranüs karşıtlıklarının etkili olduğu zamanlarda manyetik alan da değişebilir. Bu etkileşime bağlı olarak elektronik aletlerle ilgili sıkıntılar, beklenmedik bozulmalar da olasıdır. Bu konuda temkinli olmak gerek. Bilgisayarlar, cep telefonları, mikrodalga fırınlar, televizyonlar gibi elektromanyetik değişimlerden etkilenecek teknolojik aletleri de dahil edebiliriz.

Haberin Devamı

Sinirlerinize hakim olun

Beyin fırtınası yapın

Merkür-Uranüs karşıtlığının etkili olduğu hafta genelinde sıra dışı fikirlere, kendimizce bazı küçük veya büyük keşiflerde bulunmaya açık bir zaman diliminde olacağız. Yeni ve yaratıcı fikirlerimizle etrafımızdakileri şaşırtabiliriz. İçinde bulunduğumuz sorunlarla ilgili sıra dışı, orijinal çözümler üretme kapasitemiz yüksek olacak. Bolca fikir alışverişi yapmamızda, aklımızda olan şeyleri diğer kişilere yansıtmamızda fayda var.

Yeniay civarındaki günlere dikkat

15 Kasım Pazar günü gerçekleşecek yeniay esnasında da etkili olan Merkür-Uranüs karşıtlığı 17 Kasım sabahı kesinleşiyor. Dolayısıyla elektromanyetik etkileşimin artacağı zamanlarda olacağız. Bunun birincil etkileri beklenmedik sarsıcı olaylar şeklinde kendini gösterebilir. Tabii böyle olunca insanın aklına ilk deprem riski geliyor. Her yeniayda deprem olmaz, ama orta ve yüksek şiddetteki depremlerin yeniaylarda daha çok görüldüğüne yönelik araştırmalar var. Malum, 15 Kasım’daki yeniay aynı zamanda bir SÜPERAY olacak. Bu yeniayın açılarının sert olmaması ise olumlu bir gösterge.

Haberin Devamı

Sinirlerinize hakim olun

Verilen sözler tutulmayabilir

Merkür-Uranüs karşıtlığının etkilerinden biri olarak bugünlerde verilen sözler tutulmayabilir. Dışarıdan gelen böyle bir durumla karşılaşabileceğimizi hesaba katmalı, ama bir taraftan da tutamayacağımız sözü vermekten imtina etmeliyiz. Hafta başından itibaren Venüs-Jüpiter karesinin etkilerinin de devrede olduğunu düşünürsek, özel ilişkilerimizle ilgili konularda da boyumuzun üzerinde işlere kalkışmaktan, abartılardan uzak durmamız yerinde olur.

Gereksiz harcamalardan uzak durun

Venüs-Jüpiter karesinin çok etkili olduğu haftanın ilk yarısında gereksiz harcama yapma veya herhangi bir şeye normalin üzerinde ödeme yapma riskimiz mevcut. Dolayısıyla alışverişlerde önceliklerimizi iyi belirlememiz, bize gerçekte nelerin lazım olduğunu saptamamız yerinde olur.

Sinirlerinize hakim olun

İlişkiler açısından önemli zamanlar

İlişkiler gezegeni Venüs’ün Jüpiter ve Satürn gezegenleriyle dik açılarının etkili olacağı bir haftaya giriyoruz. Dengesizliği ifade eden bu açılar hafta sonuna kadar etkili olacak. Dolayısıyla ilişkilerde şartları fazla zorlamasak isabet ederiz. Bu bağlamda pazartesi ve perşembe günleri dikkat çekiyor. Cumartesi ve pazar ise ilişkiler açısından olumlu bir enerji akışı var.

Haftanın günlerine göre değerlendirmeler

  • Pazartesi: Abartılı harcamalara, müsrifliğe açık olacağız. Önceliklerimizi iyi belirlememizde, gereğinden fazlaya kaçmamamızda fayda var. Bir şeyleri normal fiyatının üzerinde, yani pahalı almamak için iyi araştırma yapmalı. Akşam saatleri spor, yürüyüş ve hareket yaratmak açısından çok uygun.
  • Salı: Sabah saatlerinde özel ilişkiler açısından olumlu bir akış var. Ama sözlerin tutulmaması veya beklenenden farklı gelişmesine açık bir gündeyiz, farkında olalım. Anlaşmak, ek sıkışmak, bir işe nihai halini vermek açısından uygun bir günde değiliz. Tutamayacağımız sözleri vermeyelim!
  • Çarşamba: Günün ilk yarısını görüşmeler, toplantılar, yazışmalar, duyurular, tanıtımlar, alışverişler için kullanabiliriz. Günün ikinci yarısında, özellikle de akşam saatlerinde sert ve sakar bir enerji akışı var. Sakarlıklara ve kazalara açığız, aceleden kaçınalım!
  • Perşembe: Aklına ve tecrübesine güvendiğimiz kişilere danışabilir, tavsiyeler alabiliriz. Özel ilişkiler açısından ise sıkıntılı bir gün. Karşımızdaki kişiler üzerinde baskı yaratmasak iyi ederiz. Sert tepkiler alabiliriz.
  • Cuma: Beklenmedik, sert ve sarsıcı etki ve durum değişikliklerine açık olacağız. Ani gelişen ve hesapta olmayan durumlar karşısında çözüm üretmemiz gerekebilir. Sözler tutulmayabilir. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
  • Cumartesi: Günün ilk yarısı hareketli gözüküyor. Saat 16.21’de ilişkiler gezegeni Venüs Akrep burcuna, saat 23.39’da Güneş Yay burcuna geçiyor. İlişkilere daha derin ve duygusal yaklaşacağımız, geleceğe yönelik umutlarımızın artacağı bir sürece giriyoruz.
  • Pazar: Günün ilk yarısında özel ilişkiler açısından huzurlu bir zaman. Günün ikinci yarısı değişiklikler, yenilikler yapmak için uygun. Güzel sürprizlere açık bir gündeyiz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder