Öner Döşer Venüs gerilemesi başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Venüs gerilemesi başlıyor

13 ARALIK HAFTASINA ASTROLOJİK BAKIŞ

İlişkiler gezegeni Venüs, 19 Aralık Pazar günü 26 derece Oğlak burcunda gerilemeye başlıyor. Venüs gerilemesi dönemleri ilişkilerde gerileme ve zorlanma dönemleri olarak görülebilir. Ama aynı zamanda biraz geri çekilip ilişkilere daha dışarıdan bakma şansı da verir. Yani bu dönemde ilişkilere yönelik pozitif veya negatif kararlar almak yerine, durumu yeniden değerlendirmek için ideal zamanlardır aslında. İlişkimizde kendi söylem ve tavırlarımızı, karşımızdaki kişilere nasıl davrandığımızı, ilişkiden gerçekte ne beklediğimizi hem kendimizin hem de karşımızdaki kişilerin bu konudaki motivasyonlarını gözden geçirme zamanlarıdır.

Haberin Devamı

İlişkilerde atılacak önemli adımlar

Böyle hassas bir dönemde kalıcı kararlar alınmaması bu yüzden önerilir. Bu yüzden evlilik adımı atılması için uygun görülmemiştir. Ayrıca estetik değişiklikler, artistik ve sanatsal konularda yapılacak girişimler, dekorasyon değişiklikleri gibi Venüs doğasında temalarda da bu gezegenin geri hareketiyle gerilemeler, zorlanmalar görülebilir. Venüs gerilemesi 29 Ocak tarihinde tamamlanıyor.

Enerji akışı değişiyor

Aksiyon gezegeni Mars, 13 Aralık Pazartesi günü Yay burcuna geçiyor ve iletişim gezegeni Merkür de yine Pazartesi günü Oğlak burcuna geçiyor. Dolayısıyla aynı günde gezegen burç değiştirmeleriyle birlikte hayatımızda da farklı bir enerji akışı devreye giriyor.

Uluslararası ilişkilerde gerginlikler

Mars’ın Yay burcuna geçmesi, uluslararası alanda hareketi arttırırken, uluslararası ilişkilerde biraz daha gerginlikler yaratabilecek olan bir enerji içeriyor. Mars savaşkan, agresif bir enerjiyi anlattığı için yine politik alanda, hukuki konularda, din-inançlarla ilgili konularda agresyon da beraberinde getirebilir. Mars’ın Yay burcuna geçmesi yaklaşık takip eden iki ay boyunca etkili olacak.

Etik dışı davranışlar artabilir

Güney Ay Düğümü ile de kavuşum yapacağı Çarşamba günü civarında Mars’ın gölge yönlerini görebilir, harekete geçmenin olumsuz ya da hakkaniyetsiz veya gereğinden fazla agresif, mütecaviz kullanımına şahit olabiliriz. Kişisel anlamda ve uluslararası ilişkiler anlamında özellikle belden aşağı vurmaya çalışmalar, hak dışı, etik dışı girişim ve davranışlar söz konusu olabilir. Dikkatli olmamızda fayda var!

Haberin Devamı

İş hayatı ve kurumsal dünya hareketleniyor

Merkür’ün 13 Aralık Pazartesi gecesi saat 20.51’de Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte iş ve kariyerle ilgili konularda önemli kararların alınmaya başlayacağı bir zaman dilimine girmeye başlıyoruz. Merkür-Kiron karesinin etkili olduğu hafta sonunda yanlış sözlerle başkaları üzerinde yaralayıcı olmamak açısından sözlere dikkat etmekte fayda var.

Ekonomide zorlanma artıyor!

19 Aralık’ta başlayacak Venüs gerilemesi, özellikle de toprak elementi burçlardan biri olan Oğlak’ta olacağı ve bir müddet için Plüton ile de yakın derecelerde olacağı için, finansal alanda piyasalarda önemli zorlanmalara işaret ediyor. 19 Aralık’taki İkizler/Yay eksenindeki dolunay da finansal sıkıntıların global bazda işaretlerinin iyice görülmeye başlayacağını düşündürüyor. 4 Aralık’taki Yay burcu yeniayının (Güneş tutulması aynı zamanda) bize getirdiği şeylerin global alana yansıyan sonuçlarını 19 Aralık civarında göreceğiz.

Haberin Devamı

Yaralı şifacının gerilemesi bitiyor

Pazar günü yaralı şifacı olarak tanıdığımız Kiron Koç burcunda direkt harekete dönüyor. Şimdiye kadar kendimizi ifade etmekte zorlandığımız, yaralandığımız, özgüven gerektiren ve girişim cesaretimizi öne çıkartan konularda bekleten enerjiler artık devre dışı kalmaya başlıyor. Yani girişim isteyen işlerde artık harekete geçebiliriz.

İkizler burcunda dolunay

Pazar günü İkizler burcunun 27 derecesinde gerçekleşecek dolunay iletişim alanında çok önemli bir hareketliliğe işaret ediyor. Dolunay derecesi Polaris ve Betelgeus yıldızlarıyla da birleşiyor ve yeni, farklı ve yol gösterici bilgiler ortaya çıkabilecektir. Betelgeus enerjinin pürüzsüzce akışını ifade eden bir yıldız olarak bu dönemde bilgi ve iletişim güçlü ve engellenmemiş bir şekilde akabileceğine işaret etmekte. Jüpiter ile uyumlu açıda gerçekleşen dolunay, astroloji de dâhil olmak üzere, eğitsel kadim bilgilerin evrensel prensipler içeren bilgilerin, insanların ufkunu açacak bilgiler yönünde güzel gelişmelere göz kırpan etkileri ile umut yaratmakta. Güneş’in Galaktik Merkez ile hizalandığı, bu dolunayda Kozmos’dan güzel bir enerji akışı, ilham ve vizyon alıyoruz. Kendimizi evrene açabilir, bu güzel enerji akışını değerlendirebiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

13 Aralık Pazartesi Mars 12.52’de Yay burcuna geçiyor, ikili ilişkilerde dengeli bir akış olasılığımız var. Önemli, etkili pozisyondaki kişilere başvuruda bulunmak, talepte bulunmak adına bugünü kullanabiliriz. Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle beraber akşam saatlerinden itibaren daha mantıklı kararlar alabileceğimiz bir sürece de gireceğiz.

14 Aralık Salı Öğleden sonra daha sağlam ve kalıcı adımlar atmak, toplantılar yapmak için uygun bir atmosferde olacağız. Önemli kişilerle iletişimde bulunabilir, bilgi paylaşabiliriz. Tanıtım, pazarlama, yayıncılık ve seyahatlerle ilgili işler için uygun. Gece saatlerinde ise zorlu, yön değiştirici, beklenmedik yönde gelişecek durumlara açık olabiliriz.

15 Aralık Çarşamba Günün ilk yarısında zorlu, dengesiz akan bir enerji akışı var. Planlar beklenenin dışına taşabilir. Bu yüzden önemli kararlarımızı günün ilerleyen saatlerine alabiliriz. Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu devrede, dolayısıyla etik dışılığa, belden aşağı vurmalara, yanlış kararlara açık bir zaman diliminde olabiliriz. Karma yaratmayalım!

16 Aralık Perşembe Öğle saatleri civarından itibaren ikili ilişkilerde güzel gelişmelere göz kırpan bir enerji akışı var. Kişisel bakımla ilgili konularda günün özellikle bu öğle sonraki saatlerini kullanabiliriz. Akşam saatlerindeyse abartılı boyumuzu, haddimizi aşan beyanlara açık bir zaman diliminde olacağız, dikkat!

17 Aralık Cuma Sabah saatlerinde gergin, elektrikli, kazalara, sakarlıklara davetiye çıkartan bir enerji akışı var. Acelecilikten uzak dursak iyi ederiz. Akşam saatlerinde daha olgun, aklı başında bir akış var. Olgun kişilerle bir araya gelmek, fikirleri olgunlaştırmak, konuşmalar yapmak, toplantılar yapmak için uygun bir atmosferde olacağız.

18 Aralık Cumartesi Gün genelinde belirsizlik içeren bir enerji akışı var. Netleşmekte zorlanabiliriz ve kararlılık kazanmanın zorlaştığı ve enerjinin dengesiz aktığı bir günde olduğumuzdan büyük kararlardan kaçınsak isabet ederiz.

19 Aralık Pazar Sabah saatlerinde İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay, bilgi ve iletişimin çok yoğunlaşacağını gösteriyor. Günün ikinci yarısında Venüs Oğlak burcunda gerilemeye başlıyor, dolayısıyla uzun vadeli ve sağlam ilişkilere adım atma konusunu iyi düşünmemiz, acele etmekten kaçınmamız gereken bir zaman dilimine giriyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder