Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Dekolte güzelliği için kışı beklemeyin
HABERİ PAYLAŞ

Dekolte güzelliği için kışı beklemeyin

Alt yüz, dudak etrafı, çene, gıdı, boyun bölgelerini içine alan dekolte bölgemiz ve ellerimiz, yaşımızı en sık ele veren bölgeler… Güneş, kirli hava, yanlış beslenme, sigara, yaşın ilerlemesine bağlı olarak cilde parlaklığını veren hormonların azalması, cildin neminin azalması, sık kilo alıp verme ve genetik faktörler ciltte kırışıklıklara ve sarkmalara neden olabiliyor. Bu sorunların tedavisinde ise iyileşme süreçlerindeki farklı nedenlerden dolayı ağırlıklı olarak kış ayları tercih ediliyor. Oysa estetikte gelişen en son teknolojiler sayesinde bu uygulamaları en sıcak yaz aylarında bile yaptırmak mümkün. Bu haftaki yazımda size bahsettiğim şikayetlerin çözümü olarak endolift lazer ağı ve kök hücre uygulamalarını anlatacağım.

Haberin Devamı

Tüm dünyada giderek yaygınlaşan, sunduğu fayda ile büyük ilgi gören uygulamalardan olan endolift lazer ağı ve kök hücre uygulamalarıyla, yılın her döneminde kırışıklıklara ve sarkmalara çözüm sağlamak mümkün. Artık genel anestezi ile yapılan yüz germe, boyun germe gibi uzun süren, ameliyatlardan sonra 1-2 gün hastanede kalmanız gereken, iyileşme ve sosyal hayata geri dönme süreci uzun olan bu zorlu ameliyatların yerini yeni teknolojiler aldı. Yeni teknolojilerle yapılan bu tedavilerde; yara izi, morarma, şişme gibi problemler yaşanmadığı için uygulanan işlemin ardından kişi hayatına hiç ara vermeden kaldığı yerden devam edebiliyor.

Bu nedenle dekolte kırışıklıklarının çözümü için endolift lazer ağı ve kök hücre uygulamalarını hayatınıza ara vermeden, yaz aylarında dahi rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Türkiye için çok yeni olan endolift lazer ağı, dünyada yaklaşık 15 yıldır kullanılan bir lazer teknolojisi, en sık da Amerika ve İtalya’da kullanılıyor.

Bilinen geleneksel tedavi yöntemlerine göre çok hızlı ve kalıcı çözüm sunan bu yöntemle sadece 45 dakikada, mutluluğa ulaşmak mümkün oluyor. Kesi gerektirmeden ve iz bırakmadan uygulanabilen bu yöntemle, yüz ve boyundaki yağlanmalar, sarkmalar, kırışıklıklar ve lekeler gideriliyor. Endolift lazer yapılan bölgede cilt altında ısı kontrolü artırılarak istenilen bölgelerde yağ yakılıp küçültülüyor, kırışıklıklar açılıyor, çene hattı ve yüz kontürü belirginleşiyor. Yapılan işlemle yeni damar oluşumu teşvik edildiği için cilt sıkılaşıyor. Tek bir seansta istenen en iyi sonuca ulaşmak mümkün ama yaş, genetik, yan hastalıkları olan hastalarda bazen 6 ay sonra ikinci bir uygulama da yapabiliyoruz.

Haberin Devamı

Ömür boyu kalıcı çözüm: Kök hücre uygulaması

Kök hücreler kendini yenileme yeteneğine sahip olan ve hasar görmüş hücrelerin yerine sağlıklı hücreler oluşturmak için kullanılan özel hücrelerdir. Yaşlanma, güneş, hormonlar, sigara gibi etkenler cildin elastikiyetini ve nemini kaybetmesi neden oluyor. Yıpranan ve yaşlanan cilde en etkili tek tedavi yöntemi kök hücredir.

Cilt altı yağ dokusundan alınan yağlardan elde edilen kök hücrelerin cilde enjekte edilmesiyle uygulanan kök hücre tedavisinde, lokal anestezi kullanılır. Herhangi bir alerji riski barındırmayan bu yöntem, ömür boyu kalıcı bir etki yaratır. Geleneksel kırışıklık operasyonlarında kullanılan protez ve silikon yerine kök hücre kullanılarak, ömür boyu etki garanti altına alınır. Kök hücre uygulamasının bir diğer avantajı da iyileşme süreci gerektirmemesidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder