Bağışıklık sistemini güçlü tutan kazanır

YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

HPV’nin neden olduğu virüsler bir kez vücuda girince ömür boyu kalıyor. Tedavi edilseler bile bağışıklık sistemi güçsüz kaldığında yine ortaya çıkıyorlar. Yaşam şeklinizi değiştirip düzenli ve sağlıklı beslenin, spor yapın.

Düşük riski olabilirmiş

Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim; bchg sonucunu yazıyorum. Bugün doktorum “Düşük riski olabilir” dedi. Tiroide bağlı nodülerim var. Bu etkiler mi? Test sonucu sonradan yükselir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 1 hafta içinde bhcg (gebelik) hormonunuzdaki yükseliş çok iç açıcı değil. Sanırım doktorunuz buna bakıp düşük riskiniz olduğunu söylemiş. Çok ufak da olsa dış gebelik ihtimali de olabilir.

Eğer kandaki gebelik hormonu yükselmeye devam etmesine rağmen kese görülmüyorsa bu durumun da akla getirilmesi iyi olur.

Tiroid bezi hastalıkları düşük riskini artırdığından tiroid hormonlarınızın normal sınırlarda olması sağlıklı bir gebelik için büyük önem taşır.

Yenileri çıktı

32 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Dondurma işlemi yapıldı, genital bölgedeki siğillerim geçti. Onlardan farklı olarak başka siğiller de çıktı. Doktorum krem verdi. Bu krem işe yarar mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, vücuda bir kere HPV girdiği zaman ne yazık ki ömür boyu kalır. Bağışıklık sisteminiz güçsüz kaldığında genellikle aktif hale geçer ve sizin durumunuzda da görüldüğü gibi siğiller nüks eder.

Size verilen krem, yakma veya dondurma işlemleri sadece siğillerinizin o an için geçmesini sağlar, HPV’yi yok edici bir etkileri olamadığından bu işlemlerden bir süre sonra tekrar yeni lezyonların çıkma riski vardır. Krem uzun sürede (4-6 hafta) kullanıldıktan sonra etkisini gösteren ve düzenli kullanılması gereken bir yöntemdir.

Eğer “Usanmadan uygularım” derseniz sonuçları aynı olacak, siğillerinizi geçirecektir. Size önerim sağlıklı beslenmeniz, spor yapmanız ve sigara alkolden uzak durarak bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya çalışmanızdır. Ancak bu sayede nüks sıklığı ve sayısı azalacaktır.

Çocuğumuz olur mu?

Eşimin varikosel ameliyatından 2 yıl sonra yaptırdığı test sonuçlarını size yolluyorum. Acaba bu yollarla çocuğumuz olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, göndermiş olduğunuz sperm sonucu gayet normal. Bu spermle sizin rahatlıkla gebe kalmanızı bekleriz. Kaç yıldır çocuk istediğinizi yazmamışsınız.

Ama 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen bu sperm değerleriyle hamile kalamadıysanız mutlaka sizin de detaylı incelenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu değerlerle çocuk sahibi olamamanızın sebebi eşiniz değil gibi duruyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder