Opr. Dr. Hande Akbaş Bebeğin kalp atışlarını duymak için bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Bebeğin kalp atışlarını duymak için bekleyin

Hamileler heyecanlı, bebeklerine ait kalp atışlarını hemen duymak istiyorlar. Kalp atışları genellikle 5’inci haftadan itibaren duyulabilir hale gelir. Ama karından ultrasonla baktırmak istiyorsanız o zaman 7’nci haftayı beklemelisiniz...

Ne zaman duyulur?

29 yaşındayım ve 6 haftalık gebeyim. Bebeğin kalp atışını karından görmek için kaçıncı haftada ultrasona girmeliyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kalp atışları genellikle 5’inci hafta sonunda görünür. Karından baktırmak istiyorsanız 7’nci haftadan itibaren dolu idrar torbasıyla ultrasona girin. Doktorun kullandığı ultrasonografi cihazının kalitesi de etkilidir.

Haberin Devamı

Bu artış normal değil mi?

1 Temmuz’da 5’inci gün blast embriyo transferi oldum. Sonuçlarını size yazıyorum. Acaba yükselme normal mi yoksa her 48 saatte en az 2 kat mı artması gerekiyor? Çok tedirginim.

CEVAP

Sevgili okuyucum, ikinci kan testi ne yazık ki istenilen düzeyde artmamış. Bu iki şeyi gösteriyor olabilir. Ya gebeliğiniz sağlıksız ve bir süre sonra düşükle sonuçlanacak ya da dış gebelik olabilir. Bunu ilerleyen günlerde söyleyebiliriz. Sıkı takipte kalın ve bhcg değerlerinizin seyrine göre karar verilsin. Bir süre sonra kan değerleriniz düşerse herhangi bir müdahaleye gerek kalmayacaktır.

Polikistik over miyim?

Adetimin 3’üncü günü yapılan test sonuçlarımı size yazıyorum. Polikistik over olabileceğim söylendi. Ultrason sonucum da normal. Bu tahlile göre polikistik over olabilir miyim? Tahlillerimde bir anormallik var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, göndermiş olduğunuz hormon değerleri tamamen normal sınırlardadır. Herhangi bir sorununuz da yoksa polikistik over sendromu korkusuyla niçin bu testleri yaptırdığınızı anlayamadım. Eğer adet düzensizliğiniz varsa hormonal kaynaklı gibi durmuyor rahat edebilirsiniz.

Erken adet gördüm

24 yaşındayım, 45 kiloyum. İlk gece pembe bile denilemeyecek, çok az lekelenme oldu. Birkaç gün sonra grip oldum. Acil serviste doktor kan ve idrar tahlili yaptı. İdrarımda cok fazla kan görüldü. Taş düşürdüğümü sandılar, değilmiş. Yeni ultrason çektirmiştim, safra kesem ve böbreklerim temiz. Ertesi gün 10 gün erken adet gördüm. Bana neler oluyor? Kızlık zarıma aynayla bakınca parça parça deriler gördüm. Yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, ilk kez ilişkiye girmiş bir kadında kanama olması son derece doğaldır. Vajina ve idrar yolları birbirlerine çok yakın olduğundan kanamanın tam olarak nereden geldiğini anlayamamış olabilirsiniz. Ayrıca kanama hiç de olmayabilirdi. Her bakire kadında ilk ilişki sonrası kanama olacak diye bir kural bulunmamaktadır. Siz aynada bakmakla kızlık zarınızı muayene edemezsiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder