Opr. Dr. Hande Akbaş Belirtileri iyi takip edin
HABERİ PAYLAŞ

Belirtileri iyi takip edin

Her kadında vajinal akıntı görülebilir. Önemli olan miktarındaki ani değişiklikler ve kötü kokuyla ortaya çıkmış olması. Eğer böyle bir sorun varsa hemen doktora başvurun, enfeksiyon belirtisi olabilir.

Kızımda da akıntı var

17 yaşındaki kızımda akıntı olduğunu fark ettim. Acaba sorunu mu var? Doktora götürsem mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, evli ya da bekar her kadında vajinal akıntı olabilir. Miktarı kadından kadına değişiklik göstermekle birlikte, adet döneminin hangi gününde olunmasıyla bile kıvamında ve renginde değişiklik görülür. Kızınızla konuşun. Mevcut akıntısı uzun süredir varsa ve miktarı zaman zaman değişiyorsa büyük ihtimalle normaldir. Ama miktarında ani artışlar olmuşsa ve eskiye göre kötü koku eklenmişse o zaman bir kadın doğum uzmanına muayene olması gerekebilir.

Haberin Devamı

Hap yüzünden mi?

Eşimle 2 hafta önce ilişkiye girdik. Ancak ben hamile kalmak istemediğim için ertesi gün hapı alıp içtim. Ama nedense mide bulantılarım her gün devam ediyor. Doktora gittim “Bir haftada belli olmaz” dedi. 10 gün sonra kan testi yaptırmamı söyledi. Hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, mide bulantılarınız kullanmış olduğunuz ertesi gün haplarının yüksek doz hormon içermesinden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca döllenme olduktan 5 gün sonra kanda gebelik hormonu bakılarak gebe kalıp kalmadığınız anlaşılabilir. Eğer uzun vadede kesinlikle çocuk düşünmüyorsanız bu tür ertesi gün haplarını kullanmak yerine doğum kontrol ilacına başlamanız daha uygun olacaktır.

Neden kaşıntı oluyor?

25 yaşındayım, vajinamda zaman zaman kaşıntı oluyor. Çekindiğim için doktora gidip muayene olamadım. Sizce önemli bir sorun olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, vajinadaki kaşıntılar, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, aşırı dar kıyafetler giymekten veya spordan sonra uzun süre ıslak iç çamaşırla kalınmasıyla gelişen mantar enfeksiyonlarına bağlı olabilir. En iyisi duş sonrası o bölgede kaşıntınız varsa o zaman mutlaka bir doktora giderek muayene olun.

Kimyasal gebelik yaşadım

30’uncu haftada bebeğimi kaybettim, sezaryen yaptırıldı. Sebebi de Ace DD kan pıhtılaşma mutasyonu olarak söylendi. 1 yıl sonra kimyasal gebelik yaşadım, tüplerimde yapışıklık olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, sizin ve eşinizin genetik açıdan kromozomlarınıza bakılması gerekir. Ayrıca rahim filmi de çektirin. Kimyasal gebelik tüplerinizdeki sıkıntı yüzünden de olabileceği gibi, geçirdiğiniz sezaryene bağlı olarak da tüplerinizde sorun çıkmış olabilir. Bu tetkikler sonuçlanana kadar lütfen hamile kalmamak için korunun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder