Opr. Dr. Hande Akbaş Erteleme süresi 1 haftayı geçmemeli
HABERİ PAYLAŞ

Erteleme süresi 1 haftayı geçmemeli

Adet, sınav ya da evlilik tarihi gibi günlerde ertelenebilir. Bu yönteme sıklıkla başvurmamak ve doktora gitmek önemli. Ayrıca erteleme süresi kesinlikle 1 haftayı geçmemeli.

Kanamam var

48 yaşındayım. 14 gündür adet kanamam var. Bir süredir çok nar suyu içtim. Bitkisel yöntemlere ilgilenen bir hoca narın rahim kalınlaşması yapacağını söylüyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bitkisel tedavi yöntemleri dünyanın her yerinde tıbbi tedaviye yardımcı yöntem olarak kullanılır. Tek başlarına sanki ilaç gibi kullanılmalarını kesinlikle önermem. Lütfen, tüm bu tedavileri bırakın ve kanamanız devam ediyorsa veya tekrar başlıyorsa lütfen bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurun. Rahimde normalden fazla bir kalınlaşma tespit edilirse o zaman mutlaka rahim içinden biyopsi yapılması gerekir.

Haberin Devamı

Ertelenir mi?

26 yaşındayım, 12 Şubat’ta evleneceğim. Adet günü nikaha denk geliyor. Acaba birkaç gün adeti ertelemek mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hemen doktora başvurun ki muayene olun. Rahim ve yumurtalıklarda bir sorun yoksa hem korunma amacıyla hem de düğün tarihinize denk gelen adetin geciktirilebilmesi için doktor size uygun bir ilaç verir. Erteleme süresi 1 haftayı geçmemeli.

Adet düzensizliği mi?

37 yaşındayım. Geçen ay 25 günde adet gördüm. Bu ay 33 gün oldu, adet görmedim. Gebe kalmaya çalışıyorum. Acaba bu durum adet düzensizliği midir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle 21-37 günler arasında olan adet dönemleri doğal kabul edilir. Ancak sizde bir erken, bir geç olmalar başladıysa, yaşınız da 37 olduğu için hem yumurtalık rezervinize bakılması hem de eşlik eden herhangi bir hormonal bozukluk olup olmadığının anlaşılabilmesi için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanızı öneririm.

Nasıl korunayım?

37 yaşındayım, 3 aylık bebeğim var. Eşimle çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Şimdi nasıl bir korunma yöntemi önerirsiniz? Haplar emzirdiğim çocuğuma zarar verir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, emziren annelerde doğum kontrol ilacı kullanılması sakıncalıdır. Doğum yapmış kadınlarda en iyi yöntem spiral denilen rahim içi araç yerleştirilmesidir. Bebekle uğraşırken düzenli hap kullanmak kolaylıkla unutulabildiği için bu yöntemin kullanımı da sizin için daha rahat olacaktır. Ayrıca aylık ya da 3 aylık yapılan birtakım iğneler mevcut. Onu da emziren annelere önerebiliyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder