Opr. Dr. Hande Akbaş Eşinizin de tedavi edilmesi gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Eşinizin de tedavi edilmesi gerekir

Koyu renkli, kokulu akıntı akla enfeksiyonu getirir. Doktora gidip ilaca başlayın. Eşinizle ilişkide prezervatif kullanmıyorsanız onun da tedavisi şarttır. O da taşıyıcı olduğundan siz iyileşseniz bile mikrobu yeniden bulaştırabilir

3 kez aşılama yapıldı

27 yaşındayım. Uzun yıllar polikistik over nedeniyle tedavi görüyorum. 3 kez aşılama yapıldı, gebe kalamadım. Nasıl anne olurum?

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromlu hastalarda adet düzensizliği şeklinde kendini gösteren yumurtlama bozuklukları varsa, genellikle bebek sahibi olabilmek için biz uzmanlarının yardımlarına ihtiyaç duyarlar. Sizde en olumlu yön, yumurtalık rezervinizin bol olmasıdır.

Haberin Devamı

Genel yaklaşım hasta 3 kez aşılamayla gebe kalamamışsa vakit kaybetmeyip tüp bebeğe geçilmesidir. Deneyimli ellerde gebelik şansınız embriyo başına yüzde 30-35 olacaktır.

Sebebi kullandığım hap mı?

27 yaşındayım. 4 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bu ay adetim 1 ay gecikti. 2 kez hamilelik testi yaptım, sonuç negatif. Ayrıca sol kasığımda çok ağrı var. Acaba adetimin gecikmesi kullandığım doğum kontrol hapından kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hapınızı düzenli kullanmanıza rağmen adetiniz gecikmiş. Size önerim doktorunuza danışarak başka dozda ve içeriği daha farklı hormon içeren hap formuna geçmeniz.

Akıntım koyu ve kokulu

30 yaşındayım, 9 aylık evliyim. Sorunum sürekli akıntımın olması ve idrarımın çok koyu renk ve kokulu gelmesi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, koyu renkli ve kokulu akıntı olması direkt olarak o bölgede enfeksiyon olduğunu düşündürüyor. Lütfen enfeksiyon daha fazla ilerlemeden jinekoloğa başvurarak o bölgeden kültür aldırtıp sonucuna göre hangi bakteri ürediyse gerekli ilaçları başlayın. Göreceksiniz kısa sürede koku kaybolacak, akıntı şeffaf bir hal alacak.

Bu arada çiftler kondom kullanmadan ilişki yaşıyorsa mutlaka eşinizin de tedavisi gerekir ki siz iyileştikten sonra o taşıyıcı olup size tekrar mikrop bulaştırmasın. İdrarınızdaki kokunun kaynağı da büyük ihtimalle vajinal bölgedeki enfeksiyondur. Kullandığınız ilaç bu şikayetinize de iyi gelecektir. Ayrıca bol sıvı tüketmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder