Opr. Dr. Hande Akbaş Gebelik boyunca 10-15 kilo alınabilir
HABERİ PAYLAŞ

Gebelik boyunca 10-15 kilo alınabilir

Haberin Devamı

Tek çocuğa hamile olan kadınların gebelik boyunca 10-15 kilo alması idealdir. İkizlere gebeyseniz daha fazla da olabilir. Bu rakamların üzerinde kilo almak sorunlara yol açabilir. Gebelik beslenmesine çok dikkat edin...

Gebe kalmak istiyorum ama...

30 yaşındayım. Birkaç aya kadar eşimle birlikte çocuk düşünüyoruz. Kilo almaya çok yatkın bir kadınım. Merak ettiğim gebelikte ideal kilo alımı ne kadar olmalıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tipik olarak, gebe bir kadın hamile olmayan bir kadına kıyasla günde 300 kalori daha fazla almalıdır. Toplamda da 10-15 kilo alarak gebeliğinizi tamamlamanız en ideali olacaktır. İkiz veya daha fazla sayıda bebek için tabii ki kilo alımı da daha fazla olmalıdır. Tekiz gebeliklerde 15 kilogramın üstünde her türlü gebelik komplikasyonlarında belirgin artış olduğu saptanmıştır. Bu sebeple hamilelikte bilinçli beslenmek çok önemlidir.

Adetimi nasıl düzene sokabilirim?

Ben düzensiz adet görüyorum, adetimi nasıl düzene sokabilirim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet düzensizliğinin pek çok nedeni olabilir. Sebebi anlamak için mutlaka jinekolojik muayene olmalısınız. Bu tür düzensiz kanamalar hormona ya da rahim içi veya rahim anormallikleri dahil pek nedenden kaynaklanıyor olabilir. Tespit edilen soruna yönelik tedavi yapılarak adetleriniz düzen sokulacaktır. K

ızım adet görmedi ama kıllanma başladı

11 yaşında kızım var. Kızım bu aralar çok agresifleşti, hemen her şeye kızıp bağırıyor. Bir de özel yerlerinde kullanma var. Ne yapmam gerekiyor? Daha adet görmeye başlamadı.

CEVAP

Sevgili okuyucum, kızınızın ergenlik çağı başlamakta olduğunda duygu durumunda değişiklikler, kıllanma, memelerinde büyüme ve adet görme çok doğal bulgulardır. Bu dönemde üzerine gitmemeniz, ona herkesin vücudunda bu tür değişiklikler yaşadığından ve bu sürecin son derece doğal olduğundan bahsetmeniz çok iyi olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder