Opr. Dr. Hande Akbaş Gebelikte bel ağrısı görülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Gebelikte bel ağrısı görülebilir

Haberin Devamı

Hamilelik boyunca bebeğin ağırlaşmasına bağlı olarak omurgaya binen yük dengesi değişiyor. Bu da anne adayının bel ağrısı çekmesine neden oluyor. Ağrınız çoksa direnmeyin, altında yatan başka bir neden olup olmadığını mutlaka öğrenin...

Memeden akıntı geliyor


7 haftalık hamileyim. Mememden suya benzer şeffaf bir akıntı ve sarı akıntı geliyor. Acaba bu normal mi? CEVAP Değerli okuyucum, normalde memeden sıkıldığında şeffaf bir sıvı gelmesi normaldir. Eğer sarı, yeşil bir akıntıysa en azından meme ultrasonu yaptırarak kist ya da başka bir oluşum var mı bakılabilir. Ultrason x ışını içermediğinden gebelikte yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ultrasonografi normal ise, şu an için başka bir şey yaptırmanıza gerek yoktur. Hamileliğe bağlı süt oluşumu henüz başlamadığından şu andaki mevcut sorununuzun gebeliğinizle alakası bulunmamaktadır.

Bel ağrısı çekiyorum

28 yaşındayım, 6 aylık hamileyim. 2 haftadır bel ağrısından yakınıyorum. Acaba bu normal mi? Acaba doktora başvurmalı mıyım? CEVAP Değerli okuyucum, gebeliğin bu döneminde bebeğin ağırlaşmasına bağlı olarak omurganıza binen yük dengesi değiştiğinden bel ağrıları oluşabilir. Yine de bu dönemde erken doğum tehditi de yaşıyor olabileceğinizden öncelikle size takip eden doktorunuza başvurmanızı öneririm. Hem ultrasonda rahim boyu uzunluğuna hemde nst denilen cihazda kasılmalarınızın olup olmadığına bakılmalı. Yaşadığınız bu ağrıların erken doğum tehditine bağlı kasılmalar mı yoksa ağırlığa bağlı omurga ağrısı mı olduğu anlaşılabilecektir.

Depresyondayım


25 yaşındayım. Eşim 33 yaşında. Çocuk sahibi olmak istiyorum ama 2 yıldır olmuyor. Hastalığımın adı hiperprolateni. Depresyona girdim. Tedavi görüyorum. Sizce çocuğum olur mu? İyileşebilir miyim? Adetim de düzensiz. Bazen 1 hafta, bazen 1.5 ay olmuyor. (Prolaktin 37.5) CEVAP Değerli okuyucum, hiperprolaktinemi denilen durum kanda prolaktin denilen süt hormonunun yüksek olmasıdır. Birçok nedeni olabilir. Beynin iyi huylu bazı tümörleri, kullanılan bazı ilaçlar, stres, uykusuzluk, tiroid bezi hastalıkları buna neden olabilir. Genellikle bu hastalıklarda değerler epey yüksek olmaktadır. Normal sınırın 30 olduğu varsayılırsa sizde 37 çıkmış olması çok da kötü bir durum değildir. Öncelikle tiroid hormon düzeylerinize baktırmanızı öneririm. Eğer normal ise, bazen polikistik over sendromunda bile prolaktin hormon yüksekliği eşlik edebilir. Keza siz de 5-6 haftada bir adet görmekten şikayet etmişsiniz. Çocuk olmaması nedeni prolaktin yüksekliği yerine polikistik over sendromu olabilir. Prolatin yüksekliği ilaçlarla kolay kontrol altına alınabildiğinden buna üzülmek yerine 2 yıldır çocuk sahibi olamamanızın nedenini detaylı araştırtmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder