Opr. Dr. Hande Akbaş Hormonal düzensizliğin işareti
HABERİ PAYLAŞ

Hormonal düzensizliğin işareti

Haberin Devamı

Adetlerin düzenli olması çok önemli. Eğer düzensizlik ve kanama miktarında azalma görülmeye başlandıysa mutlaka bir kadın doğum uzmanına muayene olmak gerekir. Çünkü bu durum hormonal düzensizliğin belirtisi olabilir...

Karın ağrım çok

19 yaşındayım, idrar yolu enfeksiyonum vardı. İlaç kullandım. Adet olunca son günlerine doğru kahverengi akıntı geldi. Karın ağrım çok. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kullanmış olduğunuz ilaçlar bazen adetinizi etkileyebilir. Bu yüzden sadece bir kereye mahsus olarak adet bitiminde lekelenme yaşadıysanız, bu endişelenecek bir durum yaratmamaktadır. Ama bu durum her adetinizin bitiminde devam ediyorsa mutlaka bir kadın doğum uzmanına giderek ultrasona girmeli, yumurtalık ve rahminize baktırmalı, gerekli görülürse bir takım hormon düzeylerinizi ölçtürmelisiniz. Yaşınız genç olduğu için önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum. İdrar yolu enfeksiyonunuzun ise tam olarak geçtiğinden mutlaka emin olun aksi taktirde enfeksiyon tekrar edebilir veya böbreklerinize kadar ilerleyebilir. Lütfen daima günde 2-3 litre su için.

İlaç kullanıyorum ama...

1 yıldır evliyim. 2 aydır yumurtlamayı arttıran bir ilaç kullanıyorum. Ama yine de bir sonuç alamadık. Eşimde de bende de bir sorun görünmüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, uzun süredir kullandığınız bu ilaç ile bir sonuç alamadıysanız öncelikle bu konuda uzman birine başvurun. Her şeyin yeterince iyi araştırılıp araştırılmadığından emin olun. Halen bir sebep bulunamaması durumunda o zaman aşılama, tüp bebek gibi daha sonraki aşamalara geçmenizi öneririm.

Kanamalarım düzensizleşti

35 yaşındayım. 3 aydır adetlerim çok düzensizleşti, kanamalarım azalmaya başladı. Bu yaştan sonra çocuk sahibi olur muyum?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet düzensizliği ve miktarında azalma en başta hormonal düzensizliğin belirtisi olabilir. Mutlaka muayene olmalısınız. Yumurtalık rezervinize bu alanda uzman bir doktor tarafından baktırmalı, ardından kanda birtakım hormon düzeylerinin ölçümüyle sebebin anlaşılmasına çalışılmalıdır. Ailenizde var mı bilmiyorum. Ancak bazen erken menopoz başlangıcı bu tür bulgularla seyredebilir. Çocuk sahibi olup olamayacağınız ancak rezervinize ve kandaki hormon seviyelerinize bakıldıktan sonra söylenebilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder