Opr. Dr. Hande Akbaş İlacı düzenli içmezseniz adet düzensizliği başlar
HABERİ PAYLAŞ

İlacı düzenli içmezseniz adet düzensizliği başlar

Doğum kontrol ilaçlarının her gün aynı saatte alınması ve doktorun önerdiği şekliyle kullanılması gerekiyor. Sık sık unutursanız adetlerde düzensizlik başlar.

Aynı günde 4 ilaç içtim

28 yaşındayım. Yanlışlıkla bir günde 4 tane doğum kontrol hapı aldım. Akşama tek memeden sarı akıntı geldi, çok azdı. Acaba bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kendinize bir zaman belirleyin ve her gün aynı saatte ilacı düzenli için. Bir kereden sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama bu hep devam ederse adetlerinizde düzensizlik başlar. Bugünden itibaren bir tane alarak ilacı kesmeden 21 güne tamamlayın. Memenizden gelen akıntının ilacı 4 tane almanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Yine de meme muayenesi yaptırıp meme ultrasonu çektirmeniz iyi olur.

Haberin Devamı

Geciktirici kullandım

34 yaşındayım, düğünümden önce adet geciktirici kullandım. Adet düzenimi etkiler mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, zorunlu haller dışında adet düzeniyle oynanmasını pek tercih etmiyoruz. Bu tür ilaçlar hormon içerirler. Beklendiği üzere yan etkileri sıktır. Adetiniz ilacı bıraktıktan sonra bir hafta içinde başlamazsa doktora başvurmanızı öneririm. Bir kerelik kullanım olduğu için düzeninizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum, sonrasında kullanmamanızı tavsiye ederim.

Psikolojim bozuldu

Adet düzensizliği yaşıyorum ve anne olamıyorum. 6 aydır adet görmedim. Polikistik over sendromum var. Hangi doktora gitsem ilaç veriyorlar. O ilaçlar şişkinlik ve kıllanma yapıyor. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet düzensizliğinizin en önemli sebebi polikistik over sendromu. Kesin tedavisi bulunmadığından gittiğiniz doktorlar daha çok neye yönelik şikayetiniz varsa ona göre tedavi uygular. Şişkinliğiniz ilaçlardan değil, polikistik over’e bağlı metabolizmanızdaki değişikliklerden. Çocuk istiyorsanız, doktorların yardımımızı almadan gebe kalabilmeniz zor görünüyor. Çünkü kendi kendinize 6 aydır adet görememeniz yumurtlamanızın olmadığını gösterir. Bir an önce harekete geçin.

Spirali vardı

Annemde 4 yıldır spiral vardı. Ama annemin midesi bulanıyor, başı dönüyor. Arada kanaması oluyor. Kusma ve aşerme de var. Acaba annem hamile mi? Ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, mide bulantısı, baş ağrısı ya da dönme birçok hastalıkta gördüğümüz şikayetler olduğundan tek başına gebelik demek doğru olmaz. Size önerim annenizi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene ettirmeniz, spiral yerinde mi baktırmanız. Gerekirse kanda bhcg isteyerek gebe mi, değil mi kesin anlaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder