Opr. Dr. Hande Akbaş Kasık ağrısı bir süre sonra geçer
HABERİ PAYLAŞ

Kasık ağrısı bir süre sonra geçer

Gebe kalmak isteyen bazı kadınlara yumurta çatlatma iğnesi yapılıyor. Bu nedenle kasık ağrısı görülüyor. Telaşa kapılmayın, bu tür ağrılar bir süre sonra kendiliğinden geçiyor...

Çektiğim ağrı normal mi?

13 Ağustos’ta göbekten yumurta çatlatma iğnesi yapıldı. Doktorum 36 saat sonra ilişkiye girmemizi önerdi. İlişki sonrasında inanılmaz kasık ağrısı ve karın şişliği oluştu. Acaba yaşadığım normal mi? Bu ağrının ve şişliğin sebebi ne olabilir?

CEVAP Sevgili okuyucum, kasık ağrısının sebebi yumurtlamanız olabilir. Muhtemelen gelişmiş olan bir yumurtanız vardı ki doktorunuz bunun için çatlatma iğnesi verdi. Muhtemelen ilişkiye bağlı olarak çatlama gerçekleşmiş ve bu da sizde ağrı yaratmış olabilir. Bu tür ağrılar genellikle kendiliğinden bir süre sonra geçer. Şişkinliğiniz ise büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz hormonlara bağlı gelişmiş olabilir. Bu durumu birçok kadın yaşayabilir.

Haberin Devamı

Neden kaşıntı oluyor? 28 yaşındayım, vajinamda zaman zaman kaşıntı oluyor. Çekindiğim için doktora gidip muayene olamadım. Sizce önemli bir sorun olabilir mi?

CEVAP Sevgili okuyucum, vajinadaki kaşıntılar, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, aşırı dar kıyafetler giymeye bağlı veya spordan sonra uzun süre ıslak iç çamaşırla kalındığı için gelişen mantar enfeksiyonlarına bağlı olabilir. Duş sonrası o bölgede kaşıntınız halen devam ediyorsa o zaman mutlaka bir doktora giderek muayene olmanızı öneririm.

Yumurtlama dönemi mi?

Karım 5 haftada 1 adet görüyor, 1 hafta sürüyor. Bu durum yıllardır böyle. Ama bu kez adeti bittikten 15 gün sonra yeniden adet gördü, 5 gün sürdü. Bu süre içinde birlikte olduk, kan geldi. Tedirginim. Acaba yumurtlama dönemi olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bazen yumurtlama dönemlerinde hafif lekelenme şeklinde kanamalar görülebilir. Ama bahsettiğiniz gibi 5 gün sürmesi beklenmez. Siz vajina kuruyken elinizle tahriş etmiş olabilirsiniz ama pekala gebelik, enfeksiyon ya da başka bir problem de var olabilir. Eşinizi bir doktora götürün, muayene olsun. Gebelik ekarte edildikten sonra vajinal smear alınarak rahim ağzında herhangi bir sorun olup olmadığından emin olunsun. Zaten doktor sonrası için de size yol gösterici olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder