Opr. Dr. Hande Akbaş Myomun bulunduğu yer önemli
HABERİ PAYLAŞ

Myomun bulunduğu yer önemli

Haberin Devamı

Kadınlarda sık görülen myomlar bulundukları yer ve büyüklükleri nedeniyle karın, kasık ağrısı ve kanama yapabilir. Doktor kontrolünde kalmak şart. Gerekiyorsa myomlar alınarak hasta rahatlatılabilir...

Karnım ağrıyor

2 yıldır myom var. Adetim bitince belim, karnım ağrıyor. Myom ağrı yapar mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, myomlar bulundukları yer ve büyüklükleri itibariyle ağrı ve kanama nedeni olabilir. Kesin teşhis için doktora gidip muayene olun.

Anlaşılır mı?

23 yaşındayım. 10 aydır düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanıyorum. İdrar tahlili yaptırsam hap kullandığım anlaşılır mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, anlaşılmaz. Ama muayenede doktor kullandığınız ilaçları sorduğunda söyleyin. Çünkü bazı ilaçların birbirleriyle etkileşimleri olur ve bu durum size verilecek ilacın etkinliğini bozabilir.

Akıntı gebelik belirtisi mi?

5 aydır evliyim, bende sarı akıntı oluyor. Biraz araştırma yaptım, gebelik belirtisi diye yazıyor. Enfeksiyon olması için yanma ve kaşıntı da olmalıymış. Gebe kalmayı istiyorum. Acaba gerçekten belirti mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bir kadında akıntı olup olmamasını kesinlikle gebelik bulgusu kabul etmiyoruz. Yani gebede akıntı olabileceği gibi akıntı olmaksızın da gebe kalmış olabilir. En iyi tanı yöntemi ultrasonda gebelik kesesi ve bebeğin görülmesidir. Erken bir dönemse o zaman kanda bhcg baktırın.

Adetim azaldı

26 yaşındayım, bekarım. Birkaç yıldır adet miktarı azaldı, günü kısaldı. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yaşınız genç olsa da bazı hormonal bozukluklar ya da yumurtalık rezervinizdeki azalma adet miktarınızda değişikliğe neden olabilir. Bekar olsanız bile ultrasonla karından bakılarak yumurtalık ve rahminiz görülebilir. Size önerim bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurup hem muayene olmalı hem de gerekli bazı hormon testleri yaptırmanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder