Osman Şenher

27 Kasım 2011, Pazar 04:00

Seyirciye yazık

Dün gece hava zehir gibi soğuk olmasına rağmen Türk Telekom Arena’ya 25 bin taraftar gelmişti. Takımlarını büyük bir coşkuyla desteklediler. Bu insanların beklentileri, sadece takımlarının galip gelmesi değil, futbol olarak da güzel bir şeyler seyretmek. Bilhassa Galatasaraylılar 7 Aralık’ta oynanacak Fenerbahçe derbisi için takımlarını morallendirmek istedi. Tabii bu istekleri kursaklarında kaldı.

[[HAFTAYA]]

Maçın her türlü kahramanı Engin Baytar. Bir gol kaydetti, penaltı öncesinde Baros’a pas verdi, daha sonra gitti kaleciye bir kafa attı, kendini oyundan attırdı. Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak. Gelelim Elmander’e; pozisyon kırmızı kart. Art niyetle rakibin tendonuna basmadı, ama dikkatli olmalıydı.

O da direkt kırmızı kart gördüğü için derbide yok. Bu şartlar altında Sivasspor galibiyeti hiç kimseyi memnun etmedi. Futbol olarak Galatasaray zaten istenileni veremiyor. Düşünün kendi sahasında ilk kornerini 60. dakika kazandı. Var mı böyle bir şey? Fatih Terim inandığım devrimci bir hocadır. Peki böyle bir hocanın Kazım ve Riera’ya nasıl tahammül ettiğini aklım almıyor.

Bu iki futbolcunun da inanın Galatasaray’a en ufak bir katkısı yok. Selçuk tekniği iyi bir futbolcu. Hücumculara gol pası vereceğine rakip atakları karşılamak için kendini öldürüp bitiriyor. Onun da takıma katkısı bu şartlarda olmuyor. Sivasspor’a gelince; Rıza Çalımbay’ın elinde kaliteli bir takım yok. Buna rağmen neredeyse Galatasaray’la başa baş futbol oynadılar. Arena’dan beraberlikle de ayrılabilirlerdi.

16 Kasım 2011, Çarşamba 04:00

Kendimizi kandırmayalım

İstanbul’da 3 farkla yenildiğimiz Hırvatistan’la dün gece yenişemedik. A Milli Takımımız; Volkan, Gökhan Gönül, Arda, Emre, Hakan, Sabri ve Burak oynamamasına rağmen ilk maça nazaran daha istekli, rakibe direnen bir ekip görüntüsündeydi. Sakın bu görüntü hiç kimseyi kandırmasın. Biz futbol olarak Avrupa’nın her geçen gün daha çok gerisinde kalıyoruz.

[[HAFTAYA]]

Yeni hoca gelse de bu uzun süre değişmeyecek. En azından yeni hoca eminim Hiddink-Oğuz Çetin ikilisinden daha adaletli olacak. Dün gece bakıyorum Selçuk Şahin, Selçuk İnan orta sahada. Bu iki futbolcudan daha iyi olan Mehmet Topuz nerede? İstanbul’da. En azından milli takım forması için rekabet olacak. Kaleci Sinan aslan gibi bir çocuk.

Adam sakin, refleksleri güçlü. Volkan’ın morali bozuk, sorun yaşıyor. Oynat Sinan’ı. Sinan’ı oynatmıyorsan al Tolga’yı. İstanbul’daki maçta Sinan kalede olsaydı inanın yediğimiz 2. ve 3. golü kurtarırdı. Böyle güçsüz bir milli takımla rezil olmaktansa, en azından bir 4 sene yeniden yapılanacağız. Kabuğumuza çekilelim. 75 milyon Türk insanına anlatalım; “4 sene milli takımdan bir şey beklemeyin” diyelim. Yaralarımızı ancak sarabiliriz. Hırvatistan’a gol lazım olsaydı, inanın atardı. Bunun için kendimizi kandırmayalım. Hırvatlar maç sonrası öyle bir kutlama yaptı ki inanın kıskandım. Şimdi Hırvat futbolcular kendi memleketlerinde kahraman oldu. Bizim futbolcular ise “Neden eleştiriliyoruz?” diyorlar

09 Kasım 2011, Çarşamba 04:00

Gazla olmuyor

AMilli Takımımız döndü dolaştı sonunda play-off oynama hakkını elde etti. Rakip Hırvatistan. “Ölümüne oynayın. 50 bin taraftarla Hırvatistan’ı boğarız” desek de bunların hepsi sözde kalıyor. Önce biz iyi bir takım olsaydık, ‘en iyi ikinci’ kontenjanından 2012 Avrupa Şampiyonası’na giderdik. Bu maç öyle bir zamana geldi ki futbol gönüllüleri bile artık heyecan duymuyor. Hırvatistan’a Allah muhafaza elenirsek uzun seneler insanların futbola olan heyecanı geri gelmeyecek.

[[HAFTAYA]]

Belki de yayıncı kuruluş “Bu lig 400 milyon dolar etmez” deyip yan çizecek. Futbolcular şu an aldıkları transfer parasının belki de yarısını bile alamayacak. Her şeyden önemlisi futbolcular, teknik direktörler, basın herkes itibar kaybedecek. Fenerbahçe’nin Sivasspor’a yenilmesi, Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetten Gençlerbirliği’ne 4-2 mağlup olması, iyi transferler yapan, Fatih Terim’i takımın başına getiren Galatasaray’ın Mersin İdmanyurdu ile berabere kalışı, üç büyük kulübün çılgın taraftarlarını bile futboldan soğuttu.

Hırvatistan maçı bir şans. Bu şansı hep beraber el ele vererek iyi kullanmamız lazım. Her şey futbolcularda bitiyor. Hepsi dikkatli olmalı. Sinirlerine hakim olamayıp kendini attıran futbolcu hem takımını yakacak hem de çok büyük damga yiyecek. Üstüne basa basa söylüyorum, tarihimizin en önemli 2 karşılaşmasına çıkacağız. 75 milyon Türk, A Milli Takımımız’ın arkasında olacak. Şimdiden biletler tükendi. Bizden bu kadar. Gerisini cuma akşamı saat 21.05’te futbolcular söyleyecek.