Oylum İzzetoğlu Hayatımızda nasıl mucizeler yaratabiliriz?
HABERİ PAYLAŞ

Hayatımızda nasıl mucizeler yaratabiliriz?

Düşüncelerin ve sözlerin sihirli gücünü öğrendiğinizde siz de hayatınızda mucizeler yaratabilirsiniz.

Bahsedeceğim konu "Bir şeyi iste ve olsun" kadar basit görünse de, bu işin arka tarafını anlatmak istiyorum, yani bilinçaltını.

Bir insan bir şeyi isterse hemen olur mu? İsteyince oluyorsa neden benimki olmuyor? Hadi şimdi ben de bu corona virüsünün geçmesini isteyeyim. Bak olmadı işte!!

Böyle bir düşüncesi olan ve daha çok mantıkla düşünen bir mizacınız olabilir. Anlatacağım bilgilerden sonra belki de sistemin nasıl çalıştığını daha gerçekçi bir açıdan görüp denemek isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şimdi hep beraber düşünelim.

Neden bir insan üzgünken bir diğeri mutludur? Neden bir insan zenginken diğeri yoksul ve hüzünlüdür?

Neden biri korkak ve endişeliyken diğeri cesur ve güven doludur? Neden bir insan başarılıyken diğerinin başarısızlıklarla dolu bir hayatı vardır? Neden bir insan popülerken diğerinin hiç arkadaşı yoktur? Neden biri ölümcül olan bir hastalıktan kurtulabilir ama diğeri ciddi bile olmayan bir hastalıktan kurtulamaz?

Neden bir insan mutlu bir evlilik sürerken diğeri hayal kırıklığı yaşıyordur?

Bu soruların cevapları aslında bilinçaltı inançlarımızda gizli olabilir mi?

Cevabı kocaman bir EVET.

Mucizeler istemeyi bildiğinizde gerçekleşir

Hayatımızda nasıl mucizeler yaratabiliriz

Zihin, bilimsel olarak bilinç ve bilinçaltı inanışlarının uyumlu etkileşimiyle gerçeğe dönüşür. Aslında istediklerinizi yaratmanın ve içinizdeki gücü fark edip ortaya çıkarmanın spiritüel tarafı kadar bilimsel tarafı da mevcut. Bilmelisiniz ki mucizeler istemeyi bildiğinizde gerçekleşir.

Bilinçaltı, bilinçten gelen söylemlerle çalışır. Bir diğer deyişle, bilinç bilinçaltına emreder ve bilinçaltı da tıpkı bir çocuk gibi bunu uygular. Bilincimizde söylediklerimiz, zamanla inanca dönüşür. İnanç bir kere bilinçaltına yerleştiğinde bilinçaltı bunu bir emir olarak kabul edip emri yerine getirmek için elinden geleni yapar.

Küçük bir örnekle şöyle anlatabilirim: Diyelim ki kalabalık önünde iyi bir konuşmacı olmadığınızı düşünüyorsunuz. Şimdi kendinize şunu sorun:

Bu inanç bilinçaltında mevcutken, kalabalık bir ortamda çıkıp konuşma yaparken heyecanlanmamak veya iyi bir konuşma yapmak mümkün olabilir mi? Neler hissederdiniz kürsüye çıkmadan önce?

Haberin Devamı

Bilinçaltı sürekli bu işte iyi olmadığınızı ve iyi bir konuşma yapamayacağınızı söyler durur değil mi? Çünkü ona daha önce gönderdiğiniz inanç doğrultusunda hareket ediyor. Şimdi de tam tersini düşünelim. Çok iyi bir konuşmacısınız. Peki bu sefer kürsüye çıkmadan önce kendinize ne söylüyor olurdunuz? Halen çok kötü bir konuşmacı olduğunuzu mu söylerdiniz yoksa başaracağınıza ve iyi bir konuşma yapacağınıza dair özgüven sözleri mi?

Hayatımızda nasıl mucizeler yaratabiliriz

Yukarıdaki iki kişiden biri olabilirsiniz. İki kişi arasındaki tek fark, birinin başaracağına, diğerinin de başaramayacağına inanması. Ünlü basketbolcuların şut atmadan önce topun potaya girdiğini hayal ettiklerini biliyor musunuz? Peki ünlü golf oyuncularının topa vurmadan önce nereye gittiklerini zihinlerinde canlandırıp öyle topa vurduklarını?

Şimdi içinize dönüp kendinizde negatif olduğunu düşündüğünüz taraflarınızı (aslında negatif inançlarınızı) bir kağıda yazmanızı isteyeceğim sizden. Sonra içinden en çok rahatsız olduğunuzu seçin.

Haberin Devamı
  • Acaba bu negatif inançları ilk ne zaman veya kim tarafından edindiniz?
  • Peki bu ilk duyduğunuz veya yaşadığınız olay tekrardan ama tam tersi olarak yaşansa idi hayatınızda nasıl bir fark olurdu?
  • Farklı olmasını sağlayan ne sizce?
  • Mevcut inançlarınızı fark edip değiştirmeniz mümkün mü?
  • Değiştirebilirseniz hayatınız ne yönde değişirdi?
Sıradaki haber yükleniyor...
holder