Özgür Gökmen Çelenk Motivasyonu artırın, zayıflamaya başlayın
HABERİ PAYLAŞ

Motivasyonu artırın, zayıflamaya başlayın

‘Sık sık diyete başlayıp bırakıyorum’ diyenlerdenseniz belki de ihtiyacınız olan şey motivasyon. İşte, diyetten vazgeçmenizi önleyecek, ideal kilonuza ulaşmanızı sağlayacak motivasyon önerileri... Diyetisyen Tuba Kayan Tapan anlatıyor...

1- GERÇEKÇİ HEDEFLER OLUŞTURUN

Aşılması zaman alacak büyük hedefler yerine, küçük ve gerçekçi hedefler kişiyi başarıya götürür. Aşılması zor olanlar ise hayal kırıklıkları yaratarak, kısır döngü oluşturur. Küçük hedeflerle, büyük hedefe adım adım ulaşın. Çok kısa sürede 10 kilo vereceğinizi düşünmek yerine ayda en fazla 4 kilo vermeyi hedefleyin.

Haberin Devamı

2- UYGUN BESLENME PROGRAMI OLUŞTURUN

Yaşam tarzınıza en uygun beslenme programını belirleyebilmek için diyetisyene gidin. Diyetisyeninize gün içinde neler tükettiğinizi bütün samimiyetinizle yazdığınız bir defterle gitmek hedefinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Böylece hangi beslenme yanlışlarını yaptığınız daha kolay belirlenecek.

Motivasyonu artırın, zayıflamaya başlayın

3- HAYAL EDİN

Kendinizi ideal kilonuza ulaşmış şekilde olmak istediğiniz yerde hayal edin. Örneğin toplantı salonunda, plajda içinde bulunmak istediğiniz kıyafetlerle... Ya da bir dergiden hayalinizi çağrıştıran bir fotoğraf kesip her gün görebileceğiniz bir yere yapıştırın.

4- ZAMAN BELİRLEYİN

Ulaşmak istediğiniz ağırlığa ne kadar zamanda erişeceğinizi saptayın. Hızlı verilen kilolar, vücuttan kas ve su kaybına neden olacaktır. Sabırlı davranarak daha uzun vadede daha kalıcı kilo kaybetmeyi hedefleyin. Vücudunuzdaki fazla yağ kütlesinin yaklaşık 4 kilo azalması bir beden incelmenizi sağlar. Zaman konusunda sakın acele etmeyin. Sabırlı olun.

5- LEZZETLENDİRİN

Yediğiniz yemeklerin lezzetli olması sizi tatmin edecektir. Böylece ‘Tatsız tuzsuz yemekler yiyorum, kahretsin bu nasıl diyet?’ psikolojisinden çıkarsınız. Yemeklerinizi baharatlarla tatlandırın. Dereotlu, naneli yoğurt, karanfilli çay, kekikli et gibi...

6- DAHA AKTİF OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜN

Ağırlık kaybetmek kendinizi daha iyi hissettirecektir. Daha aktif ve canlı olacaksınız. 10 kilo fazlanız varsa şöyle düşünün. İdeal kiloma ulaştığımda her gün 10 kilo portakal ağırlığını taşımaktan kurtulacağım. Merdiven inip çıkmam, yürümem kolaylaşacak.

Haberin Devamı

7- EĞLENCELİ AKTİVİTELER BULUN

Zayıflamanıza yardımcı olacak aktivitelere katılmak kilo vermenize yardımcı olacaktır. Örneğin dans kurslarına katılın, açık havada yürüyüşler yapın veya bisiklete binin. Unutmayın, zayıflamak için sihirli bir değnek yoktur, kendine güven, motivasyon ve kişisel irade vardır.

8- YEMEĞİNİZİ PAYLAŞIN

Akşam yemeği için dışarı çıktığınızda porsiyonlarınızı arkadaşlarınız, eşiniz ya da ebeveynlerinizle paylaşın. Böylece programınızdaki miktarları aşmamış olursunuz.

9- KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Zayıfladığınız her kilo açın kendinize hediyeler alın.

10- DUYGUSAL YEME İSTEĞİ İLE BAŞ EDİN

Duygusal olarak kendinizi iyi ya da kötü hissettiğiniz durumlarda yemeğe yönelmeyin. Sizi sosyalleştirecek ve meşgul edecek alışkanlıklar edinin.

11- PLANLAYIN

Haftalık beslenme programınızı seyahatlerinize ve toplantılarınıza göre önceden planlayın. Böylece ‘Orada ne yiyeceğim?’ düşüncesinden kurtulun.

Haberin Devamı

12- KENDİNİZİ AFFEDİN

Kaçamak yaptığınızda diyeti bırakmak yerine kendinizi affedin. Geçmişi unutup sağlıklı besinlere yönelin. Aldığınız kalorileri yakmak için egzersizi artırın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder