Prof. Dr. Derin Kösebay Ailede erken menopoz varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Ailede erken menopoz varsa...

Haberin Devamı

Ailedeki kadınlar erken menopoza girmişse siz tedbir olarak düzenli beslenmeli, stresten uzak yaşamalı, fazla kilonuz varsa mutlaka vermelisiniz. Eğer anne olmayı planlıyorsanız elinizi çabuk tutun ki sorun yaşanmasın

Eşim hamile kalamıyor

3 yıllık evliyim. 3 aylık iğnelerden yaptırdık. İğne bitince çocuk sahibi olmaya karar verdik ama olmadı. Doktor sanırım doğum kontrol hapı olan 28 günlük bir hap verdi ve adet dönemi normale döndü. Ama eşim hamile kalamıyor. 1 yıldır bekliyoruz ama bebeğimiz olmuyor. Nereye başvurmamız gerekiyor? CEVAP Sevgili okuyucumuz, 1 seneden beri eşiniz gebe kalamıyorsa artık sizin ve eşinizin muayene olması ve gereken testleri yaptırması gerekiyor. Sizin spermiogramınızın yapılması lazım.. Eşiniz de muayene olmalı. Ultrasonla rahim ve yumurtalıkların gözden geçirilmesi, hormonların kan tahlilleri ile incelenmesi, eşinizin yumurtlamasının olup olmadığının kontrol edilmesi (Ultrason muayenesinin birkaç kere tekrarlanması ile yapılabilir) şart. Gerekli görülürse rahim filimi çekilerek tüplerin açık olup olmadığının kontrolü gerekiyor. Doktorunuz bu bilgileri aldıktan sonra nasıl bir tedavi yapacağına karar verecektir. Umarım, en kısa zamanda arzuladığınız bebeğinize kavuşursunuz..

[[HAFTAYA]]

Erken menopozdaymışım

31 yaşındayım ve bekarım. 3 yıldır adet düzensizliği sorunum var. Yapılan hormon testlerinde FSH referans değeri yüksek çıktı. Yani erken menopoz tanısı kondu. Annem de 35 yaşında menopoza girmiş. Erken menopoz tedavisi hakkında bilgi almak istiyorum. Bu durumda ileride çocuk sahibi olamayacak mıyım? CEVAP Sevgili okuyucumuz, kesin olarak FSH değeriniz yüksekse normal yollarla gebe kalmanız pek kolay değil (Hormon ölçümlerinin adetin 3’üncü günü yapılması gerekiyor). Bu durumun yani erken menopozun tedavisinde bugün için başarı pek mümkün değil. Fakat çocuk istiyorsanız bir tüp bebek merkezine başvurmanızı öneririm. Belki yardımları olabilir. Ama ileride değil hemen. Her geçen gün size yardım şansını azaltabilir.

Spirali çıkardılar

28 yaşındayım, 1 çocuğum var. 2 yıl önce taktırdığım spiralimi çıkarttırdım. 1 ay geçmesine rağmen sarı lekeler oluyor ve kokulu akıntı var. Kaşıntı da başladı. Acaba bu spiral yüzünden mi? Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okuyucumuz, herhalde vajinada bir enfeksiyon var. Kadın doğum uzmanına müracaat ederseniz akıntının tahlilini yaptırır ve alınan sonuca göre de size en uygun tedaviyi verir. Uzaktan size yardımım ancak bu kadar olabiliyor. Sevgiler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder